Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennétek a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Párommal tíz éve vagyunk együtt.Két kislányunk van,egy kilenc és egy majd három éves.Minden rendben mehetne köztünk,a bajt a két család közötti viszály okozza.Már ott tartunk,hogy az én szüleim nem jönnek hozzánk,mert itt folyamatos megaláztatások várnak rájuk.Ott tartunk,hogy ő nem jár át az én családomhoz,a gyerekekkel egyedül megyek.Elvárja,hogy én viszont menjek az övéhez.Eddig a gyerekek végett hallgattam és tűrtem,de annyi keserűség van már bennem,hogy kezd elég lenni.Most már ott tartunk,hogy meg szerettem volna hívni testvéreméket a házunkba,mert elvittek minket vitorlázni,nagyon jól éreztük magunkat és neki állt velem ordibálni,hogy mit képzelek én,ez az ő háza,ide nem hívhatok meg akárkit.Könyörgöm,a testvéremről van szó!!!Miután mondtam neki,hogy ez így nem kapcsolat,beszéljük meg és váljunk el emberséges keretek között,nem vagyok boldog,a gyerekeknek sem jó ez.Azt felelte,hogy én mehetek,de a lányokat nem viszem sehova és nyugodjak meg,hogy simán elpereli őket tőlem,hiszen pénzért simán meglehet venni a bírót is,csak egy jó ügyvéd kell.Kérdésem,hogy mennyi esélye van?Mindkét gyermekemet maximálisan ellátom,a nagylányom másodikos,kitűnő tanuló,jól nevelt kislány,rengeteget foglalkozok mindkettővel.A nagyot tanítás után elhozom,minden nap főzök,itthon ebédel,szép rendet tartok.Mindenem a családom.Még két hónap és rendes fizetést kapok,nagyon jól keresek és szüleimnél külön bejáratú,leválasztott,hetvenkét négyzetméteres lakásom van,saját nevemen.Állami cégnél dolgozok jó pozícióban,a gyerekeket egyedül is el tudom látni,még a gyerektartás nélkül is akár.Elveheti tőlem a gyerekeket?
2012. máj. 29. 12:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A legnagyobb gond,hogy nem tudok felszabadult lenni,pl. a mostani anyák napi ünnepség is arról szólt,hogy napokig paráztam,hogy anyósom nehogy jelenetet rendezzen,a vége az lett,hogy meg lett tiltva!!!!,hogy édesanyám elmenjen,mert az anyósom nem tud magán uralkodni.A férjem megtiltotta,hogy édesanyám eljöjjön az iskolai ünnepségre,mert az ő anyja minősíthetetlenül viselkedik!Szerintetek a kislányom mit érzett?Őrület!Nem tudok a gyerekekkel önfeledt lenni,mert ilyenkor nyilván feszült vagyok,ha próbálom nem kimutatni akkor is.Próbálok mindenki felé megfelelni,de nem megy.Kész vagyok idegileg,ezért szeretnék kilépni ebből az állapotból.Sajnálom apát is és sajnálom a gyerekeket is,de nem vagyok hajlandó ezt tovább folytatni.Nyugodtan megviszgálhatják a gyerekeket is és engem is,csak hát szerintem nem mindig ezen múlik a döntés.És bizony igaz az is,hogy az apák döntő többsége nem is pereskedik a gyermekeiért,de az én párom biztosan harcolna értük.Na meg aztán már az lenne a hab a tortán,ha elválasztanák a lányokat.A legrosszabb variáció.Tudjátok attól félek a legjobban,hogy belevágok és,ha nem sikerül,akkor már nincs visszaút.Nagyon nehéz helyzet!
2012. máj. 29. 14:16
 12/19 A kérdező kommentje:
Írjatok még!Volt már valaki hasonló helyzetben?Ahol apa is harcolt?Meg tudtatok végül egyezni?Nálunk az a baj,hogy a férjem nem hajlandó egyezkedni,pedig már azt is felvetettem,hogy közös felügyelet legyen,sőt a bírósághoz sem ragaszkodok,csak fektessük le közjegyzőnél a dolgokat,hogy ne legyenek azért a gyerekek sem szétcincálva.Legyen rendszeresség az életükben,főleg az iskolásnak erre azért szüksége van.Nem ragaszkodok a két hetenkénti látogatáshoz sem.Hivatalosan meg lehet egyezni közjegyzőnél is?Az ott lefektetett szabályok ugyan olyan mérvűek,mint ha bíróság hozta volna azokat?
2012. máj. 29. 14:20
 13/19 anonim ***** válasza:
A férjednek/anyósodnak mi baja a te családoddal?Szüleiddel, testvéreddel?
2012. máj. 29. 14:35
 14/19 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét baj,csak mi tartjuk ünnepeket,közvetlenek vagyunk,ők pedig mindig magukba voltak,nem barátkozósak.Ennyi.De ez rengeteg gondot okoz.Aztán anyósom,hogy is mondjam,kevésbé mutatja ki az érzelmeit és a gyerekek ezért nem tudnak úgy nyitni felé és azt gondolja nem szeretik őt.Pedig ez nem igaz.Mindig odafigyelek arra is,hogy ha édesanyáméknál vannak a lányok,akkor utána anyósomnál legyenek.Szóval picit féltény anyura,mert úgy érzi a gyerekek jobban szeretik.Pedig ez nem igaz,csupán másként szeretik.Elő akarják írni,hogy ne beszéljek minden nap telefonon a szüleimmel,meg ilyenek.Egy időben meg akarták szabni,hogy a lányok nem alhatnak ott édesanyámnál,megjegyzem ilyen max. havonta egyszer fordult elő,és csak a nagylányom aludt ott,saját kérésére.Szóval túl jó dolgunk van,szerető nagyszülők,még is két külön nevelkedett család.Álmomban sem gondoltam akkoriban,hogy ez problémát okozhat.
2012. máj. 29. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Én tuti nem hagynám, hogy anyósom beleszóljon az életembe, azt meg pláne nem, hogy ő mondja meg, hogy a gyerekeim mikor hol alszanak.

