Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet túlélni egy válást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet túlélni egy válást?

Figyelt kérdés
28 évnyi házasság után kiderült, hogy a férjemnek évek óta szeretője van. Megígérte, hogy többet nem találkoznak, még is elég erős a gyanúm, hogy ez a kapcsolat még mindig tart. Teljesen megváltozott. Amióta kiderült, már nem ölel át, nem kérdezi meg minden rendben van-e, elfordul tőlem az ágyban. Teljesen rámegyek lelkileg, ahogy a 20 éves lányom is kezd sajnos. Már nem bírom ezt a megalázottságot. Sírva fekszek, sírva kelek, biztosan én is hibás vagyok, de nem tudom hogy futhatott ennyire félre a kapcsolatunk, mindig mindent megtudtunk beszélni. Ő nem szeretne válni, azt mondja nem tud elhagyni engem, és azt amit egész élete során építgetett (Én voltam az első nő az életében), én viszont egyre inkább azt látom helyesnek, ha legalább különköltöznénk egy jó időre! Hogy lehet ezt túlélni? Kedves elvált felnőttek, hogy bírtok úgy felkelni nap mint nap, hogy ez nem csak egy rémálom, hanem a valóság? Teljesen el vagyok keseredve! Mennyi idő kellett ahhoz, hogy átálljatok az "egyedüllétre"?
2009. dec. 28. 23:04
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

49 éves vagyok és a "túlélés" szót természetesen képletesen értettem. Már csak a gyerekeim, idős anyukám miatt sem lennék öngyilkos soha, alkoholhoz sem nyúlnék, és ezért nem kezdtem még altató/nyugtató szedését sem, mert saját erőmből szeretnék túl lenni rajta, tudom hogy mindent ki lehet bírni, egyszerűen csak annyira váratlanul ért ez az egész, hogy még mindig nem tudtam felfogni, hogy volt képes ennyi idő után ezt megtenni!?!

Nagymamám mindig arra tanított, hogy mindent meg lehet oldani, minden házasságban vannak problémák, össze kell szorítani a fogakat, és kibírni, aztán jött az "ez a mai fiatalság minden kis problémánál megtorpan..." kezdetű szöveg, és azt kell hogy mondjam, ha valamiért, akkor azért nem dobtam még ki a férjemet, mert úgy neveltek, hogy már csak akkor "meneküljek", amikor nagyon muszáj. Egyelőre még nem vagyok biztos a dolgomban, minden nap más. Ma pl teljesen jókedvvel ébredt, hozzám bújt reggel, napközben többször is átölelt, és ő kérte, hogy este menjen el a család közösen valahova... Két napja viszont egész nap a telefonján lógott, látszólag került, és a harmadik után már meg sem kérdeztem ki hívta, össze vissza beszélt.

Nagyon sértve érzem magam, és akkor is borzalmasan nehéz lenne helyreállítani a dolgokat, ha tényleg eltudnám hinni, hogy nincs többé ez a nő, hát még így... teljesen össze vagyok zavarodva, egyik nap már kezdek pakolni neki, következő nap átgondolom és rájövök, hogy halvány remény még mindig van. Félek az újtól, de tudom hogy nem fogom hagyni, hogy hülyét csináljon belőlem! Lehet, hogy most még nem vagyok biztos magamban, de egy-két hónap múlva úgyis kiderül, ha már nem hozzám/hozzánk húz a szíve. A legrosszabb, hogy csak most látom mennyire naiv és elfogult voltam. Ez a legnehezebb az egészben. Így visszagondolva már annyira egyértelmű volt minden egyes ürügy amivel lelépett itthonról akár egész hétvégére is... Saját magamban is csalódtam.

2009. dec. 29. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!