Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermektartás csökkentése iránti kereset indítható ilyen esetben?
"Hogy miért vállaltuk a másik gyereket az tényleg nem tartozik senkire..."
A meglévő gyerekeken kívül, ugye, mert őket azért csak fel kell nevelni.
"próbálunk talpon maradni, saját vállalkozásba kezdeni, de amíg a vállalkozás pénzt nem hoz addig nem tudunk ennyit kifizetni, én is dolgozom és a gyerek mellett is fogok de az nem tartozik a volt feleségre... "
Az nem, de az igen, ha nem fizettek.
"mellesleg követelőzik mikor tudja, hogy milyen a helyzetünk" -teljes joggal
"és nem mellesleg nem a gyerekekre költi a pénzt hanem magára,"
A gyerek nem fürdik, nem ég villany a szobájában és ceruzái is maguktól teremnek,az ételről nem is beszélve.
"tehát ha lesz a vállalkozásunkból pénzünk akkor inkább megveszem a ruhákat, elviszem állatkertbe, moziba meg ami kell a gyerekeknek mert tudom, hogy az a pénz akkor rájuk lesz költve."
Na ez tévedés, mert megveheted ugyan ezeket, de ettől a tartásdíjat ugyanúgy kell fizetni kápéban, a meghatározott összeget.
"Azért kell a bíróság mert nem akarja engedni a gyerekeket amennyiben a férjem nem fizeti a meghatározott összeget. A férjem meg persze én is imádjuk őket.."
Na ez hiba, a jogok és a kötelességek nem függenek össze a magyar jogban.
De nem azt irta, hogy nem akarnak fizetni. Csupan csak arrol van szo, hogy jelenleg nincsen olyan helyzetben az edesapa (aki a gyerektartast fizeti) hogy a megszokot osszeget tovabbra is az ex feleseg reszere eljutassa.
Nincs szo arrol hogy nem szeretnek tovabb tamagotni a csaladott.
Igen, indítható ilyen per.
Az én esetemben a volt férjem (akivel két közös gyerekünk van) indította, mivel neki is született az új házasságából egy harmadik gyereke, és a pert meg is nyerte.
A gyerektartást az addigi 20-20%-ról lecsökkentették 16,6-16,6%-ra.
Apám is folyton ezt tolja "veszek nektek ruhákat, akkor legalább rátok megy el a pénz".
Aha, csak a ruhát nem lehet megenni, meginni, nem lehet benne fürdeni, nem lehet belőle iskolába, magántanárhoz járni stb.
Off:
Az apukák megtehetik, hogy a keresetük arányában fizessenek gyerektartást. De a gyerek ettől függetlenül ugyanannyit eszik minden hónapban. Egy anyuka nem mondhatja a gyerekének, hogy egyen kevesebbet, mert munkanélküli lett. (És akkor a többi kiadásról ne is beszéljünk.)
Örülök, hogy mindenki tud ítéletet mondani mások felett, olyanok felett is olyan élethelyzetről amiről fogalmuk sincs. Pedig szerintem mindenkinek meg van a saját baja.
Persze apukát kell szidni, mert új családja van, de mi van akkor ha nem ő akart lelépni, hanem anyuka lépett félre és neki is van már rég új családja, és jobban áll jelen pillanatban anyagilag mint apuka... 7 éve élnek külön MINDIG MEGKAPTA A PÉNZT + amire jutott azon kívül!!!!
Ezután is meg fogja, viszont addig kevesebbet amíg nem változnak az anyagi dolgok.
Ha pedig még mindig a gyerekekkel élne akkor ugyan úgy kevesebből kellene élniük amennyivel apuka kevesebbet keres mint így, hogy külön vannak.
Mások kijelentkeznek feketén dolgoznak csak, hogy ne kelljen fizetniük, leíratnak a nevükről mindent stb. Nos hát apuka sosem tett ilyet és nem is fog!!! Szidjátok azokat!!!! KÖSZI
Ja és miért ne lehetne új családja, fogalmatok sincs milyen élethelyzetben vállaltuk a közös gyereket, esetleg mennyit jártunk lombik kezelésre, jelezve, hogy akkor még mindkettőnknek 2 munkahelye volt, amiről akkor még nem tudtuk, hogy nem lesz mire a baba megszületik.
Köszönöm a válaszokat, de szerintem itt be lehet fejezni ezt a témát.
Döntsön mindenki a saját sorsa felett és kívánom, hogy egyikőtök se kerüljön nehéz helyzetbe, aki ilyen könnyen ítéletet mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!