Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erre van törvény?
Ha a szabadfelhasználású kölcsönt a házasságotok idején vetted fel (hiába csak te egyedül), az akkor is közös tehernek számít!
Mert amíg te a saját jövedelmedből a kölcsönt törlesztetted, addig a férjed a saját jövedelméből tartotta el a gyerekeket és téged is, ő fizette a rezsit, stb...
Vagyis közös háztartásban éltek, a terhek is közösek, ezért jár neki a felújításra fordított összeg fele!...
Itt te is leírtad, hogy milyen kevés a saját jövedelmed, vagyis te is bevallod, hogy a férjed tartott el, míg a te jövedelmed elment a házfelújításra... (Tehát végülis ő is fizette a házfelújítás költségeit, csak másképp.)
Akármilyen nehéz, de mindenképpen javaslom, hogy fogadj ügyvédet, mert itt az ügyvédek ügyességén sok múlhat!
A legjobb az lenne, ha peren kívül megegyeznél az expároddal, mert úgyis fizetned kell majd a végén, de ha az ügyvédek intézik, akkor évekig fog tartani a pereskedés és az ügyvédek is lehúzzák a maguk sápját az ügyből, lehet addigra 2x-3x annyit fizethetsz majd!!!
Jobb lenne mindkét részről kihagyni az ügyből az ügyvédeket, ha nem akartok mindketten ráfizetni.
Én leülnék vele így :
"... Figyelj! Én anno felvettem a házra 1 millió forint kölcsönt, amiből a végén 2 millió visszafizetendő lett...
Visszafizettem a banknak 2 millió forintot a saját fizetéseimből, amíg te közben a többi költséget álltad...
Villany, gáz, ennivalók, ruhák, stb...
Csakhogy ebben benne van a te saját költséged is (saját ennivalója, saját ruhája, ráeső villany használata, stb.)...
Én meg közben főztem, mostam, takarítottam a családra, RÁD IS!...
Ugye elismered, hogy az én munkámnak is értéke van, ezt a bíróság is úgy ismeri el, mintha a háziasszonyi teendők is a másik fél jövedelmével lennének egyenlőek!...
Szóval : egyezzünk meg annyiban, hogy a az6 általam visszafizetett 2 milliónak nem a fele, hanem annak a negyede jár neked, vagyis 500.000 forint!...
Ez így korrekt, ha már mindenképpen el akarunk számolni!..."
Ja, és azt kifelejtettem, hogy a házasság ideje alatt a házasfelek jövedelmei közös szerzeménynek számítanak!
Tehát te hiába a SAJÁT házadra költötted a SAJÁT fizetéseidet, ez az összeg a közösből ment, ezért tarthat joggal igényt az összeg felére!...
Ezt csak akkor lenne másképp, ha házasság előtt kötöttetek volna Házassági Szerződést, amiben rendezitek, hogy mindkét fél fizetése a sajátja, arra a másik nem tarthat igényt. Válás esetén pedig egyiknek ez jár, másiknak az, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!