Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudok dönteni. Kivel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok dönteni. Kivel maradjak?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy más nem döntheti el helyettem de én nem tudom eldönteni hogy nayuval vagy apuval maradjak a válás után. Én 14/l a tesóm 15/l.Én eddig anyuval akartam menni,mert talán hozzá egy kicsit jobban kötődök meg hogy hát vele lehet ilyen csajos dolgokról beszélni..gondoltam én..De aa tesómmal állandóan veszekszünk állandóan beszólogat nekem és anyu meg érdekes módon csak azt hallja meg amikor én visszaszólok.Anyuval nagyon sokszo összeszoktam veszni..Ráadásul a tesóm csak egy évvel idősebb mint én és ő reggel kimegy a szomszéd faluba a pasijához és az esti 9órás busszal jön meg.Ha én megkérdezem hogy elmehetek-e a barátomhoz még azért is könyörögnöm kell hogy 1 órát maradhassak...Ráadásul ugy hogy ott van a barátom anyuja meg minden.Na de ez nem is ide tartozik. Viszont,apum orvos és most mi családi házban lakunk és én vagyok apum ,,szeme fénye" mert kiskoromban megígértem neki hogy orvos leszek.Ha anyuval mennék akkor panelbe laknánk amit én nem bírnék ki mert felvételizek majd és a tesómmal egy szobába.. :S (ne gondoljátok hogy annyira el vagyok kényeztetve)Ha apuval maradok akkor családiba lehetünk és lessz saját szobám lesz időm meg mindenem a tanulásra.De az biztos hogy a tesómmal külön fogunk menni mert nagyon utáljuk egymást..Viszont amióta megy ez a válás a tesóm mindent megvetet.. apuval uj telefont anyuval 8000fts fürdőruhát (amikor nem jár strandra) Ja és most apu nincs itthon és ma reggel egy sima márkátlan borotváért könyörögnöm kelett anyunak. Tisztán látszik hogy anyuval nem birnám ki. De van egy olyan érzésünk hogy a tesóm apuval akar maradni.. De én is talán inkább apuval maradnék már csak a kutyák miatt is.. Jaj és most jöttek haza és amiért egész reggel könyörögtem borotvát és borotvahabot megkaptam ugye de a borotvahabot nem..most így sokra megyek vele :s. Bocsi hogy ilyen összevissza de kérlek segítsetek dönteni...Ja és még ha én ittmaradnék akkor anya meg a tesóm (ha vele megy) nem kapnának gyerektartást..viszont ha mind2en ittmaradunk apuval anya SEMMIT nem kap.
2009. júl. 16. 10:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%

Ha ennyire nem tudsz dönteni, akkor szedj elő 2 másik szempontot:

- Ha vannak barátaid, melyik szülőhöz laknak közelebb?

- Továbbtanulásnál melyik szülő tud jobban segíteni, akár azzal, hogy helyileg közelebb van a majdani sulihoz?

2009. júl. 16. 10:51
 12/25 A kérdező kommentje:

iylen hoszú fekete göndör haja van és tök márkás cuccai..

Ja és hozzátenném azt is,hogy ha kiskorunkba valami rosszat csináltunk a tesómat mindig csak leszidták és én lettem megverve...Ha valami rossz szót szólok engem a mai napig megver de a tesómat nem,neki csak ígérgeti..

2009. júl. 16. 10:52
 13/25 A kérdező kommentje:

Hát végülis a fél osztályom erre lakik ahol most van a házunk és ami tuti h apumnál marad.

Apum a tanulásba is jobban segítene,mert ő mindig felajánlja hogy kikérdez meg minden.. De én mind 2jüket nagyon szeretem ...

2009. júl. 16. 10:54
 14/25 anonim ***** válasza:
90%

Jajj ne bántsátok már! Nem lehet neki könnyű eldönteni. Ez egy fontos kérdés.

Ha úgy érzed édesapáddal jobban kijössz akkor maradj vele. Attól még anyukáddal nem fog megszűnni a kapcsolatod.

Úgy néz ki az én szüleim is elválnak és mi is panelba költözünk de valószínű minden nap meglátogatom majd aput és segítek neki a háztartásban stb.

2009. júl. 16. 10:55
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

nem Reni a neve véletlenül? Akkor asszem láttam.

ha úgy érzed, apud jobban támogatna a tanulással, maradj vele. A laptopot meg jelszavazd le, ha nem megy, és egyszer pécsen jársz, megcsinálom én (mondjuk a következő 1 hónapban nem leszek a környéken, utána vagyok).

2009. júl. 16. 11:14
 16/25 anonim ***** válasza:
46%
Figyelj most szerintem nem megsértődni kell. Csak nézd meg miket írtál... nem éppen a szeretet sugall az írásaidban, hogy úristen mind a két szülőmet nagyon szeretem és nem tudom hova menjek.. helyette panel vagy családi ház? jesszus... igen rendkívűl el vagy kényeztetve. De majd később más dolgok kerülnek előtérbe. Most még fiatal vagy.
2009. júl. 16. 11:32
 17/25 anonim ***** válasza:
92%
Én a tanulásra és a barátokra szavaznék, úgyhogy szerintem apukáddal maradj. Az, hogy kikérdez, nagyon jó, ez nagy segítség. Ha vele nagyobb a nyugalom, az is nagyon fontos, ideges légkörben lehetetlen tanulni (tapasztalat). És a tanulás most a te jövőd, hogy te ha felnősz, akkor a kezedben legyen egy tudás, amivel ha nem is szuperül, de több eséllyel tudsz megélni, mint egy tanulatlan, vagy aki lemarad bármi okból. Attól még anyukáddal is tarthatod a kapcsolatot, sőt, tartsd is, de a suli közelsége miatt is apukád stratégiailag előnyösebb választás (mellesleg örülj, hogy jóban vagy vele, engem apám lenéz, és öcsém a kis kedvence, mert ő a fiú).
2009. júl. 16. 11:41
 18/25 anonim ***** válasza:
74%

