Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerek névváltoztatása, van-e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerek névváltoztatása, van-e valakinek ebben tapasztalata, hogy ítél a bíróság? (részletek lent)

Figyelt kérdés

A lányom elmúlt két éves. Fél évig a volt férjem nevén volt. Utána, mivel az édesapja nem ismerte el magáénak megkapta az én vezetéknevemet. Most apuka rájött, hogy neki ez "szégyen", hogy eddig nem adta a nevét a lányának, és a bírósághoz fordult, hogy a nevére vehesse. Én már ezt nem szeretném!! Többször kijelentette, hogy nem veszi a nevére, erre most cirkuszol.

Mivel már a gyerek beszél, és tudja a nevét, mi értelme van, hogy egy idegen ember (bíró) megváltoztassa a nevét, az anya akarata ellenére???

2012. aug. 3. 13:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Én mindenképpen ügyvéddel megyek, és gyűjtöm magamban a sok szemétséget amiket a láthatások alkalmával is művel itt nálam velem! A gyámügyön már azt tanácsolták, hogy ne is kommunikáljak vele, mivel folyton veszekedést provokál. Nem veszi észre, hogy mindezt a kislányunk "szívja" meg!
2012. aug. 3. 14:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Miért nem mondod el a bíróságon azt amit itt leírtál a kommentekbe?
2012. aug. 8. 14:13
 13/18 A kérdező kommentje:

Majd elmondom, ami akkor éppen az eszembe fog jutni az biztos! Vagy leírom...

Csak tényleg arra lettem volna kíváncsi, hogy valaki volt-e már ilyen szituációban? Vagy itt az a lényeg, ki tudja jobban meggyőzni a bírót???

2012. aug. 8. 14:19
 14/18 A kérdező kommentje:
Akiket érdekel a végeredmény megosztom: tegnap volt a tárgyalásom a gyerekem apjával. Én győztem!!! A lányomnak marad a neve úgy ahogy eddig volt! Persze még apuka fellebbezhet ellene, de csak remélni tudom, hogy megjön a jobbik esze és nem fog. Így is rengeteget hazudott a tárgyaláson, sőt utólag rájöttem, hogy a gyereket is aljas módon fel akarta használni a saját javára. Szerencsére a bíró átlátott rajta, és a gyerek érdekeit nézte. Köszönöm neki még egyszer!!!
2012. szept. 21. 12:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Azért nem irigylem szegény gyereket. Nincs apja. Akivel házasságban éltél tőle elváltál, aki pedig létrehozta nem vállalta. Egyébként mi történt, ha megkérdezhetem? Általában a válás utáni gyermekáldással járó nagy szerelmek nem szoktak így végződni, szóval ritka az, hogy ilyen rövid idő alatt 2 pasi is lelép. Általában a második akivel van közös gyerek végleges szokott lenni.

Most ezt nem bántásból mondom, de tényleg kíváncsi vagyok, egyébként a névvel kapcsolatban igazad van, ez már hercehurca lett volna szegény gyereknek.

2012. szept. 21. 15:03
 16/18 A kérdező kommentje:
Az az igazság kedves utolsó, hogy a házasságom alatt szerettem bele ebbe az emberbe. Már elváltunk amikor teherbe estem tőle. Rögtön meg is futamodott, nem érdekelte, hogy mi lesz velünk. 19 hónapig egyáltalán nem is látogatta a kislányát. Idén február óta látogatja, úgyhogy azért mondhatjuk mégiscsak van apja. A volt férjem egyébként rendszeresen jön a gyerekekhez, jóban vagyunk, együtt eljárunk strandra, állatkertbe, ide-oda. Szóval őt hívja apának a kislányom. Most az igazi apukájának már ez sem tetszik, és erőszakosan követeli a gyerektől, hogy márpedig ő az apja, és őt kell apának hívnia. Nem fogja fel, hogy nem kellene őt összezavarnia. Persze nincs eltitkolva, hogy ő a valódi apukája. De ő kijelentette, hogy még mindig utál engem amiért ez a gyerek megszületett. Hát nagy vonalakban ennyi. Még a dns vizsgálaton is át kellett esnünk, mert annyira letagadta a gyerekét. Aztán mivel én folyamatosan hívtam őt és a családját, hogy látogassák a gyereket végre, ezért mikor a dns eredménye meglett, másnap fel is jelentett engem zaklatásért, hogy gyakorlatilag totálisan lejárasson minden hivatalos helyen. Másfél évig gyerektartást sem fizetett. Így utólag már azt is megbántam, hogy megmondtam a gyámügyön, hogy ki a gyerek apja. A gyerektartás sem érdekelt, csak azt szerettem volna, hogy látogassa. Sajnos ezt már elértem, de már köszönet sincsen benne, hisz folyamatosan veszekedést provokál velem a gyerekeim előtt. A kérdés lehetne, hogy miért szültem ilyen embernek??? Nagyon szerettem, és ő nem ilyen ember volt. A családja és a jelenlegi barátnője befolyásolja és uszítják ellenem. Remélem most már mindenki érti, miért is nem engedtem, hogy ezek után a nevét adja a lányomnak!
2012. szept. 22. 08:13
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, sajnálom, ami történt :( Nem lehetett könnyű.

Azért megnyugtató, hogy a volt férjed mégiscsak mutat egy apaképet a kislánynak.

Minden tiszteletem az övé egyébként, a volt felesége mástól való gyerekével képes ilyen rendesen bánni. Tényleg nagyon jó ember.

2012. szept. 22. 11:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)))
2012. szept. 22. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!