Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési per?
Figyelt kérdés
Volt páromtól 5 éve külön vagyunk, 7 éves a lányunk. Mióta külön mentünk egy fillért nem adott a gyerekének ezért most be akarom adni a gyermek elhelyezés és gyerektartási kérelmet. Azóta én férjhez mentem és született egy kisfiam. Férjemmel külön lakásba vagyunk bejelentve de igazából együtt élünk, így most beadhatom egyedülállóként a gyerektartási kérelmet vagy ez igazából nem is számít az ügy szempontjából?2012. okt. 4. 07:47
1/6 anonim válasza:
Szerintem nem számít, hiszen a gyerektartást a gyereknek fizeti, és mivel ő az apja, ezért kötelező felelősséget vállalnia érte. De miért vártál idáig?
2/6 anonim válasza:
Csak felkészítelek: ha visszamenőleg is követelsz max 6 hónapot kapsz meg.
3/6 anonim válasza:
1. A gyerektartást visszamenöleg csak fél évre adják meg. Nem értem, miért nem jelentetted be már korábban az igényedet.
2. A gyerektartásnál nincs olyan, hogy egyedülálló - ez csak a családi pótléknál van. (Ott viszont nem lenne jó ügyeskedni, mert ha van élettársad/férjed, akkor NEM vagy egyedülálló, és ha igy jelentenéd be, akkor adott esetben komoly összegeket kell büntetésként kifizetni, a jogtalanul felvett összegek visszatéritése mellett).
3. A gyerektartás a gyereknek jár, ez az apa nettó jövedelmének a 15-25%-a általában, ettöl csak idnokolt esetben térnek el.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Tudom hogy csak 6 hónapra adják visszamenőleg.Nem is tudom miért vártam eddig. kár volt :(
2012. okt. 4. 08:30
5/6 A kérdező kommentje:
A családi pótlékot nem egyedülállóként kapom, de itt az önkormányzatnál úgy vagyunk bejelentve és így kapjuk a gyermekvédelmi kedvezményt.
2012. okt. 4. 08:35
6/6 anonim válasza:
Ha a mostani párod egy milliárdos vállalkozó, és 130 szobás palotában laktok, az apának akkor is kell gyerektartást fizetnie. Hiszen az ő gyereke, az ő kötelessége is gondoskodni róla. Az összegről lehet vitatkozni, valószinűleg fogtok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!