Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyámügy-kérdés: meddig veszik komolyan?
Figyelt kérdés
Válás és jogerős gyerekelhelyezés után vagyunk, amit az exem nem tud megemészteni. Van fix láthatási szabályzat, de megesik gyakran, hogy felhív, hogy nem jó neki a kiszabott hétvége, vinné inkább legközelebb, én természetesen beleegyezem. Erre ő a végzést lobogtatva rohan a gyámügyre, hogy pl. páros hétvége van, és nincs ott a gyerek, magyarul gátlom a láthatást.
Most kb. kéthavonta rohangálhatok a gyámügyre emiatt.
Meddig veszi komolyan a gyámügy ezt a majomkodást? Kicsit unom már, és a gyereknek se túl jó, hogy állandóan kihallgatják.
Papirozd le vele: Én Alulírott kis józsi, a bíróság által kiszabott láthatásd a gyermekem édesanyjával páros hélyett páratlan hétre cseréltem. Aláírás, apaáé, anyáé két tanúé, két példányban. Ha ezt nem hajlandó megtenni, akkor mond meg, hogy nincs cserehét, oszt jó'van!
2012. febr. 23. 13:50
2/18 A kérdező kommentje:
Örülök, ha szól egyáltalán, mert van, hogy csak lelécel pénteken a gyerekkel a suliból. Nem fog ő papírozni..
2012. febr. 23. 13:52
3/18 anonim válasza:
Ne a suliból vigye el,hanem csakis a lakásról,és oda is vigye vissza.Ha ilyen hülye akkor csak azon a hétvégén adnám oda amikor jár neki oszt annyi.Ha nem viszi ő baja.
2012. febr. 23. 14:51
4/18 A kérdező kommentje:
Sajnos szinte lehetetlen beszélni vele, néha a gyereken keresztül üzen, ami persze nem jut át hozzám - nyilván, gyerek -, de általában csak annyi, hogy "akkor holnap megyek". Mégis hogy csinálhatnám, hogy nem adom oda? Gyereknek se mindegy, hogy ölik-e egymást a szülei.
Meg hát erőszakkal se tarthatom itt.
(A lakásra nem jön föl, szerintem nem véletlen... csak az iskolában, utcán hisztizik.)
2012. febr. 23. 14:56
5/18 anonim válasza:
Hogy hogy csinálhatnád?Ő ezek szerint bármit megcsinálhat,Téged szarba se nézhet,üzenget a gyerekkel.Nem tud írni egy sms-t?Az rendben van hogy neki nem jó és szép hogy megy a gyerek mert Te rugalmas vagy és engeded.De mi jó a gyereknek,ha rángatja a gyámügy az se jó és ezt az apja miatt kell átélnie.Te neveled a gyereket azért én szabtam feltételeket,bár rugalmas voltam,szabj Te is,pl azt hogy ne a suliból vigye el.Normális emberek meg tudják ezt beszélni,bár aki a gyámügyre rohangál ilyen dolgokkal az nem lehet komplett.Hát kérdezd meg a gyámügyet meddig cibálják még a gyereket.Amúgy mennyi idős a gyerek?
2012. febr. 23. 15:17
6/18 A kérdező kommentje:
10 éves múlt.
Nem úgy értem, hogy hogy csinálhatnám, hogy jófej akarok lenni, hanem úgy hogy csinálhatnám, hogy nem adom oda. Tehát hogy kivitelezhető? Nem állhatok minden percben az iskola előtt, ha meg jön, akkor nem téphetem ki a kezéből. Érted? Ez a "hogyan csinálhatnám".
2012. febr. 23. 15:29
7/18 anonim válasza:
Ja értem bocsi.Igen így nem kivitelezhető igen,mert nem állhatsz ott.Figyelj én a gyereket néztem,bár az exférjem nem nagyon akarta elvinni minden 2 hétben, amikor viszont akarta akkor azonnal.Mondtam neki hogy nehogy már az ő kedvéhez igazodjon már mindenki,mert mi gyakran elmegyünk kirándulni stb.A gyereket megkérdeztem van-e kedve,nem volt.Ő nem a gyámüggyel fenyegetőzött hanem a gyerektartással,hogy nem kapok majd.Én meg azt mondtam hahaha,nem tőlem veszi el a gyerektől(elteszem a gyt-t számlára,nem abból nevelem)meg is van a véleményem róla.A gyerek szeret nála lenni?Én kértem hogy délután 5 re hozza haza,házhoz,próbálkozott ő is,de mondtam a gyereknek az a jó ha tudja mi következik.10 éves már nem kicsi.
2012. febr. 23. 15:50
8/18 anonim válasza:
És a gyámügynek nem lehet megmondani hogy ezzel hogy állandóan berángatnak Titeket nem tesznek jót a gyerekkel?És megmondani hogy Te engeded a gyereket,és nem fogsz bejárkálni x esetben ezt bizonygatni?Csak a másik félnek hisznek?Nem tudom még nem voltam gyámügyön.
2012. febr. 23. 15:55
9/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy semmi nem elég. Ha arra van dolgom, és elviszem hozzá a gyereket, az a baj, hogy miért akkor, miért nem előtt/később. Ha nem viszem le a gyereket, akkor én vagyok a szemét, mert a gyerekkel tolok ki.
A gyerek amúgy utálja az egész perpatvart...
Neked sem egyszerű akkor... De nem tud sarokba szorítani az exed.
2012. febr. 23. 15:56
10/18 A kérdező kommentje:
Hisznek nekem, persze, amúgy is tudják, milyen ember, de kötelesek kivizsgálni. CSak arra gondoltam, van esetleg másnak is hasonló jófej exe, aztán tudja, milyen a vége ennek...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!