Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennétek a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Férjem három évvel ezelőtt elveszítette az állását.Hibáján kívül történt,megszűnt a munkahelye.Azóta talált másikat,a gond az,hogy akkoriban elkezdett inni és sajnos úgy látom,hogy most is ezt teszi.Sofőrként dolgozik,így a hétköznapokon "mértékkel" iszik,hazajön délután és estig négy doboz sör simán lecsúszik,minden egyes nap,a hétvégékről már ne is beszéljünk,min. a duplája fogy.Szép lassan,alattomosan iszik,nem azonnali berúgásról van szó.Sutyiba csinálja az egészet,az üres dobozokat dugdossa,nem tudja,hogy minden nap pontosan számolom a mennyiséget.Állandóan kötekedik,semmi nem jó,amit csinálok,lassan tönkre megy a kapcsolatunk.Többször kértem,hogy fejezze ezt be,ha problémája van,akkor beszéljük meg,segíteni szeretnék,de semmi változás.Mostanra besokaltam.Nem szeretném így leélni a hátralévő életemet.Azt még elnézem,hogy mindenre egyedül maradok,de szinte már hozzám se tud szólni normálisan.Mi értelme van így?Semmi.Mennék,lenne hova,nagyon jól keresek,de állandóan azzal fenyegetőzik,hogy ha elmegyek,akkor nem hagyja annyiban és elpereli tőlem a gyerekeket.Tudja,hogy ha egy apa harcol a gyerekekért,akkor egyáltalán nem biztos,hogy anya kapja őket.Az ivást úgy csinálja,hogy kívülállók számára ne legyen látványos.Tulajdon képpen munka után hazajön és ki sem mozdul itthonról.Tudom azt bizonyítani,hogy iszik és emiatt szeretnék menni?Nem élném túl,ha akár csak az egyik gyerekemet elvennék tőlem.Akkor inkább kínlódok tovább.
2012. okt. 12. 08:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha iszik, nem fogják nekiítélni a gyerekeket. A gyerekeknek érzelmi biztonság is kell minden mellett.
2012. okt. 12. 08:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

nem ertek a magyar joghoz, nem latok a jovobe szoval fogalmam sincs mit itel majd a birosag de a kerdesedre a valaszt tudom: ha menni akarsz menj. aki nem mer az nem is nyer. ha anya nem boldog a gyerekek se lesznek boldogok, sot eltanuljak a szuleiktol a kezdemenyezokeszseg hianyat, a gyavasagot a megalkuvast es a felelmet az ismeretlentol. esetleg az alkoholizmust ha latjak hogy apa minden este iszik.

az en exparom pont ugyanilyen amugy. estenkent mindig lecsuszott neki 3-6 sor es olyankor kotekedett. megsertodott, tokmindegy volt mit csinalok, valamit ugyis talalt amin lehetett vitatkozni. es olyankor az eszet nem hasznalta csak makacsul fujta a magaet, amit a fejebe vett attol nem tagitott. nem veszekedett nem kiabalt nem verekedett csak hulyesegeket beszelt. o persze allitotta hogy ez nem alkoholizmus de szerintem az. aztan en is megijedtem mi lesz ebbol ha meg el se hajlando ismerni hogy ez problema akkor nagyon messze vagyunk a megoldastol. 3 honapja szakitottunk.

2012. okt. 12. 08:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen,pont ugyan ez van nálunk is.Bármit teszek az biztos,hogy nem jó.Igazad van,gyáva vagyok.Van lakásom,jól keresek,a gyerekeket simán eltartanám gyerektartás nélkül is.Csak hát tudod ő is imádja őket és elég befolyásos család az övé,mindent megtenne,hogy a gyerekeket elvegye tőlem.Azt meg nagyon nehéz bizonyítani,hogy valaki iszik.Hiába viszem oda a sörös dobozokat,senki nem fog hinni nekem.Pedig még az orvoshoz sem tudná elvinni a gyerekeket,ha baj van.Hányszor volt már,mikor még a kisebbik lányunk pici volt és szopizott,hogy nekem kellett a nagyobbat bevinni az ügyeletre,mert apa ugye már ivott.Semmibe nem számíthatok rá.A gyerekek kilenc és négy évesek.
2012. okt. 12. 09:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Abban segítsetek,hogy miként lehet igazolni az állításomat!A gyerekek nevelését nem fogom kiadni a kezemből.Nem akarom tiltani apától őket,sőt belemegyek abba is,hogy ne csak két hetente hétvégén láthassa őket,de én szeretném nevelni a lányokat és végre nyugalmat is szeretnék.A nagyobbik lányom már nyilván jobban átlátja a helyzetet,de nem látványos a rossz helyzet,mert nálam alapszabály,hogy gyerekek előtt nem veszekedünk.Ha kötekszik,akkor leállítom,vagy szépen megkérem,hogy ne a gyerekek előtt és állítsa le magát.Ő is törekszik erre,ettől függetlenül baj van,nagy baj.
2012. okt. 12. 09:28
 5/13 Combi27 ***** válasza:

az hogy a magánélete válságban volt/van, nem jelenti azt hogy a házasságotok is.

