Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás csak papíron?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás csak papíron?

Figyelt kérdés
Volt egy időszak amikor érdemes volt papíron elválni a jobb anyagi lehetőségek miatt(gyermeket egyedül nevelőnek nagyobb kedvezmények)de a párok együtt maradtak.Szerintetek most is érdemes ezt megtenni?

2012. jún. 5. 06:41
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Azt nem tudom,de én is ismertem olyat, nem is egyet,aki először csak Papíron vált el.

Aztán, ténylegesen is szétköltöztek,de azért mert tényleg megromlott a házasságuk.

Én nem tenném.Már csak babonából sem...

minek házasodtak akkor össze,lehettek volna simán élettársak is, ezzel az erővel...

2012. jún. 5. 07:07
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Ahogy az első mondja: nem adnám el a házasságomat.
2012. jún. 5. 07:14
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Vannak bizonyos előnyei, ha az anya elvált lesz gyerekkel. De vigyázz! Számolj azzal a következménnyel is, hogy a kapcsolatod a "válás" után végleg tönkre megy. Már semmi nem védi az "álházasságod". Rosszindulatú emberek hivatali bejelentést is tehetnek a válás által szerzett előnyök miatt. Nem érdemes kockáztatni.
2012. jún. 5. 07:26
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Egyetértek az előttem szólókkal, de számoljatok és döntsetek:

Mennyi csp-t kapsz, ha egyedülállóként igényled?

Mennyi családi kedvezményt vehetsz igénybe az adóbevallásnál, ha van veled közös háztartásban élő társad, vagy ha nincs?

Ha kicsi a jövedelmed, az igénybevehető kedvezmény is kicsi, ekkor szokták a házastársak egymás között megosztani. Ha magas jövedelmű vagy, akkor 1 fő is le tudja vonni a családi kedvezményt az adójából.

2012. jún. 5. 07:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A családi pótlék valamenyivel (de nem sokkal) magasabb, viszont a férj jlvewdelme sokkal kevesebb (sok esetben 2/3-a) lesz, mert több adót kell fizetnie (mivel már nem családos), a munkahelyi kedvezményektöl (beiskolázás, nyaralás, stb) elesik.

Szóval anyagilag sem éri meg, nemcsak a házasság megy tönkre...

2012. jún. 5. 07:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!A mai világban valóban nem szabad kockáztatni a rossz indulatúak miatt!
2012. jún. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!