Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van még mindig ez a felfogás gyermekelhelyezés terén? 2012-ben?
"A magyar bíróságok mindig az anyának ítélik a gyermeket"
Kik és miért "tejesztik" ezt? Magukat akarják nyugtatgatni vagy miért? Köszönöm
Egy ilyen kérdésre egyszer már előkerestem egy statisztikát - ezt bárki megteheti Google barátunk segítségével.
60%-ban ítélik az anyának, 40%-ban az apának. Tehát nem olyan hűdenagyon anyapárti a bíróság.
A szoptatós gyereket viszont megértem, őt az apa nehezebben tudná ellátni. 3-4 éves kor felett viszont már szinte fele-fele az arány, hogy kinek ítélik a gyerekeket.
ma 01:39
Haszna????
Már bocs, de ez a gyerekről szól, nem az anyáról. Ha a gyermek egyformán kötődik mindkettőhöz, egyformán jó a kapcsolat mindkét szülővel akkor legyen inkább az a szempont, hogy hol lesz jobb a gyereknek. A férfiak könnyebben alapítanak új családot mivel egy idegen nő könnyebben elfogad egy gyermeket, mint egy idegen férfi. A gyerek nem csonka családban nő fel, és ez szerintem mérvadó kellene legyen. Ha nem csecsemőről van szó, akkor a gyermeknek nincs nagyobb szüksége az anyjára, mint az apjára.
"Haszna???? Már bocs, de ez a gyerekről szól, nem az anyáról."
Nyilván olyan esetekre gondoltam, ahol egyébként mindkét szülő megfelel, nem azt írtam, hogy alkesz anya is kapja meg csak azért, mert ő szülte.
"A férfiak könnyebben alapítanak új családot mivel egy idegen nő könnyebben elfogad egy gyermeket, mint egy idegen férfi."
Erről statisztikát tudsz? Szerintem a férfi azért alapít könnyebben új családot (ha tényleg így van), mert az esetek nagy részében nem nála van a gyerek és nem az új nőnek kell nevelnie. Idegen férfi is könnyebben elfogadná az ex gyerekét, ha nem neki kellene együtt laknia vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!