Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jár-e gyermektartás?
Figyelt kérdés
2005-ben elváltam a férjemtől, 2 közös gyermekünk után gyerektartást fizet (15000.- gyermekenként). 2011 tavaszán újra férjhez mentem. Jár-e gyermektartás így nekem?2011. nov. 12. 17:31
2/13 anonim válasza:
Igen, kivéve akkor, ha az apa lemondott a gyerekekről a jelenlegi férjed pedig örökbe fogadta őket, de gondolom erről nincs szó.
3/13 anonim válasza:
Igen, jár, semmi köze ennek a gyerektartáshoz.
Az asszonytartás szűnik meg az új házasság kötésével. Persze Magyarországon szerencsére nem létezik ilyen, csak pl. USA-ban.
4/13 anonim válasza:
Utolsó, elméletben létezik, csak nem úgy, mint az USA-ban. Hála istennek nem ítélik meg gyakran.
5/13 anonim válasza:
Ja igen, ez a rokontartás, nem? Arról hallottam, hogy néha megítélik.
6/13 anonim válasza:
Házastársi tartás. Tudtommal így hívják, a rokontartás más.
7/13 anonim válasza:
17,46 Rosszul tudod a lányom is kap asszonytartást itt Mo-on. Neked meg mért ne járna azt a gyerekek kapják az meg mindegy hogy hányszor mész férjhez.
8/13 anonim válasza:
Jár, de nem neked.
A gyerektartás a gyerekeknek jár, éppen ezért nem érinti az új házasság. Az az apasághoz kötődik, amíg a gyerek nagykorú nem lesz, vagy utána, amíg a nappali tagozatos tanulmányait be nem fejezi.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. nov. 12. 18:38
10/13 anonim válasza:
"17,46 Rosszul tudod a lányom is kap asszonytartást itt Mo-on. Neked meg mért ne járna azt a gyerekek kapják az meg mindegy hogy hányszor mész férjhez."
Ők egyeztek így meg, vagy bíróság ítélte meg? Amúgy szomorúan hallom, hogy van ilyen... Nemhogy dolgozni menne az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!