Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az országon belül más városba költözöm a gyerekemmel a válás után, ahhoz ugye nem kell az apuka engedélye?
Ahol most élek, drágák az ingatlanok. Egy év múlva lejár a lakáskasszám, és szeretnék akkor vidékre költözni a gyerekemmel. Ott ugyanis tudok házat venni magunknak hitel nélkül, itt még egy másfeles panelt sem. Ez körülbelül 50 km távolságot jelent majd az apuka jelenlegi lakhelye és a miénk között.
Eddig fel sem merült bennem, hogy ezt ne tehetném meg, viszont a külföldre költözős kérdéseket olvasva elbizonytalanodtam.
Eszembe sincs a láthatást korlátozni. Hétvégén szívesen látjuk majd a fiam apukáját.
Nem kell természetesen az engedélye.
Szépen is néznénk ki!
50 km távolság meg egyáltalán nem nagy. Ha tényleg látni akarja, bármikor fél óra alatt ott van.
Ezt honnan veszed első? Miért neki kéne állnia az utazás költségeit?
Ez hatalmas nagy sületlenség. Nem igaz.
Eddig sem vitte el a gyereket soha, maximum játszótérre. Ő nem fog magának azzal gondod csinálni, hogy egy egész hétvégét a gyerekkel együtt kelljen töltenie. Voltaképpen azért is romlott meg a házasságunk, mert unta az életet így családban. A láthatások kb. 2-3 órásak, itt nálunk. Játszik vele egy kicsit, aztán fekszik a földön, nézik a tévét a kicsivel. Ennyi.
Ha nekem kell fizetnem az útiköltség felét, akkor nekem kellene fizetnem az apuka étkezését is? Ha kitalálja, hogy mégis egy hétvégét szeretne a fiával lenni, akkor el is kell szállásolnom a saját házamban? Akkor is, ha mondjuk egyszer lesz valakim?
Családjogi Törvény (1952. évi IV. törvény)
72/B.§ (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
Tehát kell az apa engedélye!!! Csak akkor nem, ha a bíróság megvonta, de azt csak nagyon ritka esetben teszi, pl. ha bűnöző.
Nem tudom, hogy az utolsót miért pontozták le, amikor igaza van!
Családjogi tv. szerint ez a gyermek olyan lényeges körülményében beálló változás, amit a szülőknek együttesen kell eldönteniük. Ha az apa kifogásolja a dolgoz, mehet a gyámhivatalhoz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!