Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet átvészelni? Kimondt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet átvészelni? Kimondtam, hogy vége, de ő most elkezdett teperni.

Figyelt kérdés
Évek óta megromlott a házasságom, sokszor mondtam, hogy váljunk, de ténylegesen nem volt erőm lépni. A férjem meg egyszerűen nem vette tudomásul, hogy nekem ez így rossz. Aztán lett valakim, és ez erőt adott, hogy lezárjam - elvben. A férjem most elkezdett teperni, bűntudatot kelteni, reménykedni, hogy még helyrejöhet és én nem tudom, hogyan kezeljem a helyzetet. Olyanoktól várnék tapasztalatokat, akik már átéltek - akár nőként, akár férfiként - hasonló szituációt. Hogyan érdemes viselkednem (azon túl, hogy nem áltatom, és folyamatosan elmondom, hogy már késő, évekkel ezelőtt kellett volna lépnie). Rettenetesen nyomaszt a helyzet. Van valakinek valami épkézláb ötlete?
2012. júl. 17. 20:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem adni neki esélyt a teperésre... Elköltözni, vagy ha ez még nem lehetséges, minimalizálni a találkozásokat. Amíg 1 fedél alatt laktok addig bizony nem fog benne tudatosulni, hogy elveszített.
2012. júl. 17. 20:57
 2/18 A kérdező kommentje:
Sajnos ez így van... de nyár végéig adtam neki időt, hogy elköltözzön... nem tudom, mennyire vette komolyan.
2012. júl. 17. 21:00
 3/18 A kérdező kommentje:
Emellett pedig ugye tudja, hogy van valakim, és ez szerencsére visszatartja minden egyéb (fizikai) közeledéstől. Maximum megérint, megsimogatja a fejem, de nekem még ez is sok most.
2012. júl. 17. 21:01
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem első, hanem másod kézből tudok történetet. A párom most készül válni, másfél éve vagyunk együtt, egy éve komoly a dolog, közös jövőt tervezünk, de a férjétől nem tud ő sem szabadulni. Szeretne közös megegyezés, nem akarja évekig húzni, pedig ha per lenne, azt a férj szívná meg, sokat keres, plusz a ház fele, a párom ennél kevesebbel is beérné. Ez csak egy kis bevezető a mi történetünkből. Az viszont egybe vág, hogy a páromnak sem volt ereje válni, még így is egy év kellett, hogy én vagyok neki. A lényeg, hogy az utóbbi fél évben a gyerekek apja, mert hogy van két gyerek is, szóval aki eddig semmit nem tett mint apa felébredt benne az apai ösztön, vagyis próbálja maga felé fordítani őket, és 15 év alatt soha nem vett ajándékot a feleségének, most karácsonykor igen, kicsit sem hátsó szándékkal. A mi esetünkben, és lehet hogy nálatok is ez van, attól fél a férje, hogy nem fog tudni kijönni anyagilag, és elveszít egy ingyen cselédet. A kérdésed most az, hogy felmelegítsd a férjeddel a kapcsolatot?
2012. júl. 17. 21:09
 5/18 A kérdező kommentje:

Nem, dehogy, eszem ágában sincs. Másfél éve mondtam ki, hogy váljunk, tavaly még lett volna esély helyrehozni, most már nincs. Van is valakim, akit szeretek.

A szitu eleje is hasonló, én is közös megegyezést szeretnék. De évekig húzni semmiképpen nem akarom. Tudom, hogy ha még lennék is olyan balfék, hogy adjak egy utolsó utáni esélyt, kb. 3 hónap után süllyednénk vissza a nihilbe...

