Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az utazással járó költséget-300 000 Ft- hogy a legigazságosabb elosztani?
3 éve elváltam,közös felügyeleti joggal neveljük 12 éves lányunkat.1 hétig velem van a lányunk majd 1 hétig az édesanyjával.Gyerektartás ebben a felállásban nincs.
A felmerülő költségeket elfelezzük és kész. Működőképes a dolog.A volt feleségem pár éve 60km-re elköltözött az új pasihoz de a munkája a volt lakhelyéhez köti ahova lejár naponta dolgozni és az ő hetében hozta-vitte magával a gyermekünket is.1 éve viszont született egy kisfiuk.Megszűnt a napi lejárás.Azért,hogy a lányunk a megszokott és nagyon jó általános iskolába járhasson a volt feleségem hetében reggelente én felmegyek a lányunkért-120km oda vissza-és elviszem a suliba majd volt apósom-nagypapa- a suli után visszaviszi a gyereket az anyjához.Tudom bonyolultnak tűnik a dolog, de működik.A kérdésem az elszámolással kapcsolatos.
Jogilag - ha bíróság elé kerülne, akkor annak kellene az összes ezzel kapcsolatos költséget fedezni, akin elköltözött.
Ebböl következik, hogy legalább is a felét a volt felesédnek kellene kifizetni, ha nagyon méltányos vagy bele szemben. Ha viszont szigorúan az érdekel, hogy kinek KELL fizetnie, akkor a volt feleséged lenne köteles.
miért nem jár busszal a kicsike?
jesszus 300ezer forintot elfurikázol, másnak még kajára sincs pénze!
300.000ft csak kocsikázásra?! Ugyan már, tudod mikor hiszem el!
120 km-re az üzemanyag (számoljunk 10 literrel, de szerintem ennél kevesebbet eszik a kocsid), akkor az 1 napra (ha kb 450 ft egy liter üzemanyag), 5400 ft.
2 hétig megy a furikázás, akkor az 14*5400= 75600ft.
Szóval nehezen hihető, hogy 300eft-ba kerül!
Családjogi Törvény 72/B.§ (1) kimondja, hogy „A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.” a (2)pont szerint pedig „A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása”.
Egyértelmű, hogy a gyermekek tartózkodási helyét önhatalmúlag az egyik fél nem változtathatja meg!
Tehát egyszerűen nem járulsz hozzá a dologhoz, csak akkor, ha írásban nyilatkozik, hogy ennek minden költségét ő állja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!