Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Teljesen hülyék a szüleim?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Teljesen hülyék a szüleim?

Figyelt kérdés
Anyum mindig csalta apumat,apum meg verte őt,az egész gyerekkorom egy nagy rakás khmm volt, de most ebbe ne menjünk bele. A lényeg,hogy 20 év házasság után szétmentek. Viszonylag friss a dolog. (anyum kb. másfél hónapja költözött el)Én apummal maradtam. Ellenkező esetben ha apum költözött volna oda egy nőhöz akkor anyummal maradtam volna. Párszor még találkoztak még,megbeszélni pár kérdést... stb.,viszont az utóbbi időben már nem,mert anya nem akar ideges lenni,és az ő szavaival élve nem akar "lelki terrort". Szóval most én vagyok a postagalamb. Apum az én facebookomról üzenget anyának ( nem is lenne baj,mert máshogy anya nem hajlandó vele beszélni). Viszont van amikor apum lek*rvázza anyumat,aztán meg anyum felhív engem telefonon,hogy ő ezt nem bírja,meg hogy megöli, a bíróságon majd elvesz apumtól... stb. Most megint összevesztek. Apum pár perce ment el a haverjaival szórakozni (egyébként ő soha nem jár el sehova),és akkor úgy volt,hogy én anyumnál alszok. Mondtam ezt apumnak,és mondta,hogy nem örülne ha ott aludnék,így inkább nem is megy,itthon marad velem. Nem akartam,hogy miattam ne menjen,elvégre megérdemli,hogy jól érezze magát,szóval mondtam neki,hogy akkor itthon alszok. Felhívtam anyumat,mondtam neki,és teljesen kiakadt,jött megint a bírósággal. Mondtam neki,hogy máskor ott alszok,meg hogy nem csak apa döntése ez,mert én sem akartam,hogy miattam ne menjen. Erre azt mondta,hogy nekem ő nem kell, meg hogy én leszarom őt. (Hozzá kell tennem,hogy minden nap felmegyek) Azon is ki van akadva,hogy megyek apummal,meg az egyik barátnőmmel Horvátországba nyaralni,velük viszont nem megyek Németországba. Nos, 1 az,hogy ugyanabban az időpontban mennénk,tehát anyáék augusztus 8.-n, mi augusztus 12.-én, szóval így szerintem érthető,hogy apumat,és a barátnőmet választom,minthogy anyumat és az újdonsült majdnem vőlegényét. Igaz bírom őt is,de azért mégis más mint a saját apám. Szóval most akkor kinek van igaza,vagy mit csináljak?
2012. júl. 28. 22:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

1. Igen, a szüleid alapból nemnormálisak!

2. A gyerek nem lehet közvetítő! Ne adj át üzenetet!!!!!

Utasítsd vissza ezt a szerepet!

3. Kérj segítséget felnőttől! Van az iskolában pszichológus, életvezetési tanácsadó? A kerületi családsegítőbe is elmehetsz!

2012. júl. 28. 22:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam már visszautasítani, csak akkor az jön,hogy nem igaz,hogy nekem ezt ilyen nagy fáradtság megtenni,meg akkor apum azt mondja,hogy: látom te is átálltál anyád oldalára,vagy ideges lesz.
2012. júl. 28. 22:54
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

Ezért mondtam, hogy kérj segítséget. Ez nem normális dolog, és akkor még zsarolnak is, hogy tedd meg, meg bántanak, ha nem teszed meg. Nincsenek rokonaitok amúgy, akik segíthetnének Neked, akikhez elköltözhetnél?

De mindenképp keress szakembert is, ez nagyon ártalmas szituáció!

2012. júl. 28. 22:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Rokonok nincsenek,elköltözni pedig nem akarok,mert nekem is rossz lenne egyedül. Segítséget nem igazán tudnék kitől kérni. Ide is nagy nehezen írtam le,nemhogy még élőben,egy idegen embernek. A pszichológus pedig elég drága (havi 7000. zsebpénzből nem hiszem,hogy futja rá,és másra is költeném),és elég gáz lenne bevallani anyáméknak,hogy nekem most pszichológus kell. Szégyellem ha a gyengeség legkisebb jele is mutatkozik rajtam. Tudom van ingyenes pszichológus is,de aki itt van,az irkálja fel a gyógyszereket,tanácsot,segítséget nem igazán ad.
2012. júl. 28. 23:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell pszichológus, a szüleidnek meg úgy közvetíts maximum, hogy tudd, hogy mindig mindenben egymást fogják hibáztatni. Ez van, ez lesz.

