Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gbariella1975 kérdése:
Erre van törvény?
Figyelt kérdés
Válok. A férjem követeli azt az összeget, amit ráfordítottunk a házra. A házat örököltem, amire szabadfelhasználasú jelzálog kölcsönt vettem fel, én fizetem, soha egy fillért nem fizetett bele. Most az ügyvédjével fenyegetőzik, hogy fizessem ki. Tudom, hogy nem számít, hogy én vettem fel, az én nevemen van csak, és, hogy én fizetem egyedül. Számlákat nem tud róla mutatni, mert nincs semmije, de az ügyvédje szerint neki az a pénz jár. Tudna nekem valaki erről egy törvényt mutatni? Nem el akarok zárkózni a fizetés elől, hanem egy hivatalos dolgot kérnék erről, mert ők nem voltak hajlandók erre. Ha most józan paraszti ésszel gondolkodom: Felvettem egy hitelt, megvettem belőle a cuccokat a felújításhoz, felújítottam, fizettem rá duplán a svájci frank alapú hitelt, és még amit eddig kifizettem annak a felét fizessem ki a férjemnek? Na erről kérnék nagyon szépen egy jogszabályt. Köszönöm mindenkinek előre a válaszát!2012. aug. 23. 06:29
11/13 anonim válasza:
Sajnos a jog és az erkölcs nem jár együtt.
De neki kell bizonyítani. Ha nincs számlája, hogyan fogja? Azt mondod, hogy feléltétek a hitelt.
Viszont az sem mindegy, hogy mit csináltatok a házon. Mert ha csak simán kifestettétek meg ilyesmi, akkor hiába ugat, az nem értéknövelő beruházás.
És még mindig van egy lehetőség, ha bizonyítani is tudná. Mondhatod azt, hogy volt egy szóbeli megállapodás köztetek, hogy mivel a tied volt a ház, te nem kérsz tőle bérleti díjat, hogy haszálja, cserébe viszont elfogadja, hogy a különvagyonod marad a felújítás értéke is. Erre szerzel két tanút, akik hallották és meg van oldva.
12/13 anonim válasza:
10.-es vagyok. Kösz a lepontozást, lehet, hogy azért kaptam mert jogász vagyok és van némi családjogi peres tapasztalatom.
13/13 A kérdező kommentje:
Kedves 10.-es! Én nagyon is hasznosnak tartom a válaszodat!!!!! Sajnos nem vagyok előrébb, mert fele-fele arányban vannak a válaszok. De így is hálás vagyok, mert ennyien próbáltok segíteni nekem!!!! Millió puszi mindenkinek!!!!!!! :)
2012. aug. 25. 09:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!