Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek csak "áltat" engem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek csak "áltat" engem?

Figyelt kérdés

Párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. Neki az előző házasságából van 2 kislánya. Szépen, harmóniában élünk, gyerekekkel nagyon jó a kapcsolatom, imádom őket, ők is megszerettek engem. Én már nagyon vágyom házasságra, gyermekre. Ezt ő tudja is, soha nem titkoltam, nem árultam zsákbamacskát. Napról napra erősebb bennem a vágy. Ő is mondta, hogy nagyon jó anya leszek, hisz az aki eltudta fogadni másnak a gyerekét, annak a sajátjával sem lesz gond.

Pár napja nem beszélünk egymással, mert ő azt mondta, hogy "nem tudja, hogy érez e magában erőt egy új család iránt." Innentől kezdve van miről beszélnünk, van jövőnk? Hogy gondoljátok, valóban létezik olyan, hogy egy férfi nem tudja mit akar? Valóban lehet, hogy nem érzi, hogy eltudja e magát képzelni 3szoros apukaként? Köszönöm

2012. máj. 31. 19:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért érzi ezt, mert fél, hogy ez a házasság is válással végződik, és azt nem biztos hogy már kibírja.

Ez természetes. Én most adtam be a válópert, de ha arra gondolok, hogy esetleg lenne még egy lehetőségem, ahol gyereket is vállalnánk, nem biztos hogy merném. Bár 3 év alatt azért tudni kellene hogy mennyire vagytok egymáshoz valóak. Szerintem még hagyd szokni a gondolatot neki, aztán meglátjátok.

2012. máj. 31. 19:47
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azért is "furcsa" mert egyébként mondja, hogy remek anya lennék, és látja mennyire családcentrikus vagyok, látja, hogy a családom is mennyire összetartó stb. Igen azért lassan 3 év alatt beláthatná, hogy nem vagyok rossz ember, tőlem nem kell félnie :)
2012. máj. 31. 19:50
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem altat, viszont lehet, hogy nehez neki ujra mindent elölröl kezdeni, lehet, hogy fel az ujabb valastol, csalodastol. Vagy epp a gyerekek miatt van rossz lelkiismerete. Adj neki idöt, nem kell noszogatnod, viszont mindig beszeljetek nyiltan, akkor is, ha faj neha.

Amugy ugyanabban a cipöben jarok, mint te. Nalunk is van az elözö hazassagbol ket gyerek, eleg csunyan valtak (valnak), szeretne tölem gyereket, de neha elöfordul, hogy elbizonytalanodik, a gyerekek miatt lelkiismeretfurdalasa lesz (fel attol, hogy hogyan fogadjak, hogy apanak mastol van egy gyereke, nem az anyjuktol, stb.). Ezt nem irom a szerelmünk rovasara, neki kell biztosnak lennie a dolgaban, epp ezert mondtam neki, hogy csak akkor akarok vele gyereket vallalni, amikor mar ö is keszen all ra, es szivböl akarja. Amugy nincs ertelme. De mostanaban ö mondogatja többet, hogy mar nagyon jo lenne, meg vagyik a csaladi eletre, stb... En is boldog lennek, hiszen mar 34 eves vagyok.

2012. máj. 31. 19:53
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsó te azért vagy jobb helyzetben, mert neked legalább néha néha mondogatja, de nekem nem. Ha harapófogóval kihúzom belőle akkor esetleg ad választ. (és ilyenkor az a válasz, hogy nem tudja lenne e ereje egy új családra) De magától sosem beszél erről. Igen nálunk is rémes válás volt. De ilyenkor igazságtalannak érzem az életet, mert olyan, mintha egy másik nő bűne miatt engem büntetne. Tudom, hogy brzalmasat csalódott az előző feleségében, de ezért ne engem büntessen. Ezért ne bennem ne bízzon meg. Jaaaj értitek, hogy mire próbálok kilyukadni? :)
2012. máj. 31. 20:02
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

Három év után házasodtunk, szintén válás volt előtte a férjem részéről.

Házasság előtt mondtam neki, hogy nem kérek azonnali választ, de én szeretnék gyereket - találja ki, hogy igen vagy nem, mert nem szeretnék pofára esni, hogy 5-10 évig várok a semmire, aztán neadjisten kapkodhatok, hogy találjak valakit, akivel gyerekem lehet.

Egy hétig morfondírozott rajta, aztán mondta, hogy okés.

Ezt ti is tisztázzátok, mert hosszútávon valamelyikőtök nagyot fog szívni, ha nincs megbeszélve.

