Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki már túl van a gyermekelhelyezési peren válaszolna, főleg hogy ügyvéd miket tanácsolt?
Már többször írtam ide, most jutottunk oda, hogy kell a per. A párom nyáron lesz három éve hogy külön él az akkori barátnőjétől, akivel véletlenül meglett a gyerek. A születése után még egy évig mellette maradt, aztán szétmentek. Az első évben heti 2-3 napot volt a gyerek az apánál, aztán úgy 2 éves korától a hónap felét. Most egy fél éve havi 4-6 napot van az anyukával a gyerek, többet nem kéri, hogy elvihesse, de ezek is csak ovi utáni esték. Az anyuka nem fürdeti, nem öltözteti át a gyereket, szerinte a gyerek korának megfelelő ütemben fejlődik és néz ki, közben kb 2 évvel van lemaradva a kortársaitól (ezért mi hordjuk is fejlesztésre, szerinte nem kell), kisebb ruhát ad rá, ha véletlenül átöltözteti, a gyerek elmondása szerint az anyja nem foglalkozik vele, mert folyton elküldi a szobájába (4 éves). Az ovit mi fizetjük, a ruházkodását is, mindent. Anyuka kapja a családi pótlékot. Most olyan helyen lakik 2 hónapja, ahol nincs meleg víz szerintünk (a bojlerre fogta hogy épp rossz, mikor a párom nézte), kivételesen 3 estét ott volt egymás után a gyerkőc, de a kádban még építési hulladék volt, szemmel láthatóan régóta, kiskád nincs, így valószínűleg napokig nem fürdette a gyereket.
Mint apának mennyi esély van megnyerni a pert? Az ügyvéd kinek mit tanácsolt? Az anyuka váltig állítja, hogy semmi baj nincs a gyermeknevelésével és ellátásával, mi ezt összehazudjuk. Bevonhatjuk-e az óvónőt, hogy figyeljen oda a gyerekre, hogy látja-e hogy nincs mosdatva ha az anyjától jön? Kérhetjük-e magunktól a pszihológiai vizsgálatot? Menyibe kerül egy igazán jó ügyvéd?
szia!
ha ilyen gondok vannak az ovoda már szólt volna a gyámhatóságnak hogy menjenek ki.
az ovonönek nem kell külön szólni,mert ha biróságra mentek,akkor kiküldenek mindkét szülöhoz környezettanulmányra valakit h nezzek meg a körülményeket,ki miböl él,és hogy,hol.pszihologiai vizsgalotot is a biróság rendeli el,én ügyvéd nélkül voltam egyébként,mert igazabol mennek a dolgok a maguk útjan,beszelni meg a párodnak kell.
Nálunk is most folyik gyermekelhelyezési per és elvileg a környezettanulmány előtt nem fognak bejelentkezni. De még nem voltak.
A tárgyalásunk július 13-ra van kiírva.
Igazából nálunk a párom (apa) egyszer már megnyerte a pert.
Csak anyuka már megint fellebbez... :S
Egyébként a perben valóban nézik azt hogy a gyerek életében állandóság legyen. Ha így is többnyire nálatok van nem biztos hogy kötekednének.
Meg azt is nézik, hogy az anya nem-e a pénz miatt (családi, gyerektartás) akarja a gyermeket.
Ha ennyire féltek elindítani a pert mert tartotok tőle, hogy nem nyertek menjetek el egy családjogászhoz tanácsadásra. Az még nem kötelez semmire el tudjátok dönteni, hogy a tárgyaláson kértek-e képviseletet. És a tanácsadás nem egy hatalmas összeg. Akit én megkérdeztem az 5.000,-+áfa. És ott feltehetitek a kérdéseiteket.
Mivel a gyerek így is alig van ott, nem hinném, hogy megviseli. De ha pl kéthetente hétvégén az anyjával lenne, az az anyjának is új lenne, mert hétvégén sosem kéri, egész napra nem kell neki, így meg rá lenne kényszerítve. Szeretnénk ha az anyjával is lenne kapcsolata, de ennyi épp elég lenne.
Tanúskodhat az apai nagymama, hogy mennyit van nálunk illetve nála a gyerkőc? figyelembe veszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!