szerintem az apukáddal maradj..ahogy leírtad, hogy milyen, hogy segít neked, hogy büszke rád, meg nyugodt körülményeid is lennének, szerintem jobb, ha ott maradsz.

ha anyukáddal folyton veszekednétek, akkor miért akarsz vele menni? ennyi idősen jobb, ha otthon nyugi van, nem szakítanak ki a megszokott légkörből, békén hagynak.

2009. júl. 16. 11:50
 19/25 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nem féltétlen az jön le a szavaidból, hogy egy elkényeztetett kiscsaj lennél. Én is 14 vagyok, nekem is most váltak a szüleim. Írtátok, hogy "ja boccs, ennyire viselt meg a válás"... Nem tudom, mért kéne, hogy megviselje. Engem sem viselt meg. Nem azért, mert nem szeretem apát és anyát. Hanem mert tudtam, hogy így a jó. Én sem akartam veszekedésben élni, és tudtam, hogy miután mindketten mást szeretnek már, miért maradnának együtt. Én sem erőltetnék egy házasságot, ha ilyen helyzetbe lennék.

Más. Ki mondta, hogy nem nézi egyáltalán az érzelmi dolgokat? Honnan tudjátok, hogy nem szereti ugyanannyira a két szülőjét? Akkor meg valahogy el kell dönteni, nem?

Én is ugyanezeket a dolgokat gondoltam végig, amiket te.

Nálam is az volt a lehetőség, hogy vagy anyával maradok abba a lakásba, amibe addig laktunk (bátyámmal egy szobába, ami még rosszab, mint 2 lány), vagy apával megyek és lesz saját szobám. Mellesleg annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy más is érettségizett egy szobába a testvérével stb., annak igen, igaza van, csakhogy ha bármelyiket megkérdeznénk, 100%, hogy azt mondja, hogy igen, szeretne saját szobát, és könnyebb lenne. Én amíg a bátyámmal laktam, ezerszer könyörögtem a szüleimnek, hogy költözzünk el, lehessen saját szobám, válasszuk el a nappalit stb., pedig még csak szóba sem jött a válás. Anyagiak ide vagy oda, saját szobát mindenki szeretne.

Én végülis apámmal mentem. Jobb is így, nálunk is úgy van, hogy anya nagyon keveset keres, apa pedig ha nem is sokat, de azért nincs hiány semmiben. Így sem kapom tonnaszámra a ruhákat, vagy ilyesmi, de azért nincs az, ami anyukámnál, hogy a bátyám egy szelet csokit is nehezen kap meg sajnos.

Én soha nem voltam irigy, és nem érdekeltek annyira az anyagiak, pl. most sem rendezek jelenetet, mint sokan, hogy apa vett új telefont a bátyámnak, apa fizeti a tanulmányait, pedig JOGILAG egy forintot nem kéne fizetnie, miután egy gyerek itt, egy ott. És én azt hiszem, hogy ez így lenne a természetes és a normális.

Írtad, hogy anyukáddal azért jobban lehetne a női dolgokról beszélni meg ilyesmik. Ha apukáddal maradsz sem lesz nagyon rossz. Persze eleinte furcsa lesz, hogy apunak kell szólni, hogy vegyen tampont/betétet, meg a fodrászt ilyesmit nem fogja anyukád elintézni (nekem ő intézte, nálatok nem tudom, hogy volt/van), ilyesmik.

Meg mostí gy egy kicsit önnállósodtam, a takarítás/házimunka nagy része is rám hárul, amiben eddig egyáltalán nem kellett segítenem (ezt így utólag nem is értem, hogy miért xD).

De mindent összevetve én örülök, hogy így döntöttem. Van saját szobám, ahova elvonulhatok, nekem ez van közel a barátaimhoz, apa el tud tartani (anya kettőnket nehezen tudott volna), és jó ez így.

Anyukámmal meg annyiszor találkozok, ahányszor csak akarok, és ez nálad is így van. Hidd el, hogy attól, hogy apukáddal laksz, nem fog kevésbé szeretni, és nem fog elküldeni, ha odamész hozzá vagy bármi. Sőt talán a vitáitok is megszűnnek.

Az meg, hogy anya rokonaihoz nem fogsz ezután menni butaság. Semmi nem változott. Mért, hogy ha felmőtt korodba elköltözöl, akkor majd nem látogatod meg a nagyszüleid? Dehogynem. Ugyanolyan. Ugyanúgy a rokonuk maradsz attól, hogy elváltak:)

Remélem segítettem valamennyire.

14/L

2009. júl. 16. 13:17
 20/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyonköszi :D énis pont ezeket gondolom át..sokat segítettél köszönöm!
2009. júl. 16. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!