Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Felvett hitelből mennek el...

Felvett hitelből mennek el nyaralni, luxusautót vesznek, és vagánykodnak, hogy mennyire gazdagok. Nem egy emberről beszélek, hanem Magyarország lakosságának igen nagy hányadáról. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Azt számoltam, hogy az autók nagy része mind luxusautó, medence van a háznál, holott mondjuk a háziak gyárban dolgoznak. Költik a pénzt ezerrel, és a szegény ember, aki gürcöl, és nem vesz fel hitelt, az meg csak les, és vágyakozik luxus autó, meg luxus házra. Van ilyen ismerősötök? Egyáltalán mi a véleményetek erről a jelenségről? A státuszszimbólum mai helyzetéről kis hazánkban?
2009. júl. 23. 16:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Egy ember vegyen fel hitelt, ha lakást akar venni vagy autót, vagy ha nagyon muszáj, de csak azért, hogy elmenjen nyaralni... Baromi ostobaságnak tartom ezt. Addig nyújtózkodjon amíg a takaró ér. Ne mutasson valaki magából többet mint ami. Nekem ez a dolog nagyon ellenszenves, de aki hü..lye tegye meg. Mindenki ott rontja el ahol akarja.
2009. júl. 23. 16:22
 2/16 A kérdező kommentje:

Csak a válság ezek az emberek miatt miatt lett...és az ő nagyzási mániájuk miatt lettem én is csóróbb, pedig nem voltam az....:(((

De nem vettétek észre, hogy majd'minden harmadik autó minimum 1-2 milliós autó az utakon? Azért ez elárul valamit az országról. Gyerekek, ha egy ország szegényes, akkor mi ez a sok autó? Majdnem minden családban van minimum egy autó, és nem ócska Ladára gondolok.

Hát, és szegény fiatal gyerekek nem azt látják, hogy az osztálytársnak a szülei csak a bank pénzéből "nagy legények". Hanem azt látják, hogy mindenki gazdag, csak ő nem. Szégyen ez a mai helyzet.

2009. júl. 23. 16:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

"Egyáltalán mi a véleményetek erről a jelenségről?"

Az, hogy a leírt egyének nincsenek irigylésreméltó helyzetben, mert teljesen tönkremehetnek, ha gazdasági nehézség adódik, pl. állásvesztés.

Mivel aki így viselkedik, az valószínűleg nem is túl értelmes, ezért újabb állást is nehezebben fog találni, így kicsi az esélye, hogy ki tud lábalni, ha bajba kerül.

Nem kell foglalkozni velük. Engem persze egy kicsit zavar az, hogy sok százezren vettek fel devizahitelt, és ezzel jól kicsesztek a többi 9 millióval, mert a devizahitelesek miatt nem mer a kormány és a MNB helyes pénzügypolitikát folytatni (jelenleg gyenge forint és alacsony kamatszint lenne ideális).

2009. júl. 23. 16:34
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

"Csak a válság ezek az emberek miatt miatt lett..."

Nem miattuk lett a válság.

"majd'minden harmadik autó minimum 1-2 milliós autó az utakon? Azért ez elárul valamit az országról. Gyerekek, ha egy ország szegényes, akkor mi ez a sok autó?"

Nagyon sokan éveket áldoznak az életükből arra (munka formájában), hogy egy jó autóval villoghassanak.

Én sohase vennék fel hitelt, a pénzt csak felhalmozom, és 40-50 éves kor között nyugdíjba szándékozom menni a saját megtakarításaimból. Nincs is nagy házam vagy jó autóm. Van viszont, akinek nincs szüksége szabad időre, ellenben boldoggá teszi a tudat, hogy nagy a kocsija és a háza. Különfélék vagyunk.

"Hát, és szegény fiatal gyerekek nem azt látják, hogy az osztálytársnak a szülei csak a bank pénzéből "nagy legények". Hanem azt látják, hogy mindenki gazdag, csak ő nem. Szégyen ez a mai helyzet."