Ha jól érzed magad apukádnál, akkor maradj ott, bár elég félelmetesen hangzik a verés dolog, amit anyukáddal művelt...

Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, (kérlek írd meg) de anyukádhoz szerintem jobb, ha nem az apukáddal mész, persze csak miután tisztázódott a bíróság-téma.

2012. júl. 29. 02:18
 6/11 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok. Nem apummal szoktam menni. Most is tiszta ideg vagyok. Ugye írtam,hogy tegnap apum elment bulizni. Összeszedett valami 24 éves nőcskét,ilyen tipikus szolis-műkörmös k*rva. Felőlem neki is lehet valakije,de normális nőt szedjen már fel könyörgöm..
2012. júl. 29. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Lehet hogy anyukád megcsalta apukádat, de ez nem ok arra hogy apukád megverje őt. Igazából egy nőt soha sem lehet megverni. Azt hogy anyukád miért keresett egy másik férfinél vigaszt nem tudhatjuk, de biztos meg volt rá az oka. Apukád lehet hogy nem figyelt rá eléggé, nem adta meg neki azt, amire egy nőnek szüksége van. Ha pedig a verések már anyukád hűtlenkedése előtt voltak, akkor meg úgy gondolom és remélem te is belátod, hogy jogosan ment el a családtól. Ilyen feszült, agresszív körülmények között nem lehet élni. Nem akarok tanácsokat osztogatni, nem vagyok szakember, inkább csak némi gondolkodásra szeretnélek rábírni. Szerintem most rá kéne jönnöd hogy mik húzódnak meg a háttérben. Mik a cselekmények mozgatórugói? Miért viselkednek úgy a szüleid ahogy? Apukád miért erőszakos, miért visz haza egy fiatal nőt a diszkóból? Anyukád miért döntött inkább az mellett hogy elmegy otthonról? Talán nem látod tisztán a dolgokat. Ahogy így leírtad a történetet, rövidsége miatt, de úgy érzem hogy anyukád (is)áldozat és nagyon hiányzol neki, szeretné ha vele élnél... én meggondolnám hogy melyik szülőmmel maradjak. (Lehet hogy anyukád félrelépése miatt, titkon, tudat alatt haragszol rá, és ezért maradsz apukád mellett. Őt okolod amiért szétment a házasságuk, felbomlott a család.) Beszélj anyukáddal, mint nő a nővel és próbálj meg megtudni ezt azt a házasságukról. Lehet hogy az őszinte beszélgetés után másképp látnád a dolgokat, és az is lehet hogy apukád helyett anyukádat választanád. Persze bármily szülőddel is fogsz lakni, a másikat biztosítani kell arról hogy szereted, és sokszor látogatod majd őt. Nem szabad a másik szülőt elhanyagolni. A postás szerepét pedig szerintem se csináld. A te lelked sérül, te szenvedsz miattuk. Próbáld meg kivonni magad az érzelmi zsarolásukból, játszadozásaikból. Felnőtt emberek, majd ha akarnak egymásnak mondani valamit, akkor személyesen, vagy telefonon megteszik. Tudom hogy milyen nehéz ez neked, de ne add fel! Gondolkozz, beszélgess, és próbálj meg hatni a szüleidre, hogy ez így nem jó. Mond el, hogy nem érzed így jól magad. Ha nem változik semmi, érdemes családsegítőhöz fordulni.
2012. júl. 30. 14:46
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

nemszabad a két szülőnek üzengetni h a másik mit mondott én is ezt szoktam a bolond szüleim közt aztán mindig én kapom vissza -.-

ilyenkor atzt kell tenni h leülsz apuddal megmondod neki apu bocsi de én anyut is szeretem és néha vele is szeretnék lenné és nem akarom halgatni ahogy kurv.zod stb...

szerintem megérti hogyha felnőttként gondolkozik

2012. júl. 31. 19:14
 9/11 anonim ***** válasza:

" A pszichológus pedig elég drága"

Ezt honnét veszed? Minden szakrendelőben van ingyen, és általában az iskolákban is van iskolapszichológus vagy valamilyen életmódtanácsadó, és a tanáraidhoz is fordulhatsz.

2012. júl. 31. 20:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó nagy sz*r szüleid, bocsánat, "szüleid" vannak. Olyan hibákat követnek el, ami a legnagyobb bűnök közé sorolható.
2012. júl. 31. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!