Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért volt ellenséges a pszichológus?
Sziasztok! Nos ma megtörtént az újabb pszichológus szakértői vizsgálat. Arra kiterjedően hívtak ismételten, hogy a feleségem az előző vizsgálaton, ami kb. 1 hónapja volt, még nem jelentette be a bíróságon, sőt a pszichológusnőnek Angliába költözés szándékát.
A mai vizsgálat sem volt különb, mint az előző. Ugyan úgy azzal kezdte a pszichológus, hogy nincs semmi abban, ha kislányunkkal külföldre költözik, sőt nagyon helyes. Meg egyébként is én csak az apa vagyok. Bármit mondtam, mindenre jött a magyarázat, és a kioktatás. Itt valami nagyon nem stimmel. Azt tudni kell még, hogy tudomásom van arról, hogy a feleségem több esetben beszélt a pszichológussal telefonon, azóta amióta tudjuk az új vizsgálat idejét. Sőt egy esetről tudok, amikor a pszichológusnő hívta a feleségemet. Szerintem ilyet nem is lehetne. Oka nem lehetne ilyenre. Ja a feleségemről tudni kell még, mielőtt hozzám költözött Lipót mezőn dolgozott. 1 órán keresztül hagytam, hogy a pszichológusnő, minden szavamat kiforgassa, utána megkérdeztem tőle, hogy miről is beszélnek telefonon a feleségemmel. Nagy hallgatás után az a válasz jött, hogy a feleségem csak érdeklődött, hogy lesz e újból teszt. Na ebből két dolog jön le nekem, vagy a feleségem ennyire bugyuta, hogy ilyet előre megkérdez telefonban, vagy a pszichológusnő hazudott.
Na már most, 3 lehetőség van, vagy le van fizetve a pszichológusnő, vagy protekció, vagy tényleg ennyire elvakultan anyapárti ez a pszichológus. Bár a harmadikat kétlem, mert ezt így hosszú távon, nem csinálhatja. Előbb-utóbb kiderült volna, hogy ő ilyen.
Szóval most itt tartunk, a pszichológusnő lefogja írni, hogy nagyon helyes, hogy kislányunkat Angliába akarja költöztetni az anyja.
Gyanítom a feleséged vagy bevágódott az elsőnél vagy megkente.
A kollégája nem fog ellene szakvéleményezni mert ő is ott melózik ahol ő, valószínűleg olyannak adta át akit ismer.
Én bármennyibe is kerül fogadnék egy sajátot hogy a bíróságon legyen melletted se ellene is vélemény, így kb. semleges lesz a végeredmény.
De ha ilyeneket csinál az exed akkor szerintem van esélyed, az nekem is fura hogy oktatnak...
Jah, ez nem biztos de én úgy tudom külföldre csak az engedélyeddel viheti a gyereket ha a neveden van.
Lehet hogy hülyeség de olvastam pár helyen ilyet.
Szerintem kérdezd meg egy ügyvédtől ezt.
:( Az nemjó, azt hittem az alapelv még mindig a gyereknevelés megosztása.
Én biztosan elfogultságra hivatkoznék és sajáttal vagy másik kirendelttel vizsgáltatnám. Ha telefonálgatnak egymásnak az szerintem elég indok kell hogy legyen.
A lányod kivel szeretne maradni? Ez is fontos lehet, bár ha kicsi még akkor a pszichiáter mondja meg helyette :(
"A személyekkel a szakértő kapcsolata csupán vizsgálatokra jellemző viszonyt jelent, más jellegű kapcsolat pl. terápiába vétel, tanácsadási tevékenység nem fogadható el. "
Itt leírják mit használhatnak erre:
Itt azt írják pontos jegyzőkönyvet kell vezetni - nem tudom elkérhető-e a saját pszichológus számára.
III.2.1.2. A vizsgálat megszervezése és lefolytatása
A szakértő kompetenciája a vizsgálat időpontjának, sorrendjének alakítása az egyes személyek vonatkozásában. Optimális, ha - speciális okoktól eltekintve - a vizsgálatban résztvevő személyeket azonos időben vagy egymást követően idézzük, de legalább úgy, hogy a gyermek vizsgálatának elkezdése előtt valamennyi főérdekelt (ez rendszerint az anya-apa) ott legyen. Ez az elrendezés a szakértő számára számtalan kiegészítő információt adhat.
A vizsgálatot ajánlatos a kiskorú gyermekkel kezdeni, a gyermekek teherbírását és toleranciáját figyelembe véve, de azért is, mert kognitív és élményjellemzői nem állnak oly mértékben a bizonyítási eljárás torzító hatása alatt, mint az a felnőtteknél tapasztalható. A további sorrend kialakításában célszerű a vizsgálatban résztvevő személyek között megegyezést elősegíteni. Ez a kérdéskör azonban az eljáró szakértő kompetenciája.
Nekem csak két kérdésem lenne az apukához: Tudsz olyan életkörülményeket biztositani nekik hogy nélkülözés nélkül megéljenek kényelmesen a lányoddal?
Tisztában avgy vele milyen a helyzet magyarországon,és hogy milyen nehez/lehetetlen olyan munkat találni amiből normálisan fenn tudja tartani magukat egy egyedülálló anya?
Mellesleg szerintem ha tényleg 3 hetente intézne láthatást Londonból,és a szünetek fele is a tiéd,ez egy nagyon jo ajanlat....Lehet hogy az első fél év az oviban kicsit kénylemetlen lenne a lánynak az oviban,de hidd el hogy 20 év mulva szemen fog köpni ha kiderül hogy miattad kellett maradniuk...Miből gondolod hogy az exed nem menne el dolgozni?
Nagyjából végigolvastam a gyermekelhelyezési részt, konkrétan ugyan nem de utalnak több helyen arra hogy ki kell szűrni a gyermek direkt befolyásolását.
E szerint először a gyereket, majd titeket kellett volna behívni, vagy egyszerre hármótokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!