Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Joga van követelőzni? Sürgős!
Figyelt kérdés
17 év után elválok a férjemtől. A válás folyamatban van, még előreláthatólag lesz egy tárgyalás. Egy ideje állandóan azzal jön, hogy fizessek neki 17 évnyi albérleti díjat, amiért ott laktam az édesanyja lakásában. Az anyósom, is csak tőlem követelőzik, a fiától semmit. Pedig ha úgy nézzük ketten laktunk ott, és mégis csak tőlem akar pénzt. Bezzeg amikor megesküdtünk, az anyja egy szóval nem mondta, hogy havonta egy kis pénzt vár, semmit nem mondott, csak most hogy folyamatban van a válás, most rukkolnak elő ilyen hajmeresztő kérésekkel. Mi a véleményetek róla? Mit tennétek ha veletek lenne ilyen? Természetesen nem fizetek neki egy fillért sem. az én szüleim is rengeteget segítettem, havonta húst, élelmiszereket adtak, a gyermekeimet beiskolázták, de azt az uram semmibe veszi, szerinte az nem segítség. Rettenetes a felfogása, most jövök rá, hogy milyen is valójában. Na szóval mi a véleményetek az ilyen emberről, és magáról a kéréséről?? Köszönöm a válaszokat! ( Két gyermekünk van, a 10 éves kislány nála maradt, a 15 éves fiam velem jött.)
És még egyszer: a gyerekekkel kapcsolatban példásan döntöttél, ritka az ilyen anya, mert jajjjjjj, mit szólnak mások? Így nincs kényszer, majd ahogy nő, úgy javulhat is akár a viszony. Ha nem, meg hát, van ám ilyen ezer helyen, csak ott fontosabb a látszat.
2012. aug. 26. 12:17
12/26 anonim válasza:
Kérhet nyugodtan albérleti meg rezsi díjat (na igen, hol a szerződés?), a bíróságon majd kiröhögik. Válaszolj vissza, hogy akkor meg te a 17 évnyi sz.xért kéred a pénzt.
2012. aug. 26. 13:19
13/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindannyian hasznos dolgokat mondtatok, mindenkinek nagyon köszönöm! Ment a zöld pacsi minden kedves válaszolónak!
2012. aug. 26. 17:27
14/26 anonim válasza:
de, igen kérhet és kap is. ez volt a tv ügyvédjében is, ahol ilyen volt a szitu, a férjnek itéltek két gyermeket , de az anyósáknál lakott, így mivel ő vált el, ezért nem is bérleti díj, ha nem lakáshasználati díj amit kellett fizetnie. hasonló a helyzet a különálló ingatlanból való távozásnak is a paír nélkül. ez úgy működik, de nemmondja senki sem. lakáshasználati díj illeti meg azt a felet aki nem önszántából távozik a másik fél különálló ingatlanjából,ez ugye vislkedési formára utal, ami nem kívánatos, illetev , ha a távozni kényszerült felet kizárják, de ellenben ha nem volt rá ok, hogy elmenjen , akkor viszont vissza felé is érvényes a dolog, hogy neki kell fizetnie ezt a díjat.de ezt az ügyvédek álltalában nem is hozzák elő. az is tény, hogy a ráköltött összeg fele illeti meg a távozó felet. szóval kérhez és kap is .
2012. aug. 26. 18:48
15/26 A kérdező kommentje:
Mi már ebbe is megegyeztünk, minden papír alá van írva, ügyvéd által ellenjegyezve, de ennek ellenére még mindig követelőzik, előjön olyan dolgokkal, hogy na.
2012. aug. 26. 22:03
16/26 anonim válasza:
ha a megegyezés végén az van, hogy többet nem követelelőzhet, nem tart semmi másra igény, akkor mehet a fenébe, ha nincs ilyen ,akkor sajnos követelőzhet, mert neki még kell. szerintem.
2012. aug. 27. 16:55
17/26 anonim válasza:
Baromság, UTÓLAGOSAN (pláne 17 évre...) a magyar jog SEMMILYEN követelést nem fogad el (egyedüli kivétel talán a háborús bűn).
Amúgy te meg küldj neki egy papírt, hogy egy hivatásosnál 10-15e között van egy menet (nagylelkűen te csak 10e-t számolsz), 17 év alatt heti 3 alkalom az 2650 sex, 26 millió forint a számla vége és még nagylelkű voltál....
2012. aug. 27. 17:36
18/26 anonim válasza:
de van ilyen, a szex az egy dolog, senki sem ku.va. de az tény, hogy van, amint mondtam a tv ügyvédjében riport is volt a vesztes féllel. nem a volt férj, ha nem az anyja pereskedhet, és meg is fogja nyerni.
szerinted, miért nem laknék senkinél sem, csak a sajátomban. miért arra mi a törvény, hogy én a távozó nejemnek, aki kijelentette abíróságon , hogy önszántából ment el, hogy én fizessek neki lakáshasználati díjat. még is követelkőzik. erre nincs joga, de nekem van jogom követelni tőle,mivel az én otthonomban ami különálló vagyon , lakott x évet, lakáshasználati díjat, vagy nevezzük lelépési díjnak, és még nem is üres kézel ment el. el vitt minden ingóságot.
2012. aug. 27. 21:00
19/26 anonim válasza:
Ilyen nincs, akkor sem, ha "tévében mondták"...
Képzeld el a szituációt:
Hontalan leszel (mindegy, miért). Egy barátod befogad egy pár hónapra, amíg egyenesbe jössz puszta szívjóságból. Aztán összevesztek és te elköltözöl 2 hónap után. Szerinted neki joga lenne téged beperelni 2 hónap bérleti díjért? Ugyan már...
2012. aug. 27. 21:15
20/26 anonim válasza:
ezen, nem vitázok, sajnos van ilyen, ez oda - vissza játszik, ha az anyós küldi el, akkor az anyósnak kell lelépési díjat fizenie. ha ő ment el magától, akkor neki. ez nem egyoldalú, nem is szex, ha nem kétoldalú a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!