2012. júl. 17. 21:14
 6/18 anonim ***** válasza:
Akkor a bűntudat keltéssel szeretnél valamit kezdeni, úgy értem, elérte a célját? Ne törődj vele, az én párom is eleinte sajnálta azt a ... hogy milyen szerencsétlen, meg hogy tényleg hogy fog kijönni, meg hasonlók, de aki tudatosan ezt csinálja, hogy bűntudatot kelt, azt nem kéne sajnálni. Nálunk szerencsére nem teper a férj, tudja hogy annyi, de félti a megszokott kis életét, mosni főzni takarítani mosogatni rendet rakni, ezeket majd neki kell, nem lehet csak dögleni otthon. Tudomásul kéne venniük, hogy ez a hajó elment. A közös megegyezést kérdezted ügyvédtől? meg kell egyezni a válásban, gyermekelhelyezésben, láthatásban, tartásdíjban ingó ingatlan elosztásban, ha egyben nem tudtok akkor nincs megegyezés.
2012. júl. 17. 21:23
 7/18 anonim ***** válasza:
A konkrét kérdésedre válaszolva, van egy társad ő adjon erőt lelkileg hogy átvészeld, ez nálunk működik. Gyerekek vannak?
2012. júl. 17. 21:29
 8/18 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem, elérte a célját a bűntudat keltéssel, pedig számítottam rá, tudtam, hogy ez lesz. Igyekszem nagyon "rideg" és racionális lenni, de ezt is a fejemhez vágja, hogy hogy vagyok képes ilyen könnyen túllépni rajta... kapott ezer esélyt...

Van gyerek, egy. Ez se könnyű... vele kapcsolatban pláne bűntudatot próbál kelteni.

A közös megegyezést tudom, közös felügyeletet is szeretnék... anyagilag, erkölcsileg is jobban jár, ha belemegy szerintem. Aztán meglátjuk, hogy ő is így gondolja-e...

2012. júl. 17. 22:15
 9/18 anonim ***** válasza:
Hát én is átéltem a fentieket. Mi három éve váltunk el, mert a (volt) férjem rájött, hogy mégsem akar papást-mamást játszani. Elköltözött egy fiatal lány miatt, de nekem mindig azt közvetítette,hogy ő egyedül él, és azért kell a szünet,hogy újra hazataláljon. Én nagyon oda voltam a költözésétől, és reménykedtem, hogy újra egy család leszünk.Én még nagyjából egy évig hittem, és terveztem, hogy majd hazaköltözik, ő meg belevetette magát az életbe. Egyszer aztán felhívott a lány, hogy tudom-e, hogy oltári módon átvág engem, gyakorlatilag ott lakik nála, de sajnos rájött, hogy őt is megcsalja Na akkor összeszedtem magam, lezártam az egész kapcsolatot. Idén tavasszal megismerkedtem valakivel...Na innen kezdődik a volt férjem ámokfutása. Gyötör, hogy öngyilkos lesz, ő ezt nem éli túl, ő szeret,milyen boldogok voltunk...stb. Először még beszélgettem vele, normális voltam, de mára minimális a kommunikáció, az is csak a gyerkőc miatt. Amióta lekoppant neki, hogy nincs visszaút, egy rohadt szemétláda vagyok, aki kidobta őt, kifosztottam mindenéből. Nekem az ad erőt, hogy tudom, hogy jól döntöttem, kapott 100 utolsó esélyt. Meg persze boldog vagyok, amit nem tud elvenni tőlem.
2012. júl. 18. 06:33
 10/18 anonim ***** válasza:

Csak egy: hajthatatlannak és határozottnak kell lenned.

Én is ebben járok, bár én elköltöztem anyuékhoz a gyerekkel. Nagyon sok mindent kitalált, hazudozik, próbálok normális viszonyban maradni, legalábbis addig míg le nem zajlik a válás, de sokszor elborul az agyam. Azóta az egészségével van mindig baj, állítólag, de volt amire rájöttem, hogy hazudott, persze nem ismeri el, és még ő van megsértődve, hogy nem bízhat bennem.

Tény, hogy nagyon nehéz, de kitartónak kell maradni, főleg ha már van akivel boldog lehetsz!

A helyedben meg előrébb hoznám a költözést.

Persze majd mikor látja, hogy semmi esélye, még rosszabb is lehet, nálunk is vannak ilyen napjai, akkor én vagyok a rossz, aki tönkre tette a családot, a gyereket, miattam szenved, és miattam kell mászkálnia, hogy rendben legyen az élete, pl bankba, csak akkor ehet főtt kaját, ha felmegy az anyjához, stb....

KITARTÁS!!!!

2012. júl. 18. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!