Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, elhagyjam?
Nem vagyunk jól a párommal, és hetek óta ezen kattogok, hogy vajon megtehetem-e, hogy inkább elhagyom, esélyt hagyva ezzel magamnak, hogy boldog legyek.
A rövid (bár kicsit hosszú lesz, bocsi) sztori annyi, hogy egy barátjával vállalkozásba kezdtek, és azóta semmi másra nincsen ideje és energiája. Január végén kezdődött, és azóta a helyzet fokozatosan romlik. Hazaér a munkából, köszön, leül internetezni, majd nekiáll dolgozni a vállalkozásban. Eddig minden hónapban meghatározott egy időpontot, hogy ha addig ezt és ezt befejezi, akkor már több ideje lesz, legyek türelemmel - persze ez csak duma volt, mert SEMMI nem változott.
A gyerekkel minimálisat foglalkozik, nincs hozzá türelme, és mivel a kicsi is érzi ezt, és elutasítja, állandóan ordít vele a csalódottság miatt. Persze a 3 éves gyerek ezt úgy reagálja le, hogy egyre távolabb kerül az apjától:(
Hozzám nem szólt az utóbbi hetekben egyetlen jó szót sem, 3 hetente egyszer szexelünk, de abban sincsen semmi köszönet.
Pedig tavaly decemberig semmi komoly gond nem volt, jó kapcsolat, ő jó apa volt, és jó társ (8 éve vagyunk együtt) bevállaltunk egy kistesót is, pár hónap múlva megszületik, ennek ellenére úgy érzem, hogy nem tudok vele maradni, mert magányos vagyok és boldogtalan ebben a kapcsolatban.
Higgyétek el, már megpróbáltam vele beszélni, alkalmazkodni, tűrni, de semmi nem változtat ezen a sz@r helyzeten, se az ha jó fej vagyok, se az, ha veszekszem, se az, ha komolyan beszélünk róla, semmi.
Minősíthetetlen stílusban beszél velem, gyakran a gyerek előtt, amit nyilván nem tűrök el, így ebből is elég sok a feszültség.
Gondoltam már arra is, hogy nője van, de munkából mindig hazajön, és annyira ritkán megy el, pedig küldöm mindig bulizni, sörözni, kikapcsolódni, hátha észhez tér - semmi.
És most jutottam el odáig, hogy elég volt, ennél az is jobb, ha egyedül maradok. A gyerekekkel is minőségi időt töltene együtt, ha szétmennénk, míg így mindent rámhagy, vagy ha elmegyek itthonról, akkor leülteti a gyereket a mesedvd elé, és leül a géphez.
Úgyhogy itt vagyok tanácstalanul, nem tudom mit tegyek. Gondoltam hátha kapok pár okos gondolatot, amit hasznosítani tudok, vagy legalább megerősítést, hogy nem követek el a szakítással semmilyen komoly hibát. Vagy szerintetek nője van?
Előre is köszi mindenkinek, aki válaszol!
Mivel mondtad, hogy beszélni már próbáltál vele és nem sok foganatja volt: szerintem fogd meg a gyereket, amíg ő dolgozik és utazzatok el néhány napra (szüleidhez, baráthoz, hotelbe, valahová). Neki írj egy indulatmentes levelet, amiben tényszerűen leírod, amit nekünk is leírtál. A végére odaírva, hogy most vagy soha, néhány nap múlva (nem kell pontos időt megjelölni) visszamentek, onnantól vagy figyelembe veszi az álláspontodat és EGYÜTT, EGYMÁST MEGHALLGATVA ÉS ODAFIGYELVE megbeszélitek és TEVŐLEGES változás lesz, vagy külön úton folytatjátok tovább.
Ne zsarold, tehát olyan ne legyen benne, hogy nem láthatja a gyerekét egy esetleges válásnál vagy ilyesmi. Csakis azt demonstráld, hogy elszakadt a cérna, kidumálással már nem menthető a dolog. Az a néhány nap meg jó lesz arra, hogy átgondolhassa és ne első felindulásból reagáljon.
Szia, megint a kommunikacio tünt fel, szerintem probald meg mashogy.
"És ha felhozom, hogy változtatni kellene, mert nem jó a kapcsolatunk, akkor mindig az a válasz: "dehát én szeretlek, tudod jól"..
Egyszerüen csak sajat erzeseidröl beszelnek. Hogy allapotos vagyok, több figyelemre van szüksegem. Hogy emlekezzen vissza ra, ahogy a gyermeketek születesekor volt, ilyen helyzetben nökent több figyelmet igenyelsz. Mit javasol, hogyan tudnatok megoldani, hogy megkapd ezt a figyelmet?
Eröszakmentes kommunikaciora javasolnam rakeresni a googleban, több könyv is van rola. Ha tenyleg "normalis" ficko, es amugy tenyleg minden rendben volt decemberig, eveken at, akkor megfelelö kommunikaciora kell, hogy reagaljon.
15.33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!