Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gondolt arra már valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gondolt arra már valaki rajtam kívül is, hogy a családjogi törvényben jelentős módosítást kellene végrehajtani?

Figyelt kérdés
Itt elsősorban arra gondolok, hogy igenis legyen jelentősége annak, hogy melyik fél hibájából indul a házasság megromlása. És vállaljon anyagi felelősséget a hibás fél. Tudom kemény dolog, de nagyon elszomorít, hogy felelőtlenül játszanak egyesek az érzelmekkel, és az anyagi javakkal. :(
2012. jún. 23. 16:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Én egyetértek mindenkivel, és tényleg nem lehet büntetni, meg kijelenteni, hogy az egyik fél volt csak a hibás.

DE! Szerintem a megcsalás nem jó példa, mert az igenis annak a hibája, aki megtette. Szerintem annyi tiszteletet érdemel a másik fél, hogy ha megromlott a kapcsolat, akkor mondja el, legyen mersze kilépni a házasságból, és ne verje át. Az,hogy oda eljutottak, az igen, mindkét fél hibája, de megcsalni csak az tud, aki hazug, tiszteletlen, önző és az értékrendjével valami nincsen rendben.

2012. jún. 24. 13:11
 12/28 anonim ***** válasza:
11: vagy mondjuk az, akit zsarolnak a gyerekével.. Ismerősi körben van ilyen. Anyuka kijelentette a szülés után, hogy ő már nem nő, hanem anya, no szex a továbbiakban, apuka meg le ne merészeljen lépni, mert akkor búcsúzhat a gyerekétől.
2012. jún. 24. 13:22
 13/28 anonim ***** válasza:

Ez csak szöveg, Te is tudod. Egy életem van, azt más ne szabályozza be. Akkor ha zsarolnak, el kell válni, a bíróság a láthatást úgyis megítéli, asszonyka idővel pedig lehiggad. Másrészt itt is visszanyúlnék a "ki a hibás" témakörbe, mert az asszonnyal mi történt, hogy nem kívánja a szexet?? Betegség, vagy a férj hibázott?? Mert ez semmiképpen sem normális.

De mondom, mindenkivel egyetértek, én csak annyit mondok, hogy azért vannak egyértelműen kijelenthető hibák, mint pl. a megcsalás.

2012. jún. 24. 13:36
 14/28 anonim ***** válasza:
Kellene módosítani, nagyon is. Pl. jó lenn ha nem lenne ennyire anyapárti. Sok anya akkor kétszer meggondolná, hogy csak, mert mér unja a házasságot válik e. Így nekik tulajdonképpen nincs mit veszteniük, se anyagilag, se lelkileg.
2012. jún. 24. 13:42
 15/28 anonim ***** válasza:

13"Másrészt itt is visszanyúlnék a "ki a hibás" témakörbe, mert az asszonnyal mi történt, hogy nem kívánja a szexet?? "

Mert szerinte a szex csak addig kell, amíg megvan a gyerek, utána nem. Neki nem kell se a férjével, se senkivel. Egy szükséges rossz, ami a szüléshez szükséges. Ezt persze előtte nem reklámozta...

Amúgy a válás ígyis-úgyis sokszor átmegy hazudozós mocskolódásba, és amikor ennyire számítanának majd az anyagiak, akkor még többen még jobban sároznák a másikat. Ennek meg csak a gyerekek innák meg a levét.

2012. jún. 24. 13:48
 16/28 anonim ***** válasza:

"Mert szerinte a szex csak addig kell, amíg megvan a gyerek, utána nem. Neki nem kell se a férjével, se senkivel. Egy szükséges rossz, ami a szüléshez szükséges. Ezt persze előtte nem reklámozta..."

Jézus. De hát ez a nő akkor alapjaiban beteg, ne már, hogy semmi előjele nem volt. Előadta a nagy erotikus nőt, aztán meg slussz, vége????? Nekem ez hihetetlen, de persze nem ismerem őket, attól még igaz lehet. Igazából ezt csak ők ketten tudják, a volt férj lehet, hogy előadja utólag, hogy de hát nem volt ilyen, attól még... ki tudja mi történt a hálószobájukban.

"Amúgy a válás ígyis-úgyis sokszor átmegy hazudozós mocskolódásba, és amikor ennyire számítanának majd az anyagiak, akkor még többen még jobban sároznák a másikat. Ennek meg csak a gyerekek innák meg a levét."

Ez viszont szó szerint igaz, és ezért is gondolom én is úgy,hogy nem lehet büntetni, akkor még mocskosabbá válna az egész.

2012. jún. 24. 13:52
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

14: Ezzel nem értek egyet.

"Pl. jó lenn ha nem lenne ennyire anyapárti."

Valaki egy másik fórumon berakott egy statisztikát, hogy amikor a férfiak TÉNYLEG küzdenek a gyerekekért, akkor szinte ugyanolyan esélyekkel kapják meg a gyerekeket, mint az anyák. Valami 60-40 %-ra emlékszem. Tehát csak küzdeni kell, de sokszor eleve lemondanak róla. Merthogy egyszerűbb kéthetente jópofizni, mint 24 órában készenlétben lenni. Sokan ezt nem vállalják be, pl. az én férjem sem...

