Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elidegenítik a gyereket az apjától, köteles továbbra is fizetni a gyerektartást?
Köszönöm a biztatást! Én is remélem, hogy sikerül megoldani a dolgot. Már szervezzük az utat apának, hogy be tudja pótolni a két-három hét telefonmentes időszakot.
Amúgy az is érdekelne, hogyha anyuka tényleg kimegy külföldre, és apuka megnyeri a pert, mi történik, ha anyuka mondjuk fél-1-2 év után bebukja a külföldi melót, és haza jön. Akkor ő megint indíthat pert a gyermekért? Nektek mi a véleményetek?
4 éves még csak a kislány, ezért olyan necces a helyzet, mert az ő esetében még nem lehet úgy elmagyarázni a dolgokat. Vannak érdekes dolgok (pl. nem puszizkodhatunk előtte, mert anya azt mondta, de a Való Világot meg nézhette...), de egyelőre szerencsére nem éreztem azt, hogy nagyon az apja ellen beszélnének, bár azt sem, hogy mellette. De van egy olyan érzésem, bármikor megtennék, ha a helyzetük úgy kívánná, hiszen az eddigi telefonálós rendszert (két-három naponta beszéltek)is egyik pillanatról a másikra rúgta fel az édesanya. Bár remélem, hogy csak átmeneti ez a dolog, és minden helyre áll.
Azt hogy lehet bizonyítani, hogy az anya akadályozza a kapcsolattartást? Nekünk a bírósággal kapcsolatban nagyon rosszak az előítéleteink, mert amit anyuka mondott, azt bizonyítás nélkül készpénznek vették, de amit apuka mondott, az benne se volt a végzésben.
Köszi a tanácsokat! A telefonbeszélgetések rögzítésére már én is gondoltam, csak a párom vonakodik az ilyenektől. Ő még abban reménykedik, hogy ezt meg lehet oldani normálisan is, anélkül, hogy ilyenekre szükség lenne. Azt meg már kérte anyukától, hogy amikor nem éri el a kislányt, akkor csörgesse meg, amikor elérhető lesz, és visszahívja őket. De természetesen ezt nem tette meg.
A puszilkodással kapcsolatban meg én is mondtam a kislánynak, hogy amikor két felnőtt szereti egymást, akkor azt így fejezik ki. Ill. már apuka is elmagyarázta, hogy attól még, hogy anyukával nincsenek együtt, őt még ugyanúgy szereti. Csak az a baj, hogy a másik részről sztem senki nem magyarázta el neki ezt az egészet, és látom is a kislányon, hogy mintha zavarban lenne, amikor velünk van. Ettől függetlenül eddig jól elvoltunk hármasban, és nem is akar olyankor haza menni. Félek, hogy később miként fog változni a helyzet...
Ne félj ettől egy percig se, állítsd be úgy Neki, hogy nélküle ez nem fog menni,,mert a kistesónak majd segítségre lesz szüksége, meg majd példaképre, akire hasonlíthat, emg sok szeretetre, amit majd csak tőle a "testvérétől" kaphat meg.... a probléma ott fog kezdődni, hogy valószínű anyuci majd kapva kap az alkalmon, és telebeszéli a gyereket, hogy lám, apa már nem szeret, mert új gyereke lesz...erre készüljetek fel, ez ellen tenni sem tudtok semmit, csak annyit, hogy a Ti részetekről azt erősítitek, hogy Ő elengedhetetlen feltétele a "boldog" családnak és apa egyformán szereti a gyerekeit, a szeretet nem fogy hanem nő,minél több igény van rá! :) esetleg majd bevonhatnád olyan dolgokba, hogy segíthet kiválasztani majd a babaruhákat, mert fontos a véleménye, van bekenheti krémmel majd a pocakodat, mikor már akkora lesz,vagy kérd meg hogy készítsen rajzot a kis tesónak és amikor megszületik ez lehet az "első" ajándéka majd a kicsinek...... meg ehhez hasonló dolgok, amivel úgy érzi , kiveheti a részét ebből a babavárásból!Ez mind trükk, de jól bevált :)
Azt nagyon jól tetted, hogy írtál a gyámügynek, mert ez a későbbiekben sokat számít, mert azt mutatja majd, hogy annyira odafigyeltek a gyerek érzelmi életére, hogy amikor észleltétek, hogy baj van, Ti késlekedés nélkül léptetek, mert aggódtatok, tehát gondos szülők vagytok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!