Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennétek a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Párommal tíz éve vagyunk együtt.Két kislányunk van,egy kilenc és egy majd három éves.Minden rendben mehetne köztünk,a bajt a két család közötti viszály okozza.Már ott tartunk,hogy az én szüleim nem jönnek hozzánk,mert itt folyamatos megaláztatások várnak rájuk.Ott tartunk,hogy ő nem jár át az én családomhoz,a gyerekekkel egyedül megyek.Elvárja,hogy én viszont menjek az övéhez.Eddig a gyerekek végett hallgattam és tűrtem,de annyi keserűség van már bennem,hogy kezd elég lenni.Most már ott tartunk,hogy meg szerettem volna hívni testvéreméket a házunkba,mert elvittek minket vitorlázni,nagyon jól éreztük magunkat és neki állt velem ordibálni,hogy mit képzelek én,ez az ő háza,ide nem hívhatok meg akárkit.Könyörgöm,a testvéremről van szó!!!Miután mondtam neki,hogy ez így nem kapcsolat,beszéljük meg és váljunk el emberséges keretek között,nem vagyok boldog,a gyerekeknek sem jó ez.Azt felelte,hogy én mehetek,de a lányokat nem viszem sehova és nyugodjak meg,hogy simán elpereli őket tőlem,hiszen pénzért simán meglehet venni a bírót is,csak egy jó ügyvéd kell.Kérdésem,hogy mennyi esélye van?Mindkét gyermekemet maximálisan ellátom,a nagylányom másodikos,kitűnő tanuló,jól nevelt kislány,rengeteget foglalkozok mindkettővel.A nagyot tanítás után elhozom,minden nap főzök,itthon ebédel,szép rendet tartok.Mindenem a családom.Még két hónap és rendes fizetést kapok,nagyon jól keresek és szüleimnél külön bejáratú,leválasztott,hetvenkét négyzetméteres lakásom van,saját nevemen.Állami cégnél dolgozok jó pozícióban,a gyerekeket egyedül is el tudom látni,még a gyerektartás nélkül is akár.Elveheti tőlem a gyerekeket?
2012. máj. 29. 12:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem veheti el tőled egyik gyereket sem! Nyugodtan meglépheted a válást, ha nem megy máshogy. Akkor vehetné el, ha veszélyeztetnéd a gyerekek életét/fejlődését, és bizonyítani is tudná. Erről itt só sincs, csupán a ti viszonyotok romlott meg. Sima ügy.
2012. máj. 29. 12:53
 2/19 anonim ***** válasza:

Magyarországon nagy részben még anyapártiak ha gyermekelhelyezésről van szó. A te háttered amit biztosítani tudnál a lányoknak több mint elég,és nem hiszem hogy egy normális tárgyalásnál,normális, lefizethetetlen bírónál nem neked ítélnék a lányokat.

De sajnos igazat kell adnom a férjednek is.Egyre többször hallani,(és a barátnőm is így járt) egy jó ügyvéd, sok pénz mindent megold. Ha a férjednek piszok jó ügyvédje lesz,és kifog egy bírót akinek a zsebét megtudja tömni,akkor a férjed is esélyes lehet..

2012. máj. 29. 12:53
 3/19 anonim ***** válasza:

Azért mondják, hogy anyapártiak, mert általában az apák nem próbálják meg kérvényezni, hogy náluk helyezzék el a gyerekeket.

Ha mindketten küzdenek értük, akkor egyenlő esélyekkel indulnak.

Mivel nálatok anyagilag úgy látom mindkét hely oké, pszichológiai vizsgálat lenne a döntő, meg szerintem a nagyobb gyereket meg is kérdezik, hogy mit akar.

2012. máj. 29. 12:56
 4/19 anonim ***** válasza:
Azért nem eszik olyan forrón a kását. Először is ha el akarja perelni, pszichológus vizsgálja meg a gyerekeket, és ha ők azt a véleményt adják, hogy az anya mellett kiegyensúlyozott életet élnének a gyerekek, egy apa sem kapja meg. Szerintem csak téged akart ezzel zsarolni, hogy ne menj el, hogy megijedj, és ne add be a válókeresetet.
2012. máj. 29. 12:58
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha ilyen esetben a férj kapná a gyereket, abból azért lenne probléma, melyik bíró vállalná el ezt ugyan bármennyi pénzért, hát full esélytelen, túl átlátszó lenne a dolog, lehet bármilyen ügyvédje, rendezett körülményeket biztosítasz a gyerekeknek, jól keresel, esélye sincs. Mindenkit nem lehet lefizetni a végtelenségig.
2012. máj. 29. 13:00
 6/19 anonim ***** válasza:

Ez megint nem igaz, attól hogy az anya mellett kiegyensúlyozott életet élhetnek még megkaphatja az apa, ha nála ugyanez jön ki.

Azt nézi kihez kötődnek jobban a gyerekek, hol lenne nekik a legjobb.

2012. máj. 29. 13:00
 7/19 anonim ***** válasza:
Ne fújjátok már ezt az anyapártiságot könyörgöm, azért kapják az anyák a gyereket, mert az apák nem is akarják. Ahol akarják, ott teljesen egyenlő esélyekkel indul a két szülő.
2012. máj. 29. 13:01
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát nem indulnak egyenlő esélyekkel...ha apuka jól keres, mindene megvan, ellátja a gyerekeket, anyuka a szüleinél lakik, jóval kevesebbet keres v még munkája sincs, de a gyerekekről tud gondoskodni, anyától még akkor sem veszik el a gyereket.
2012. máj. 29. 13:02
 9/19 anonim ***** válasza:

pedig anyapártiak...

kérdezd meg azokat a férfiakat,akik itt kérdezősködnek végső elkeseredésükben,hogy az anya tesz magasról a gyerekekre,csak a gyt ,családi,gyes miatt nem engedi az apához őket,a biróság mégis az anyának itéli őket.

Kérdező: jó ügyvéddel sincs sok esélye

2012. máj. 29. 13:42
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ!Tudjátok nekem a gyerekek a legfontosabbak!Ill. ezt úgy értem,hogy tisztába vagyok azzal,hogy a gyermeknek mindkét szülőjére szüksége van,és azzal is,hogy az apa is nagyon szereti a gyerekeket,legalább is nálunk az a helyzet.Nem akarom elválasztani őket egymástól,nem akarok szemétkedni az apával,sőt válni sem szeretnék.De,idegileg ki vagyok borulva,nem tudom miért kell választanom a "régi családom" és ő közötte,miért nem lehet békességben élni.Ezen túl semmi gondunk nem lenne,de hogy gondolja,hogy keserűséggel,idegességgel a szívemben,majd örömmel bújok mellé az ágyba stb.És igen,sajnos tisztában vagyok vele,hogy ő is harcolna a gyermekekért és bár én is jó körülményekkel rendelkezek,de annyi félretett pénzem nincs,mint amennyi az ő családjának van.Nagyon szar helyzet.Mi van,ha beadom a gyermekelhelyezést és elveszik a gyermekeimet.Nem tudnám elviselni,akkor inkább élek így,nyelek tovább...
2012. máj. 29. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!