2012. máj. 31. 20:06
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen én már szinte a kezdetektől elmondtam neki, hogy vágyok saját gyerekre, saját családra. Igazából adott választ rá. Kb ezeket. "Még nem tudom, idővel biztosan, talán, hisz nem érzem magam még öregnek hozzá stb" Tehát csupa csupa kétes választ adott. De akkor betudtam annak, hogy valóban alig ismer még engem. De most lassan 3 év után megismert már engem. Látta, hogy bánok a gyerekeivel, látta, hogyan viszonyulok az élet kérdéseihez stb.
2012. máj. 31. 20:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Hogyne ertenelek kedves kerdezö... :)

Igaza volt az utolsonak, üljetek le, es nyiltan beszeljetek rola, ki mit var, en is elmondtam neki, hogy engem nem erdekel, hany gyereke van, en szeretnek sajatot is, de csak akkor, ha ö is akarja. Es szivböl akarja.

Kicsit allj a sarkadra, iranyitsd a beszelgetest. Ha akkor is csak tallabillezik, akkor szegezd neki a kerdest, hogy voltakeppen mi az elkepzelese veled, mert te vagysz a biztonsagra, a hazassagra, szeretned az eletedet vele leelni.

(En a paromnak meg azt is felajanlottam, hogy tölem aztan, ha akarja hazassagi szerzödest is irhatunk, engem nem zavar, nem a penze erdekel, en szeretem öt tiszta szivböl, es nem tudnek neki artani. Es ez tenyleg igy is van, az elejen meg en forsziroztam nala, hogy - mivel a gyerekek hianyoztak neki - ha ugy gondolja, probalja meg a volt feleseggel rendezni a dolgokat, ujrakezdeni, hatha van meg jövöjük, de velem akart lenni)

2012. máj. 31. 20:15
 8/14 anonim ***** válasza:
85%

Igen, én is pont az ilyen "nem tudom mit akarok" hozzáállás miatt ültettem le.

Mondtam, hogy megértem, hogy neki már le van tudva a gyerek kérdés és ezért nem motivált benne, viszont amennyire neki joga van nemet mondani, nekem jogom van tisztában lenni a helyzettel és dönteni.

Ha nem akar többet, akkor most mondja meg és búcsúzzunk el barátságban, mert évek múlva egyrészt ez megroppantaná a kapcsolatunkat, másrészt velem bacik ki, ha 5-10 év múlva is a "majd meglátjuk"-nál tartunk.

Ez nem olyan kérdés, amit el lehet kenegetni. Joga van a saját véleményéhez, viszont akkor azt határozottan fogalmazza meg - megadva neked a döntés lehetőségét a hozzáállása tudatában.

2012. máj. 31. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Megertelek, viszont az is igaz, hogy erre a helyzetre szamitani lehet minden olyan kapcsolatnal, ami igy indul, hogy mar van csaladja az egyik felnek.

Annyi jo ebben, hogy a parod ezek szerint nem felelotlen es nem alapit ujabb csaladot addig, amig nem szaz szazalekosan biztos sajat magaban. Ettol sokkal rosszabb az, aki ot-tiz evente hatrahagy maga mogott egy not egy, vagy tobb gyermekkel, majd ismet csinal parat masnak es amint mulik a langolas ismet tovabb all. Ismerek ilyet, hidd el, hogy az sokkal rosszabb.

Ha a ferfi normalis, akkor realisan atgondolja, hogy mindjuk az elozi kapcsolatban sem vilt hiba x ideig es erzi annak a terhet, higy mekkora sikertelenseg, "tragedia" egy osszeomlott csalad. Es teljesen normalis, higy az eletben nem szeretne ezt a hibat ujra elkovetni.

Kerdes, hogy ot mi fogja megerositeni, meg erosebb erzelmek, vagy meg par ev jol mukodo kapcsolat.

Normalis tehat az is, hogy te mar haladnal es az is, hogy o meg bizonytalankodik. A kerdes az, hogy tudtok-e egyenlo hullamhosszra kerulni ebben a temaban, vagy sem.

Kerdezgetni az idorol, noszogatni felesleges, mert vagy megijed es elkoszon, vagy belemegy, de nem magabiztosan, ez meg mar alapja lehet egy kapcsolatromlasnak.

2012. máj. 31. 21:28
 10/14 anonim ***** válasza:

Mennyi idősek vagytok,mennyi idősek a gyerekek,hány éve történt a válás?

Csak a gyerekkérdésben bizonytalan vagy elvenni sem akar?

2012. jún. 1. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!