Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után, hogyan lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után, hogyan lehet kilépni a közösen felvett hitelből?

Figyelt kérdés
A volt férjem szabad felhasználású hitelt vett fel a házasságunk alatt, amibe én mint adóstárs szerepelek. Ezt a pénzt házépítésre fordította, ez a ház pedig az övé maradt. A bankban azt mondták csak úgy tudok kilépni, ha ő vagy új házastársat, vagy élettársat visz a hitelbe...ha 10 évig nem lesz senkije, én nem léphetek ki??? Ez tényleg így van? Más is volt már ilyen helyzetben??

2012. máj. 19. 22:29
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Senki nem tudhatja az elején, hogyan fog alakulni az élete. Én sem így terveztem gondolhatod!!
2012. máj. 19. 22:35
 2/15 A kérdező kommentje:
A sok értelmiségi......:D
2012. máj. 19. 22:50
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Váláskor vagyonmegosztásnál jelezted a házban való részedet?
2012. máj. 19. 22:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Igen, de a bíró nem vitte bele a házat a válóperbe, mert azt mondta, hogy egyezzünk meg bíróságon kívül!
2012. máj. 19. 22:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha simán ki lehetne lépni, akkor mindenki ezt csinálná. Az meg nagy cumi lenne a bankoknak. Ennyire azért ők se hülyék.
2012. máj. 19. 22:54
 6/15 A kérdező kommentje:
Én ezt meg is értem, de miért nem viheti az anyját vagy más közeli hozzátartozót...így én nem tudok új életet kezdeni....mindig attól féljek még 10 évig, hogy mikor nem tudja majd fizetni a hitelt és mikor vonják az én fizetésemből??
2012. máj. 19. 22:59
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag ebben a helyzetben a házasság mellékes a bank részéről.Az ő olvasatukban sima kezességről van szó,tehát ebből a helyzetből nem fogsz tudni szabadulni.Talán a válóperes ügyvéded el tud látni néhány jó tanáccsal,amit előzetes óvintézkedésként megtehetsz.
2012. máj. 19. 23:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Van a jogi fórum a neten. Oda írjál. Ügyvédek fognak válaszolni Neked, mi a megoldás, ha van rá.
2012. máj. 19. 23:23
 9/15 A kérdező kommentje:
A megoldás az lenne az ügyvéd és a bank szerint ha eladnánk a házat, visszafizetnénk a hitelt..de sajnos az exem ragaszkodik a házhoz...pedig nem nagyon tudja fizetni a részleteit...
2012. máj. 19. 23:51
 10/15 Snapette ***** válasza:

Hasonló a helyzet annyi különbséggel, hogy a ház és a hitel nálam maradt, de az sajnos igaz, hogy a bank joga megítélni, hogy kieged-e vagy sem a szerződésből. Ők magukat fedezik, és ha úgy ítélik meg, hogy aki benne marad esetleg nem lenne fizetőképes, akkor nem fog kiengedni, és őket nem érdekli, hogy válás meg vagyonmegosztás, a bankkal kötött szerződésben nem szerepel feltételként egyik sem. Az lehetséges, hogy vegyen be helyetted valaki mást, de a helyzet az, hogy valakit kapni manapság, aki kezességet vállal egy bankhitelre elég nehéz.

Amit megtehetsz az az, hogy írtok egy polgári szerződést közjegyző előtt hitelesítve, hogy te nem tartozol neki többet, és nem várja el, hogy fizesd a bankrészletet. Soványka, azt tudom, de végső esetben felhasználható egy per során.

2012. máj. 20. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!