Nem azt kellene hogy gyere beszéljük meg..stb, hanem a sarkadra állni és megmondani neki mit érzel, és gondolsz.A házasság, sőt bármilyen kapcsolat az őszinteségről szól, és nem tesz túl jót neki ha még titokban nyomozgatod a sörösdobozokat is.Tessék neki elmondani őszintén az érzéseid.Legjobb ha valami meghitt pillanatot választasz, nem kell nekikészülni, majd adja magát.Persze ha már a szex is csak nyűg akkor azon ritkán lehet változtatni, és csak azért lenni valakivel mert megszoktam, vagy agyerekek miatt felesleges...Az meg hogy fenyegetőzik egy dolog..a bíróság dönt, oda meg csak az alvilágnak van befolyása...

2012. okt. 12. 10:13
 6/13 A kérdező kommentje:
Tudod hányszor próbáltam már ezt a beszéljük meg szépen dolgot.Működik ideig-óráig,aztán minden megy tovább.A szex,na hát erről is beszélhetnénk.Mert ugye milyen klassz dolog egy sörtől bűzlő emberrel folytatni,meg klassz az is,hogy fél órája még épp belédkötött,most meg ugye...Nehéz,legalább is nekem,de nem szoktam mutatni.Az meg,hogy csak az alvilágnak van befolyása a magyar bíróságra,na hát ez nem igaz.
2012. okt. 12. 10:17
 7/13 anonim ***** válasza:
tényleg nem igaz, hogy csak az alvilágnak van befolyása a bíróságra. Az viszont igaz, hogy annak akinek több pénze van, az jobb ügyvédet tud fogadni, több tanut tud "megvenni"! Ha te abban bízol, hogy az igazság kiderül és naivan azt gondolod, hogy elmész a tárgyalásra és normálisan elmondod a válásod okát és neked ezt elhiszik, akkor nagyon tévedsz! Egy jó ügyvéd simán kihozza, hogy te vagy alkesz! A problémáidat megértem, de készülj fel, ha válásra kerül sor, akkor darabokra szednek.
2012. okt. 12. 11:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Na ezért csücsülök inkább a fenekemen és csücsültem eddig is.Szörnyű,hogy ilyen a magyar bírósági rendszer.Bizonyítani meg miként tudnám.Ha megtudja,hogy beadtam a gyermekelhelyezési kérelmet,akkor szépen megpróbál nem inni és már hisznek is neki és kész.
2012. okt. 12. 12:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia,

Ne siesd el annyira, hatha mentheto meg a dolog.

Nekem apam volt alkoholista. Edasanyam 5 eves koromig küzdött, de ennel sokkal durvabb helyzetben.

Elso korben le kell vele ulni megmondani neki, hogy Te arra jutottal, hogy elvalsz, mert nem latod a problema megoldasat,de mivel gyerekek vannak, egy csaladkent tervezted leelni az eleted kap egy legutolso eselyt, ami utan tobb nincs! Elmondod neki, h tudod az italozast, melyet csokkentsen le egy uvegre a vacsi melle, de ennyi. Neha a baratokkal ihat tobbet is, de akkor is figyeljen az esszeru hatarokra.

Masik dolog, azert, hogy ne legyen vita Te kepes vagy szo nelkul vele.sexelni? Nem szabad!!! Tisztaban kell lenjie vele, hogy neked mi a jo es mi az, ami nem elfogadhato!

Abban az esetben, ha valasra kerul sor tuti, hogy nalad leszenek a gyerekek, ettol ne is tarts!!! Ne aldozd fel magad, ha nem kepes erted valtozni.

2012. okt. 12. 12:45
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kedves utolsó,igen,a családomért bármit megteszek,tudod a baj szex terén azzal van,hogy sokszor megbánt és már annyi tüske van bennem,hogy nincs sok kedvem hozzá.De egy kapcsolat csak úgy működik,ha ez is működik és inkább engedek.Sajnos már túl vagyunk sok beszélgetésen,igaz még nem állítottam soha kész tények elé.Azért azt sem lehet,hogy a gyerekekkel elmegyek,aztán meg vissza,mert az meg a gyerekeket viselné meg.Lehet,hogy tényleg leülök vele beszélgetni egy utolsót.Borzasztóan félek,hogy mi lesz,ha elmegyünk és a bíróság nem nekem ítél.Higyjétek el,hogy befolyásos emberek igen jó ügyvéddel.Hiába vagyok jó édesanya,rettegek ettől a lehetőségtől.
2012. okt. 12. 13:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!