Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet 'túlélni' egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet 'túlélni' egy válást?

Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 20:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt szokták mondani, hogy amibe nem halsz bele, az megerősít. Hát így.

A gyerekedet nagyon sajnálom, rettenetesen nehéz lesz neki - akár veled, akár az apjával. Szegényke. :(

2012. aug. 5. 21:34
 12/25 A kérdező kommentje:
Miért lenne nehéz neki? Minden szeretet megkap, nem szenved semmiben sem hiányt, sajnos a sors úgy hozta, hogy nem az apjával együtt fog felnőni, de minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy lelkileg ne sérüljön!
2012. aug. 5. 21:38
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért lesz neki nehéz, mert minden gyereknek MINDKÉT szülőjére szüksége van ahhoz, hogy normálisan fejlődjön a személyisége.

Hallottál az Ödipusz-szakaszról? Most fog elkövetkezni a gyerekednél: ez az az időszak, amikor apuba "szerelmes" a lánya és anyuba a fia. Itt már nagyon erősen sérül egy gyerek, ha nincs a közelben olyan férfikép, aki pótolhatja az elvesztett apát.

Azon felül a válás egy kicsi gyerek esetében nagyon mély sebeket okoz: mindig, minden gyerek önmagát okolja azért, hogy elváltak a szülei. Ha az egyiket elveszíti, a másikhoz nagyon erősen fog ragaszkodni, mert attól fél, hogy "az sem lesz". Hogy ennek mi a jeletősége a személyiségfejlődésben, milyen (időnként rettenetes) késői hatásai vannak, azzal inkább nem traktállak.

Igyekezz azon, hogy a gyereked a válás után is jó kapcsolatban maradhasson az édesapjával - mert neki az édesapja. te nem tudsz azzal az emberrel együttélni, oké. De ne felejsd el, ő nem választhatott, mint te: neki ti vagytok a szülei és azok is maradtok.

Ez felelősség! Nem úgy van, hogy összeházasodunk, megcsináljuk a gyereket, aztán "legfeljebb elválunk". Ott egy kis élet, akiért felelősek vagytok!

(Azért írom, nehogy húsz év múlva kapd meg a gyerekedtől, hogy mennyire gyűlöl, mert elvetted tőle az apját és tönkretetted az életét.)

2012. aug. 5. 21:54
 14/25 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de honnan veszed azt, hogy elveszem az apját tőle??? Nem én vagyok az első sem az utolsó /sajnos/ akik elválnak. Az apját eddig sem látta olyan gyakran a munkája miatt, és bármikor láthatja most is! Egyébként meg pont az édesapját nem igazán érdekli a gyereke meg a sorsa!
2012. aug. 5. 22:01
 15/25 anonim ***** válasza:
Keress mást
2012. aug. 5. 23:54
 16/25 anonim ***** válasza:

Letramplisodva? milyen kifejezés ez? nem szégyelled magad?

Én is elváltam és egyáltalán nem tramplisodtam le, sőt. Nem egy élmény ám két gyerekkel a hátad mögött félni, hogy mikor ütnek meg azért mert épp kifestetted magad. Azóta sazbadon teszem... És nem, mielőtt szólnál, nem a volt férjem tart el, sőt anno én tartottam el őt... míg ő nőzött bározott öltözködött... Ma sem fizet egy fillér gyerektartást se, de nem bánom, egyel kevesebb akit el kell tartanom, ugyanugy két állásom van. És lett azóta párom is két gyerekkel,melyből az egyik beteg sajnos. Tehát kitartás és tessék új dolgokat keresni.

2012. aug. 6. 12:43
 17/25 anonim ***** válasza:
Én 17 vagyok,és mikor elváltak a szüleim(13 voltam) teljesen depressziós lettem.
2012. aug. 10. 01:07
 18/25 anonim válasza:
Egyáltalán nem lesz nehéz a gyereknek. Kicsi még, ebbe nő bele, ezt szokja meg. Pattanj biciklire, vidd babaülésben a picit is, kiránduljatok, ki is kapcsolódsz, levegőn vagy, edzel is, lélekre és testre egyaránt. És nem utolsó sorban a kislányoddal vagy és közös programokat csináltok. Én is így tettem, meg mentünk gyalog az erdőbe kirándulni, néha ott aludtunk kulcsos házban:-) Most nyáron Balcsi, szalonnasütés, csak együtt legyetek. Egy fodrász, kozmetikus jót tesz a lelkednek is. És legyél mindig ápolt, figyelj magadra, mert bármelyik nap jöhet a herceg....:-))))
2012. aug. 10. 08:34
 19/25 anonim ***** válasza:

A gyereked fogja a legtöbb erőt adni neked!

Remélhetőleg kultúrált válásotok lesz.... és a gyerek ha nem érdekli az apát ne erőltesd, hogy vigye el. Én a gyerektartásról is lemondtam, hogy ne zargasson minket, csak bosszúbúl ne hordja el a gyereket, a gyerektartás lemondásáért cserébe nem láthatja a gyereket. A legtöbb válásnál a szülők ott hibáznak, hogy vagy elkezdik egymás ellen hangolni a gyereket, vagy főleg az anya ragaszkodik, hogy az apa is lássa a gyereket. Minek, ha nincs belső késztetés? Lányommal 1 évesen maradtam egyedül (és hidd el a lehető legjobbat tettem). Miért lenne jó egy házasság (látszólagos) megmentése a gyerek miatt?

Hajrá... rengeteg kirándulás, mozi, közös program a gyerekkel, olvass.... még a végén úgy rákapsz az ízére, hogy elkezded magad jól érezni egyedül.

Én 2 évig voltam lánykámmal egyedül utána jött az életünkbe egy APA aki mai napig (11 éve vagyunk együtt) jelenti a mi szemünkbe az igazi apát... és nem volt könnyű dolga, én baromi jól kezdtem magam érezni pasi nélkül. :-)

2012. aug. 10. 11:22
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok,hogy igy biztattok!
2012. aug. 11. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!