Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudjuk problémamentesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudjuk problémamentesen megoldani a gyereklátogatást, ilyenkor hova kell fordulni segítségért? Gyámügy? A kicsi 3 év alatti? Fontos!

Figyelt kérdés

Leszögezem, nem akarom eltiltani az apát! De jelenleg kb az van, hogy mikor eszébe jut, akkor jönni akar. Előfordul, hogy a kicsi éppen alszik, vagy pont nem vagyunk itthon. Ekkor jön a támadás, hogy én nem engedem, hogy láthassa a lányát, meg mi az, hogy most nem jó...

Elvinni még nem viheti magával, csak 10 hónapos.

Hol segítenek tisztázni a helyzetet?

Azért mentem külön, hogy nyugalom legyen, de most nem ez a helyzet.

Normálisan szeretném megoldani a dolgot, tudom hogy kellenek kompromisszumok, de lehessen már nekem is magánéletem. Most itthon kéne ülnöm állandóan, hogy akkor jöhessen amikor akar?

2012. jún. 8. 15:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem. Nem voltunk házasok, de apasági nyilatkozat van
2012. jún. 8. 20:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekünk januárban volt a gyermekelhelyezési perünk. Én fogadtam ügyvédet, ő adta be a beadványt. A beadástól kb. 5 hét telt el, mire volt a tárgyalás. Ott megbeszéltük a bírónő előtt, hogy mi hogy legyen. Az én kislányom két éves lesz, eddig őt nem is látogatta az apja. Azóta látogatja mióta le van neki írva, hogy mikor jöhet. Addig hiába hívtam nem érdekelte. Most viszont néha ő is ezt csinálja amit a te kicsid apja, hogy akkor akar jönni amikor neki tetszik. Nyilván be lehetne tartani ami le van írva, de én is úgy gondoltam, hogy meg lehetne mindent beszélni és rugalmasan kezelni. Nálunk a szerda délelőtt van meghatározva, a gyerek délutáni alvására való tekintettel. Azt én sem tudom tolerálni, ha előző nap szól, hogy akkor ő holnap jönne! Én is sokat veszekedtem ezen vele, aztán mikor azt mondtam, hogy jó akkor tartsuk be ami le van írva, elhallgatott. Ő is össze-vissza dolgozik, tehát muszáj nekem is alkalmazkodni, de azért ne rángasson már össze-vissza az ő kénye-kedve szerint.

A tárgyalás kb. 2000 Ft perköltséggel járt, + én az ügyvédet fizettem. Ha az nem működik majd amit ott meghatároznak, utána mehetsz a gyámügyhöz. Az én lányom apja a családsegítőbe akarta a gyereket látogatni, hogy hordozgassan el oda, még azt is megszabta, hogy melyik napon, hánytól hányig. Aztán a bírónő seperc alatt lebeszélte erről, és inkább a lakásunkban találkozik a gyerekkel. De velem nem hajlandó eljönni sehová és a lányunkkal, így semmi közös programban nem vesz részt, még egy játszótérben sem. Nyilván a barátnője nem engedi, ezért találták ki a családsegítőt is, hogy velem egyáltalán ne érintkezzen. Csak, hogy így nem lehet gyereket nevelni!! Ők is ott tesznek nekem keresztbe ahol tudnak.

2012. jún. 9. 14:15
 13/15 anonim ***** válasza:
Érdekes... Nekem ugyan kicsit régebben volt a gyermekelhelyezési per, de a költsége 30.000.- forint volt, amit az alperesnek kellett fizetnie. Az első tárgyalás a beadvány után egy hónappal volt, a második és egyben utolsó 1 hónappal később. Ügyvédre nem volt szükség.
2012. jún. 9. 14:19
 14/15 Nanamia ***** válasza:
Én a beadványban teljes költségmentességet kértem az alperesre terhelve (vagyis apukára). Ha nem tudsz ügyvédet fogadni anyagi okok miatt, az se probléma, számos segítséget igénybe tudsz venni ingyenesen is. Nekem tárgyalásonként 15 ezer az ügyvéd + a kereset beadása volt 10 ezer (de hozzátenném a mi helyzetünk jóval macerásabb). A magyar bíróság eléggé anyapárti. Nálunk a tárgyalás végéig hoztak egy ideiglenes határozatot, miszerint minden hó 15. napjáig 15 ezret köteles fizetni. Én nyitott vagyok, részemről bármikor jöhetne látogatni, de nem is jár. Ha nem jelenik meg a tárgyaláson, az nem hátráltat semmit, nélküle is tudnak egy bírói végzést hozni, amiről levélben értesítik így is úgy is, és van 15 napja fellebbezni. Az, hogy nem vagytok házasok, nem hinném, hogy lényeges lenne az elhelyezés és láthatás szempontjából. Ő az apja, és ennyi. Ahogy írták előttem is, a láthatással meg már nem packáznak. Mondjuk mivel nálunk is 3 év alatti a gyerek, úgy van, hogy vagy a saját otthonában engedem meglátogatni, vagy az erre a célra működő hivatalos helyen (ahogy írták felettem).
2012. jún. 9. 15:01
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most még utoljára beszéltem vele, hogy vagy egymás között lerendezzük úgy hogy mindkettőnknek megfeleljen, ha ez nem történik meg akkor megyek a bíróságra. Az a baj, ha elmegyek bíróságra, akkor tudom hogy támadásnak veszi és hülyébb lesz mint volt...de mindegy, megoldom valahogy.

Még egyszer köszönöm!

2012. jún. 9. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!