Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért volt ellenséges a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért volt ellenséges a pszichológus?

Figyelt kérdés
Felteszem itt a kérdést, mert úgy látom a régebbi bejegyzések nincsenek szem előtt. Ma meg volt a pszichológiai vizsgálat, a kislányunkra, a feleségemre és rám. A feleségem és kislányunk végig együtt voltak bent, majd én egyedül. A pszichológus nő, már támadóan kezdte az egész beszélgetést, hogy hogyan képzelem el, hogy én akarom nevelni tovább a kislányunkat, amikor én csak egy apa vagyok, és különben is a feleségem egy nagyon jó anya. Csak lestem. Szerintetek ez csak egy csel volt, hogy hogyan reagálok, vagy ennyire anyapárti volt a pszichológus? Mondjuk ettől függetlenül 1,5 órát voltam bent, és a végén még az ábrákat is elemeztem, de végig ennyire támadó volt velem a pszichológus.
2012. máj. 29. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
Nyugi. Külföldre nem viheti, csak a te hozzájárulásoddal. Azt meg gondolom ezek után semmiképpen sem adod meg.
2012. jún. 10. 19:32
 52/86 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nos ma megtörtént az újabb pszichológus szakértői vizsgálat. Arra kiterjedően hívtak ismételten, hogy a feleségem az előző vizsgálaton, ami kb. 1 hónapja volt, még nem jelentette be a bíróságon, sőt a pszichológusnőnek Angliába költözés szándékát.

A mai vizsgálat sem volt különb, mint az előző. Ugyan úgy azzal kezdte a pszichológus, hogy nincs semmi abban, ha kislányunkkal külföldre költözik, sőt nagyon helyes. Meg egyébként is én csak az apa vagyok. Bármit mondtam, mindenre jött a magyarázat, és a kioktatás. Itt valami nagyon nem stimmel. Azt tudni kell még, hogy tudomásom van arról, hogy a feleségem több esetben beszélt a pszichológussal telefonon, azóta amióta tudjuk az új vizsgálat idejét. Sőt egy esetről tudok, amikor a pszichológusnő hívta a feleségemet. Szerintem ilyet nem is lehetne. Oka nem lehetne ilyenre. Ja a feleségemről tudni kell még, mielőtt hozzám költözött Lipót mezőn dolgozott. 1 órán keresztül hagytam, hogy a pszichológusnő, minden szavamat kiforgassa, utána megkérdeztem tőle, hogy miről is beszélnek telefonon a feleségemmel. Nagy hallgatás után az a válasz jött, hogy a feleségem csak érdeklődött, hogy lesz e újból teszt. Na ebből két dolog jön le nekem, vagy a feleségem ennyire bugyuta, hogy ilyet előre megkérdez telefonban, vagy a pszichológusnő hazudott.

Na már most, 3 lehetőség van, vagy le van fizetve a pszichológusnő, vagy protekció, vagy tényleg ennyire elvakultan anyapárti ez a pszichológus. Bár a harmadikat kétlem, mert ezt így hosszú távon, nem csinálhatja. Előbb-utóbb kiderült volna, hogy ő ilyen.

Szóval most itt tartunk, a pszichológusnő lefogja írni, hogy nagyon helyes, hogy kislányunkat Angliába akarja költöztetni az anyja.

2012. júl. 9. 18:06
 53/86 Shaddark ***** válasza:

Gyanítom a feleséged vagy bevágódott az elsőnél vagy megkente.

A kollégája nem fog ellene szakvéleményezni mert ő is ott melózik ahol ő, valószínűleg olyannak adta át akit ismer.

Én bármennyibe is kerül fogadnék egy sajátot hogy a bíróságon legyen melletted se ellene is vélemény, így kb. semleges lesz a végeredmény.

De ha ilyeneket csinál az exed akkor szerintem van esélyed, az nekem is fura hogy oktatnak...

2012. júl. 9. 18:19
 54/86 Shaddark ***** válasza:

Jah, ez nem biztos de én úgy tudom külföldre csak az engedélyeddel viheti a gyereket ha a neveden van.