Tanácsot adhat, amit meghallgatok, s vagy elfogadok(ha jónak látom), vagy nem.

A férjed is elég érdekes fazon.Itt nem is az anyósodékkal lenne a gond.Mert max. kerülöd őket, ha nem értik meg, hogy ne szóljanak bele bizonyos dolgokba.

Itt a férjed a hunyó, neki kellene melléd állnia, de így, hogy ő is a te családod ellen van...csak azért mert közvetlenek....nem normális, ahelyett, hogy örülne.

A férjed már jó módjába megzavarodott.

2012. máj. 29. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Arra van a gyerekeknek legkevésbé szükségük, hogy családi viszályok között nevelkedjenek.

Arról van információ, hogy mi az utálat valós alapja vagy ez csak úgy jött?

Ez elég Capulet-Montague témának hangzik, csak abban a történetben nem voltak gyerekek és a 2 szerelmes kiállt egymásért.

Kérdés, a párod miért nem áll ki melletted?

Ha szívből kiállnátok egymásért, talán a két család is észbe kapna, hogy "nézd már, ez a két majom meg szereti egymást".

Én simán kikötném azt is, hogy ha normálisan nem tudnak egymással beszélni, akkor nem is kell látogatni, de ehhez a párod pozitív hozzáállására lenne szükség.

Igazából én őt nem értem, hol itt a jóban-rosszban?

2012. máj. 29. 15:10
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 15:10

Én is ezt nem értettem, hogy a férje miért nem áll ki mellette. Ha alapból nincs semmi konkrét oka az ellenszenvnek a családod iránt, csupán ő és a szülei féltékenyek a közvetlen kapcsolatra, az az ő szegénységi bizonyítványukat írja le.

S ahogy kiveszem az írásodból a férjed is pikkel a családodra(ok nélkül), közben meg az ő anyja nem bír magával(anyáknapi sztori).

2012. máj. 29. 15:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, az alapvető probléma a férjben keresendő szvsz, vele nem stimmel valami. A két család nem szereti egymást, az egy dolog, nem kell találkozni nekik meg nem nekik kell együtt élni. Furcsa ez így.
2012. máj. 29. 15:25
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez így is van,már nem várom el,hogy találkozzanak,szülinapok,ünnepek külön töltendők,sőt,anyósom elvált apósomtól és apósom élettársát sem viseli anyósom,így édesanyáméknak és apósoméknak együtt tartunk bulit,anyósomhoz meg mi megyünk.Szóval irdatlan állapotok vannak.Igazából nem anyós szidós kérdést szerettem volna kiírni,mert nem old meg semmit,ill. én nem vagyok ennek a híve.Szerintem mindent meg lehet beszélni,ha pedig nem,akkor változtatni kell.És én most ezt szeretném.Igazatok van,a párom nem áll ki mellettem,elmondása szerint gyűlöli anyámat,a testvéremmel semmi baja,csak nem hívhatom meg hozzánk.Na ebből elég volt!Az ő édesanyja is már okozott nekem álmatlan éjszakákat,mégis elfogadtam olyannak amilyen,tisztelem őt,mert az édesanyja,nem gátolom őket semmiben,ugyanezt elvárnám én is.Ennyi.Nem kapom meg,tűröm ezt most már legalább négy-öt éve,azóta ilyen rossz a viszony,ekkor halt meg apukám.Azóta semmibe veszik az enyéimet.Az idegeim felmondták a szolgálatot,egyszerűen békességbe szeretném nevelni a gyermekeimet és azt szeretném,hogy ezt ne vegyék természetes állapotnak.A kérdésem eredetileg arra vonatkozik,hogy válás ügyileg volt-e már valaki hasonló helyzetben?
2012. máj. 29. 15:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!