Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent szamotokra az hogy joban rosszban egészségben betegségben szegénységben el nem hagyom?
Én hiszek ebben!
Akkor is ki kell tartani a társunk mellett, ha sz.arban van, ha beteg, ha depressziós, ha nincs munkája, ha összeomlott körülötte a világ.
Ez a szeretet, és ez a kitartás.
Az más kérdés, hogy nem mindenkinek ígérném ezt meg, de akit szeretek, az mellett a végsőkig kitartanék, és ki is tartok.
Sok mindenen mentünk át együtt a párommal, jón is rosszon is, kiálltunk egymás mellett és ez így van rendjén!
12. vagyok.
"A 7-es válaszadóval teljesen egyetértek. Jóban - rosszban: amíg van szeretet és tisztelet. Nem számítanak az anyagi vagy egészségi problémák, ettől még együtt végig csináljuk, amit a sors nekünk adott.
DE ha lelkileg vagy testileg bántalmazás a jussom a kitartásért, elgondolkodnék rajta, hogy együtt vagy külön."
Így gondoltam én is IGEN!
A problémákat meg kell oldani EGYÜTT, de a bántalmazás nem ez a kategória.
A #7 válaszoló, és aki azt írta, hogy azért vált el, mert a férje nem akar változni, hogy két emberen múlik; egyet értek velük. A lényeget leírták.
Még annyit hozzátennék;
Nehezen változunk, rugalmatlanabbak vagyunk a legkisebb helyzetekben is, kicsit önfejűbbek is, köszönhetően "Egy életed van, most vagy soha! Nem megy? Hagyd ott minél előbb!" Erre épül a Nyugati társadalom. De ezt szerintem mindenhol lehet tapasztalni.
Nincs igazán már érzékünk arra, mikor tarthatatlan a helyzet és valóban válni kell, hanem van aki reflexből menekül, mert az könnyebb.
Egy házasság úgy köttetik - hányszor hangsúlyozzák -, közös értékrendszer, világnézet, közös vágyak, célok szeretik egymást. Fontos, mert így működik. De igazából épp olyan lutri, mintha talán ismeretlenül egymáshoz mentek volna. Miért?
De egy-egy tragédia, betegség után néha elkerülhetetlen a személyiség változás, ezáltal pont a felettébb felsorolt dolgok is változásra kerülhetnek...És akkor már ott tartunk, hogy a másik megkérdezheti: de hát én nem ezt az embert vettem el?! Ki ez?!
Ilyenkor sok mindent újra kell kezdeni egy házasságban. Az elfogadást is, és talán újra meg kell ismerni a másikat. Ez nem mindenkinek megy, hogy ezen a szakaszon túllendüljenek.
Persze van olyan házasság, ami megússza a nagy hullámokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!