Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinálnátok a helyemben?
Figyelt kérdés
Van egy közös ingatlanom a volt férjemmel.A tulajdon részemet a mai napig nem fizette ki és valószínűleg nem is fogja.Az adóstársa vagyok ennél az ingatlannál,amire az ő szülei háza volt a plusz fedezet.Egy ideje nem fizeti és most levelet kaptunk nem régiben,hogy bar listára kerülünk,ha az elmaradásokat nem egyenlítjük ki.Rezsi elmaradásai is vannak.Most áttudnám vállalni a házat,hogy csak én legyek a tulajdonos,de ez miatt nekem egy másik banknál kell felvennem pénzt,és elölről kezdeni a 20 évet.Bukik a pénzem,és ráadásul még plusz költségeim is lesznek,hogy ne ússzon el a szülők és a saját ingatlanom.Még ő kért meg engem,hogy had maradjon a házban albérletben.Én most olyan helyen lakom,hogy innen menekülhetnékem van,mert olyan a szomszéd stb.Ez az egy lehetőségem van.Mit tegyek?Vállaljak be egy hitelt,csak,mert az exem egy balf*sz,vagy inkább fogjam a pénzt,ha megkapom valaha és hagyjam a házamat és mindent.Igen,csak veszélyeztetve vagyok,mert közeleg a bar lista.2009. júl. 24. 19:23
1/8 anonim válasza:
Nem valószínű,hogy másik bank adna neked hitelt,amíg a házadon levőt ki nem fizetitek.Próbálj beszélni a hitelező bankkal,hogy van-e lehetőség a hitelátvállalásra,ha az ingatlan teljes egészében a te tulajdonodba kerül.Ehhez azonban valószínűleg ügyvéd kell.
2/8 A kérdező kommentje:
A párom venné fel a hitelt és én lennék az adóstársa.Így jutnék a pénzhez,amiből a bankot rendezném.Arról nem is beszélve,hogy az ex férjemet is ki kellene fizetnem.Beszéltem vele kb.30 perce,megkértem,hogy rendezze a hátralékot és közölte velem,hogy nem tudja,és jövő hónapban sem,sőt azután sem.Ha ügyvédhez mennék,már késő lenne?Ugyanis az ügyvéd adhat a bankhoz egy kérelmet,hogy amikor az árverezés van,nekem is utalják a nekem járó pénzt.Még szerencse,hogy ezt ügyvéd előtti megállapodásban leírtuk anno.Ti is hagynátok a házat úszni?Mit tennétek,ugyanis én semmi együttműködést nem kapok senkitől.Tegnap velem balhézott a volt apósom részegen.Eljött az otthonomba és még én lettem megfenyegetve.Nagyon sajnálom a házamat,nem tudom mit tegyek.
2009. júl. 24. 20:39
3/8 A kérdező kommentje:
Ne haragudj elfelejtettem megköszönni a válaszodat!Csak tiszta ideg vagyok,bocsi.
2009. júl. 24. 20:51
4/8 anonim válasza:
Ha mindent jól értettem, amit leírtál, akkor az nagy kérdés, hogy a férjed ezt követően kap-e majd annyi pénzt tőled, hogy el tudjon máshova menni lakni? Mert ugye te is oda szeretnél költözni és gondolom együtt nem laknál majd vele.
5/8 A kérdező kommentje:
Nem,az a kérdésem.Hanem az,hogy a helyemben ti bevállalnátok-e azért egy 20 éves hitelt,hogy ne ússzon a szülők és a saját házatok.Igazából,mivel senki nem segít ,tanácstalan vagyok.2.000.000-ot veszítek,hiszen így pláne nem leszek kifizetve,sőt újra ügyvédet,közjegyzőt stb...illetéket kellene fizetnem.Köszönöm a válaszodat!Már kezed az felé hajolni,hogy nem érdekel a bár lista,nem érdekel,ha úszik a két ingatlan,hiszen mindenki azt várja,hogy én rendezzem az elmaradott rezsit és banki hitelt,még a havi elmaradásokat is,amit nem én csináltam.
2009. júl. 25. 14:15
6/8 anonim válasza:
Szerintem hagyd az egészet a francba! Inkább bar lista... Vagy ha már úgyis mehetnéketek van a jelenlegi helyről és tudtok pénzt szerezni, vegyetek új ingatlant! Nehogy már Te szívd meg azt, amit az exed kavart. Miért neked kellene az ő rezsijét meg elmaradását rendezned vagy a szülei házát megmenteni? Légy önző és ragaszkodj ahhoz, ami a szerződésben áll!
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Hát igen kedves utolsó válaszoló,azt kell,hogy mondjam,igazad van.Sajnálom a házamat,nagyon sajnálom,de nekem is csak egy életem van és azt nem hitel fizetéssel akarom leélni(legalább is nem így,ebben a formában).Meg hát a többi indokomat te is leírtad.
2009. júl. 25. 21:42
8/8 anonim válasza:
Arra kéne megfűznöd a volt párod,hogy adjátok el a házat és akkor a szülei sem maradnak fedél nélkül,mert lekerül a jelzálog(gondolom a szüleit nem hagyná fedél nélkül).Miután eladtátok a házat(akár 1 picit ár alatt is)akkor lehet osztozkodni.Ha van vevő,akkor az elmaradt közüzemi tartozást az előlegből ki lehet fizetni,mivel az eladónak 0 igazolás kell,hogy nincs tartozás.Most albérletben laksz,v. hol?Ha kb.2 millió a tiéd azzal már azért lehet kezdeni valamit,én nem hagynám.Mennyimaradna a házból ha eladnád?Mennyi volt az önerő ,mennyit fizettetek ki?Merre laksz?Írj privátot ha gondolod és ha tudok segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!