Lehet hogy hülyeség de olvastam pár helyen ilyet.

Szerintem kérdezd meg egy ügyvédtől ezt.

2012. júl. 9. 18:21
 55/86 A kérdező kommentje:
Szia! Ugyanaz volt a második is, mint az első. Ilyenkor ha újabb tények vannak, akkor így szokás, hogy azt kérdezik, meg újból, aki elkezdte az ügyet. Én nem is nagyon értettem, sőt az előző vizsgálat után már halott ügynek tekintettem, hogy ugyanehhez kell menni. De így szokás.
2012. júl. 9. 18:22
 56/86 A kérdező kommentje:
Az ügyvédem szerint ha a bíróság úgy dönt viheti az engedélyem nélkül is.
2012. júl. 9. 18:23
 57/86 Shaddark ***** válasza:

:( Az nemjó, azt hittem az alapelv még mindig a gyereknevelés megosztása.

Én biztosan elfogultságra hivatkoznék és sajáttal vagy másik kirendelttel vizsgáltatnám. Ha telefonálgatnak egymásnak az szerintem elég indok kell hogy legyen.

A lányod kivel szeretne maradni? Ez is fontos lehet, bár ha kicsi még akkor a pszichiáter mondja meg helyette :(

"A személyekkel a szakértő kapcsolata csupán vizsgálatokra jellemző viszonyt jelent, más jellegű kapcsolat pl. terápiába vétel, tanácsadási tevékenység nem fogadható el. "

Itt leírják mit használhatnak erre:

[link]

Itt azt írják pontos jegyzőkönyvet kell vezetni - nem tudom elkérhető-e a saját pszichológus számára.

2012. júl. 9. 18:36
 58/86 Shaddark ***** válasza:

III.2.1.2. A vizsgálat megszervezése és lefolytatása

A szakértő kompetenciája a vizsgálat időpontjának, sorrendjének alakítása az egyes személyek vonatkozásában. Optimális, ha - speciális okoktól eltekintve - a vizsgálatban résztvevő személyeket azonos időben vagy egymást követően idézzük, de legalább úgy, hogy a gyermek vizsgálatának elkezdése előtt valamennyi főérdekelt (ez rendszerint az anya-apa) ott legyen. Ez az elrendezés a szakértő számára számtalan kiegészítő információt adhat.

A vizsgálatot ajánlatos a kiskorú gyermekkel kezdeni, a gyermekek teherbírását és toleranciáját figyelembe véve, de azért is, mert kognitív és élményjellemzői nem állnak oly mértékben a bizonyítási eljárás torzító hatása alatt, mint az a felnőtteknél tapasztalható. A további sorrend kialakításában célszerű a vizsgálatban résztvevő személyek között megegyezést elősegíteni. Ez a kérdéskör azonban az eljáró szakértő kompetenciája.

2012. júl. 9. 18:39
 59/86 anonim ***** válasza:
52%

Nekem csak két kérdésem lenne az apukához: Tudsz olyan életkörülményeket biztositani nekik hogy nélkülözés nélkül megéljenek kényelmesen a lányoddal?

Tisztában avgy vele milyen a helyzet magyarországon,és hogy milyen nehez/lehetetlen olyan munkat találni amiből normálisan fenn tudja tartani magukat egy egyedülálló anya?

Mellesleg szerintem ha tényleg 3 hetente intézne láthatást Londonból,és a szünetek fele is a tiéd,ez egy nagyon jo ajanlat....Lehet hogy az első fél év az oviban kicsit kénylemetlen lenne a lánynak az oviban,de hidd el hogy 20 év mulva szemen fog köpni ha kiderül hogy miattad kellett maradniuk...Miből gondolod hogy az exed nem menne el dolgozni?

2012. júl. 9. 18:43
 60/86 Shaddark ***** válasza:

Nagyjából végigolvastam a gyermekelhelyezési részt, konkrétan ugyan nem de utalnak több helyen arra hogy ki kell szűrni a gyermek direkt befolyásolását.

E szerint először a gyereket, majd titeket kellett volna behívni, vagy egyszerre hármótokat.

2012. júl. 9. 18:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!