Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Anyukának" van esélye megváltoztatni szerintetek a
gyermek elhelyezést?
Figyelt kérdés
Válásunk 2 és fél éve volt, akkor a bíróság nekem ítélte a gyermeket. Mondanom sem kell, hogy egy fillér tartásdíjat sem fizetett utána, fel sem hívta feléje sem nézett. Mikor megkapta a gyámhivatali végzést, hogy kellene fizetni akkor kezdett el "aggódni" a gyermeke iránt és beadta a keresetet a bíróságra.
Hát ha már egyszer neked ítélték, és eddig felé sem nézet. Akkor nem hiszem, hogy sok esélye van. Kedves Anyuka úgy gondolta csak a férfinek kell gyerektartást fizetni. Keres egy jó ügyvédet, és ezt is mondjátok el, hogy az ítélet óta felé sem nézet.
2012. aug. 4. 10:45
3/22 A kérdező kommentje:
Valószínű azért, mert én rendelkezem rendezett lakáskörülményekkel, munkahellyel és a gyermek is jobban kötődik hozzám, anyuka pedig albérletről albérletre vándorol az új élettársával
2012. aug. 4. 10:51
4/22 anonim válasza:
Ha rendezettek a körülményeid és a gyermeked jól érzi magát, kiegyensúlyozott, akkor jó esélyed van rá, hogy a bíróság nem változtatja meg a gyermekelhelyezési határozatát. A bíróságok tapasztalataim szerint az állandóságra törekszenek, csak nagyon indokolt esetben emelik ki a gyermeket a megszokott környezetéből. Az albérlet, sőt a gyakran változó albérlet távolról sem jelenti az állandóságot. Ha perre viszi az ügyet, úgyis szükséged lesz ügyvédre, addig is rendszerezd az érveidet, amelyek amellett szólnak, hogy a gyermek nálad maradjon.
2012. aug. 4. 11:01
5/22 anonim válasza:
Szerintem nem valoszinu.Esetelg főleg a gyerek érdekében probaéjatok meg peren kivül meg egyezni,mondjuk hogy ameg ilyen snasszul áll anyagilag te lemondasz a gyerektartasrol,de akkor igenis jojjon neha latogatni a gyereket esetleg vigyen neki valamit,ha van egy kis pénze,szerintem a gyereknek ez lenne az idealis.
2012. aug. 4. 11:13
6/22 A kérdező kommentje:
Én is ezt tartanám a legjobb megoldásnak, de velem nem hajlandó szóba állni, mert az élettársa megtiltotta neki. Sajna már ki van tűzve augusztusra az első tárgyalás időpontja.
2012. aug. 4. 11:18
7/22 anonim válasza:
Szerintem ne mondj le a gyerek tartásról mert az jár a gyereknek. Itt mindig azt írják, hogy a férfinak még akkor is kell fizetni ha az a megélhetése rovására meggy, akkor egy Anyának is kell.
25L
2012. aug. 4. 11:19
8/22 anonim válasza:
Max. kérd, hogy az állam előlegezze meg, és ha lesz fizetése akkor majd abból vonják.
2012. aug. 4. 11:21
9/22 anonim válasza:
Hát ez jo....gondolom akkor azert nincs a gyerekkel sem mert az elettars nem akarja hogy veled talakozzon,vagy ki tudja lehet a gyerek is zavarja. Szerintem nem igazan van eselye. H a körülmenyeid tovabbra is jok,gyerek tovabra is veled akakr lenni,kotve hiszem hogy most neki itelnek. Amugy a gyerek szeretne az anyjaval lakni? Mennyi idős?
2012. aug. 4. 11:32
10/22 A kérdező kommentje:
Most 12 éves és nem akar az anyával élni, sajnos még hallani sem akar felőle, hogy elvigye akár egy hétvégére is, mert úgy érzi, hogy egy idegennel menne el ( ahogy ő fogalmaz ).
Az államtól kapom már a tartásdíjat ( sajnos kénytelen vagyok kérni, hisz elég alacsony a bérem.
Az egész ügy emiatt robbant ki amúgy, hogy az ügyészség megindította a büntetőeljárást anyuka ellen tartás elmulasztása miatt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!