A másik az, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK, de nagyon sok férfi a házasság és az együttélés alatt sem foglalkozik a gyerekeivel eleget. Nemcsak az én volt férjem, aki az évnyitón járt először a választott iskolában (nem érdekelte hová megy a gyerek, csak én mondtam, hogy a körzetibe ne), a matekkönyvet az év alatt egyszer sem nyitotta ki, csak a bizonyítványt nézte meg akkor, amikor az orra alá nyomta büszkén a gyerek. Válás után miért is vitte volna magával, amikor átaludta, hogy egész éjjel tartom a lavórt a hányásnak, amikor én ültem le vele tanulni és nekem súgta meg, hogy kibe szerelmes???

Tényleg van pár szuper apuka a környezetemben, aki a gyerek életében maximálisan részt vesz, de sajnos több az olyan, aki a nevelést, a napi problémákat egy az egyben az anyára tolja, aztán legfeljebb ha befizetés van, akkor odatolja a pénzt. Az ilyen apa miért küzdene azért, hogy nála legyen válás után a gyerek?

" Sok anya akkor kétszer meggondolná, hogy csak, mert mér unja a házasságot válik e."

Miért unja a házasságot? A férfi mit tesz azért, hogy a házasság működjön? Sok nő dolgozik ugyanúgy 8-10 órákat, megy haza, cipeli a kaját, rendben tartja a háztartást, neveli a gyereket, aztán apuci meg sértődötten duzzog, ha szólnak neki, hogy a koszos zokniját tegye már be a szennyestartóba, meg nem érti, hogy a hullafáradt nő miért nem próbál neki kedveskedni és lenge ruhácskában csábtáncot lejteni.

"Így nekik tulajdonképpen nincs mit veszteniük, se anyagilag, se lelkileg."

Elvált anyuka vagyok, elmondanám mi jutott nekem: 24 órás gyerekfelügyelet, nulla szabadidő, ha van, akkor előtte meg kell szerveznem, nincs ismerkedés, barátnőzős estek, munkakeresésnél hátrány, leckekikérdezés, éjjel ünneplővasalás, stb.

Apukának jutott a láthatás (rugalmas, elvileg akkor jönne amikor akar, de 2 hétnél gyakrabban NEM ÓHAJT), amikor van fagyizás, jópofi, meg szuper programok.

2012. jún. 24. 14:01
 18/28 anonim ***** válasza:

16:

"Jézus. De hát ez a nő akkor alapjaiban beteg, ne már, hogy semmi előjele nem volt. Előadta a nagy erotikus nőt, aztán meg slussz, vége????? "

Apuka szerint csak kevesebbet kívánta, de elfogadta így, mert szerette.. Azt nem gondolta volna, hogy egyzser nulla lesz..Amikor megvolt a gyerek, a project letudva, apukára nem volt szükség.

Egyébként egy másik párnál hasonló volt, a nő a 2 gyerek után mondta, hogy ő mostantól csak anya, bevonult a gyerekekhez aludni. Csak ő pár hónap múlva rájött, hogy mégiscsak kell neki a szex, csak egy fiatalabb másik pasival..

2012. jún. 24. 14:04
 19/28 anonim ***** válasza:

18: az igen! Hát az biztos, hogy sokszor a nő nagyon sokat tesz a házasság megromlásáért. Nekem is kicsi fiam van, és imádom őt, és tényleg egy csoda azóta az élet, de a páromat nem hanyagolom el. Ragaszkodom az estékhez, ezért az altatást is komolyan veszem, kicsi korától önállóan alszik, ez a szabály.

Ezek a nők a végén meg csodálkoznak, és köpködnek, hogy egyedül maradnak.

Viszont ez előző válaszolóval is egyetértek, mert bizony a pasik zöme ilyen, hogy semmit sem csinálnak, csak elvárnak. Minden felelősséget, feladatot ledobnak magukról.

Mindkét csoportnál tisztelet a kivételeknek!!!

2012. jún. 24. 14:08
 20/28 anonim ***** válasza:
Kellene, de nem azt, amit leírtál, mert az csak az alaptalan sárdobálást fokozná. Viszont azt be lehetne vezetni, hogy alapesetben nem kellene az anyának ítélni megszokásból a gyereket. Például az lehetne a törvény, hogy ha mindketten akarják a gyerekeket és két gyerek van, akkor mindenki nevelhet egyet, ha meg egy, akkor egy évig az apa, egy évig az anya neveli. És ettől csak kívétles esetben lehetne eltérni, ha egyértelműen bizonyítható lenne, hogy veszélyeztette a gyereket a szülő. Persze ha van megállapodás, az más kérdés, ezt arra írtam, ha mindkét szülő szeretné a gyereket.
2012. jún. 24. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!