Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köteles vagyok odaadni a gyerekeket?
Hivatalosan nem váltunk még el, de folyamatban, így gyerekelhelyézésről sem született még döntés. Ma este hatra kellett volna hazahoznia őket, majd a testvére hívott, hogy majd csak reggel. Az apjuk nincs is velük.
Köteles vagyok bírói végzés nélkül odaadni őket?
Én komolyan mondom vérforraló. Egy apának joga van otthagyni a gyerekeit, mint kutya a kölykét, és utána azt sem kérdezni, hogy élnek -e. Neki joga van utánuk egy kanyi garast sem fizetni, és elvárni, hogy anyagi értelemben én nevelejem őket egedül. Neki joga van a gyerekéről azt sem tudni, melyik iskolába jár. Neki joga van a gyerekét nem látogatni. És joga van láthatás jogán, lepasszolni a gyerekeket. És joga van ahhoz is, hogy hetekig meg sem kérdezi őket, mi van velük.
Valóban én vagyok egy tróger anya....
Nem egy olyan apukáról beszélünk, aki törődik a gyerekeivel. De csak azért mert az apjuk megtehet mindent. Jogai vannak, és kötelezettségei? Ja, hogy az csak nekem van?
Értem...
Kedves kérdező.
Tény hogy a "rossz apáknak" is több joguk van mint gondolnád. Sajnos ilyen a törvény, ilyen a jogszabály.
Én is elvált anyaként sokszor bosszankodtam, hogy az exférjem engem szólt le, hogy miért nem megy a fiúnk az iskolával tengerpartra, milyen anya vagyok hogy tiltom. Mikor lemagyaráztam neki, hogy nincs arra pénzem hogy 1 hét nyaralásra 100 ezret fizessek, és ha annyira akarta volna, akkor az apja is kifizethette volna legalább a fele utat és akkor mehetett volna. De ő nem hajlandó csak havi 9000 forintot fizetni. Akkor miről beszélünk?
Ha egy anya jobb élet reményében és a gyermeke biztos jövőjében külföldön próbálna szerencsét, már nincs joga az apa engedélye nélkül elvinni a gyereket. Még akkor sem ha az apa jó ha évente egyszer jelentkezik.. Sajnos ilyen világban élünk. Én már rég nem bosszankodom ilyen dolgokért. Sosem tiltottam a fiamat az apjától. Sosem szidtam az apját, gondoltam idővel majd a fiam is kiismeri, és meglesz a véleménye róla. Igazam lett. Ma már 20 éves és messze nem érdekli az apja sorsa..Ez van
Kedves Kérdező, láthatóan az van, hogy te önmagaddal szemben élsz elvárásokkal (ez rendben is van), majd ugyanezeket az elvárásokat kiterjeszted a másik félre is, ami szerintem már necces.... az ember önmagával szemben lehet a végtelenségig maximalista akár (szerintem hülyeség, és a maximalizmus nem egy jó tulajdonság, de ugye abba semmi beleszólásom, hogy valaki önmagával szemben milyen), másoktól viszont annyit várhat el (és ennek a kikényszerítésére eszközei is vannak) amit a törvény előír. A tartásdíjat elvárhatja miután a bíróság vagy a közjegyző okiratba foglalta az erről szóló megállapodást vagy ennek hiányában döntés született, a kapcsolattartás lehetőségét meg köteles biztosítani az előbb említett megállapodás vagy döntés szerint. Ennyi. Amíg ilyen megállapodás vagy döntés nincs, addig meg a két szülőnek azonos jogai és kötelességei vannak, és kész.
A válásod kapcsán meg senki nem tud itt állást foglalni, lévén nem ismerjük a körülményeket.
Nézd Kérdező, az utolsó mondatoddal maradéktalanul egyet tudok érteni, ha RENDSZERESEN ezt csinálják (nem csak 1-2 alkalommal) akkor ez nem fair dolog, olyan nincs, hogy mindig "másképp alakul", az a "néha megesik" kategória. De ez megint olyan dolog, amit, ha megvan a hivatalos megállapodás, kikényszeríthetsz.
Egy válásban meg rendszerint (az esetek 90+%-a) mindkét fél hibás, nem nagyon hiszek a váratlan csodákban, derült égből jött villámcsapásokban, az egyik pillanatban még normálisan működő házasságban a másik pillanatban meg hátra sem nézve lelépő házastársban. Én pl. akkor viselkednék olyan módon egy kapcsolatban amit te a férjednek felrósz, ha azt venném észre, hogy hosszú ideje egyáltalán nem szól rólam otthon semmi, csak elvárásoknak kell megfelelnem és erőforrásokat megteremtenem... ha nem ez van, ha továbbra is én vagyok a páromnak az első ahogy nekem is ő és közösen fontosak a gyerekeink, akkor jöhetne akármilyen harmadik... de ezt csak mellesleg mondom, hisz más meg másmilyen...
Azt kérdezted:
"Köteles vagyok odaadni a gyerekeket?"
A válasz:
IGEN!
Azután mindennek elhordod.
Azért én meghallgatnám az apát is!!!
A bíróság is meg fogja ezt tenni, és marhául meg fogsz lepődni, ha valamelyiket majd neki ítélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!