Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet túlélni egy válást?
Én akkor mondtam ki, hogy válni akarok, amikor már teljesen biztos voltam benne, hogy semmit sem tudok, sőt, már nem is akarok tenni többé azért, hogy javuljanak a dolgok. Annyira el voltam már fásulva, hogy szerintem az első pár hónapban nem is működött ilyen szempontból az agyam :( Nem könnyű.
A férjed pedig elég érdekesen fogja fel a dolgokat... nem akar válni, mert nem akarja elveszíteni, amit felépített? Hát kapja be, akkor ne menjen félre. Bocs.
Nos biztos nehéz egy ilyen "házasságból" kilépni.De ez már nem az.
Fájdalmas lesz.Nagyon!!
De még mindig jobb mint hagyni magad megalázni.
Amit ajánlhatok ,nekem sokat segitett Csernus doki Férfi ill. Nő című könyve.
Abból sok segitséget merithetsz!!!!
előző vagyok:
Igazából arra szerettem volna rávilágítani, hogy alkoholhoz semmiképpen se nyúlj, hisz az nem megoldás semmire! Ne hagyd magad kisemmizni. És a gyerekeid hiába nagyok, de kíméljétek őket, és amennyire lehet hagyjátok ki őket ebből az egészből!
Az én férjem 33 évi házasság után költözött el... :-[
Nem egy másik nő miatt (ezt biztosan tudom), hanem mert a lányunk beteg lett, a betegsége miatt sarkaiból kifordult az egész családunk élete...
Hol a rendőrségre kellett rohanni miatta, hol a kórházba vittük, hol attól kellett óvni, nehogy öngyilkos legyen, hol az iskolai botrányai miatt égtünk (bipoláris depresszió)...
És egy ilyen óriási botrány után, mikor hazahoztuk a lányunkat a kórházból, ő szépen pakolni kezdett egy kistáskába : először megdöbbentem, de mikor "leesett", hogy ő besokallt ezektől a dolgoktól és szépen elköltözik, akkor fogtam a nagy bőröndöt és segítettem neki pakolni!
Nem tartottam vissza, nem veszekedtem vele : MENJEN!
Hogyan lehet túlélni?!
Megnyugtatlak : mindent túl lehet élni!
Amikor azt gondolod, hogy EZT már képtelen leszel kibírni, akkor szépen rájössz, hogy MINDENT ki lehet bírni...
A gyerekeim adnak erőt : hogy már csak rám számíthatnak!
Mi lesz velük, ha én is lelépek vagy beteg leszek?!
Ezt nem tehetem meg velük.
Lassan 3 éve élünk egyedül, egyre nehezebb kijönni a pénzeinkből, de még megy.
A férjem elég gyakran jön (ilyenkor leporolja a lelkiismeretét), 1-1,5 órát itt van a gyerekekkel, nyáron 1-2 hétre kiköltöznek hozzá, én nem akadályozom a kapcsolatukat, sőt ösztönzöm és segítem, mert a gyerekeknek szükségük van az apukájukra is.
Nem panaszkodom, pénzzel is segít...
Én elhiszem, hogy sokkal kényelmesebb úgy élni, hogy nincs felelősség a vállán, nem kell senkiről gondoskodnia, csak saját magáról, nem kell senkihez sem alkalmazkodnia...
Nem vagyunk egyformák : a férjem simán lelépett a gondok elől... Én ezt nem tudnám megtenni!
Hogyan lehet kibírni egyedül?!
Annyi a tennivalóm a háztartásban, a gyerekek körül és a munkahelyemen, hogy nem érek rá ezen gondolkodni...
Nem vagyok egyedül, mert velem vannak a gyerekeim.
Másik pasira kicsit sem vágyom (nem akarok más férfi gatyáját mosni, hogy cserébe annak is nyelhessem a rigolyáit).
Minden rosszban van valami jó : igyekszem a legrosszabb helyzetben is megkeresni az előnyt és mindjárt könnyebb kibírni! (Pl.: nem kell többé a horkolását hallgatnom, nem kell harcolnom a távirányítóért, nem kell ezután megvitatnom vele, miért inkább hűtőt vegyünk, mint hifi-tornyot)...
Szóval a tanácsom : mosolyogva keresd elő a legnagyobb bőröndöt és csomagolj be neki...
Semmi vita, semmi szemrehányás!
Légy nemes és nagyvonalú (annál jobban ég a pofájáról a bőr!).
Ne akadályozd, hogy a gyerekekhez jöjjön, ilyenkor legyél udvarias, mosolygó, a gyerekek érdekei ezt kívánják.
Mutasd meg, hogy nem omlassz össze nélküle sem, a Föld sem áll meg, minden szépen megy tovább...
Keresd meg mindenben az előnyt, ami ezután jobbá teszi az életedet és a gyerekeidét is.
Foglald el magad, ne ülj le keseregni, mert akkor összeroppansz. Vesd bele magad a tennivalókba, hiszen abból mindig akad. (Ha éjszaka 2-kor beájulsz az ágyba, már nem lesz erőd forgolódni, garantáltan elalszol.)
Építsd fel az új életedet, amiben már nem szerepel a férjed, csak a gyerekeid és te! Erre készíts terveket, programokat.
nem is értem miért kell kétségbe esni ha a pasi elköltözik. Ne viccelj, kedves kérdező. Ott vannak a gyerekek, nem leszel magányos :) egészséges vagy, nem vagy ágyhoz kötve, gondoskodsz magadról. Itt az ideje eljárni sütizni, fürdőbe... felkeresni régi barátnőket. Nagyon izgalmas lesz :) Aztám majd jönnek az unokák, velük is kell foglalkozni.
nekem is van egy 48 éves barátnőm, aki nagyon jól megvan egyedül. Ugyan mindig próbál társat találni, de fiatalon sem könnyű, idősebben is ugyan annyi az esély szerintem. Ha lesz valaki, jó, ha nem akkor is jó :)
Én ezek után nem akarnék együtt lakni a pasival. böröndbe a cuccával és elvinném a macának :) élvezkedjen vele, aztán ha majd jönnek a rosszabb napok, akkor is boldogítsa a hölgyeményt.
Szerintem ha nem rakod ki, sose fogod visszaszerezni, de szerintem nem is érdemes.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!