Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Új apuka? Miért?
Sok helyen olvasom válás témakörben, hogy az anya új partnere "új apukaként" van aposztrofálva.
A baráti körömben van néhány elvált anyuka, de sehol sem merült fel, hogy az új partner apuka legyen. Mindenhol keresztnéven szólítják a férfit a gyerekek. Idegenek előtt "anyukám barátja/férje" illetve "az apám" megnevezésekkel van megkülönböztetve a volt férj és a jelenlegi társ.
Ennek ellenére tisztában vannak vele a gyerekek is, hogy az új társnak a közös háztartás miatt van beleszólási joga a dolgokba, szeretik is őket, de nem keverik az apjukkal.
Honnan ered az, hogy ilyen esetben rögtön "új apukákat" emlegetnek az emberek?
lehet,hogy kileszek modernizálva a hozzászólásommal,de :
-Kisfiam,azért mert már régóta apukáddal élek,nem kell engem Anyúnak szólítanod .
Mond csak te is azt amit mások : Józsi !
Nem tudom, én sem, de szerintem is gáz. Nekem pl. eszem ágában sincs anyának hívni a mostohámat, mert ő, ha megfeszül - és senki új nő - sem lesz az édesanyám.
Jó, ha már a gyerek kis kora óta együtt vannak, és az igazi szülőt soha nem látta, úgy megértem, mert az apa/anya ez esetben max a nemzésnél/szülésnél "segédkezett", de attól az életben nem lesz apja/anyja a gyerekének, mivel elhagyta őt.
Ha ne adja Isten, velem esne meg hasonló, a gyermekemre bíznám a döntést. Ha ő apának fogadja az új férfit, legyen, de magamtól soha nem úgy mutatnám be ismeretleneknek, hogy, sziasztok, az XY új apukája.
Te, szerencsétlen, 8:51-es! Előbb írni tanulj meg
- modernizálva - tudod, te, mit jelent?
- Anyú - még mindig anyu, csak aztán gyere a hülyeségeiddel.
Nem csak az apák cserélik le a feleségüket más nőért, hanem sok anyuka is! A legtöbb esetben az anyuk a éppen olyan felelős a válásért, mint az apuka. Csak ezt a nők többsége nem képes belátni.
Ha nem pici korától neveli a gyereket, akkor valóban gáz az apa megszólítás. Főleg akkor, ha az anyuka a boldogságát keresi állandóan, és változnak az apukák.
Apa csak egy van! Igaz a barátnőm is úgy járt mint a 8. válaszoló édesanyja. A második férj örökbe is fogadta a kislányt, törődik is vele szerintem neki jogos az apa, nem annak aki rá se nézett soha.
De egy új házasság nem jelent "új" apát, sőt szerintem az újraházasodott özvegy férje sem apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!