Gondolkodjanak a saját fejükkel és ne azt nézzék, hogy kinek drágább a kocsija. A státuszmánia a felületes, primitív emberekre jellemző. Egyébként szintén a primitív ember az, aki csak költségesen tudja jól eltölteni az idejét. Intelligens embernek nem kell sok pénz, így rendszerint agyongürcölnie sem kell magát és hitelt sem kell felvennie.

2009. júl. 23. 16:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"A státuszszimbólum mai helyzetéről kis hazánkban?"

Erről egy észrevétel: Magyarországon autófetisizmus van. Komoly cég vezetésében mindenki Audival vagy Lexussal jár. Akinek nincs ilyenje, azt nem veszik komolyan. Ez annyira fontos, hogy előléptetésnél, tárgyalásokon (be nem vallott) szempont. Aki BKV-vel közlekedik, az végképp lúzernek számít. Ezzel szemben Berlinben, Frankfurtban stb. a villamosok, buszok reggel tele vannak nagyon komoly öltönyös-diplomatatáskás urakkal. Ott nem szégyen a tömegközlekedés, sőt, újabban divatos a környezetvédelem miatt. A bicikli sem ritka, azt Magyarországon viszont parasztos lúzer dolognak tartják. Ellenérv, hogy nyugaton tisztábbak a villamosok és buszok. Ebben is van persze valami.

Azt hiszem, hogy egyelőre azért van autómánia Magyarországon, mert csak mostanában értük el automobilizmusban azt a szintet, amit a Nyugat 20-30 éve. Ha az autófetisizmus kitombolta magát és a tömegközlekedést sikerül fejleszteni, akkor talán visszaáll a mértékletesség ezzel a kérdéssel kapcsolatban és nem lesz az, hogy aki nem autózik, azt hülyének nézik.

2009. júl. 23. 16:59
 6/16 A kérdező kommentje:

Ha viszont mindenkinek van pénze összekuporgatni egy igen drága autóra, akkor Magyarországon tényleg dübörög a gazdaság, ahogy jó öreg volt min. elnökünk mondta volt....

Nekem sajnos nincsen annyi fizetésem, hogy a házra, meg még fullos autóra is félre tudjak tenni... De akkor nem értem minek sir minden ember, hogy nincsen pénz, meg jajh, de sokba kerül a kenyér. Akinek ilyen jól, az meg tudja venni a 300 ft-os kenyeret is.

Jaa, arról meg nem is beszélve, hogy amikor a Tescoban voltam gyakorlatos pénztárban, a 70 %-nak 15.000 Ft felett volt a vásárolt összeg.

És nem kell erre azt mondani, hogy ezt csak egyszer teszik meg, egy hónapban,m mert nehogy azt higgyétek, hogy tej, liszt, cukor, olaj (alapvető élelm.) volt a kosarukban, hanem a drágább ásványviz, a drágább kenyér, mindenből a drágább.... Na nekem senki ne mondja, hogy MO. szegény.

Én az vagyok, de mi szegények nem sokan vagyunk.....

2009. júl. 24. 10:21
 7/16 A kérdező kommentje:
És nem irigykedem erre, hanem csak idegesíti az embert, hogy akárhogy is gürcöl, nem tud felérni az ilyen álgazdag hiteles ficsúrok szintjére. Nem az ő életvitelüket, meg gondolkodásukat irigylem, hanem azt, hogy anno, akinek volt egy szuper szakmája, meg jó fizetése, az volt a gazdag, és nem a hiteles emberkék.
2009. júl. 24. 10:23
 8/16 anonim ***** válasza:

Az egész világ túlköltekezte magát-hitelből-, és itt az eredménye, a válság.

Ma "megszokott" Magyarországon, hogy az emberek mindent megvesznek hitelre, és ez nam csak a luxusautóra stb. igaz. A médiának nagyon nagy szerepe van ebben. Én inkább járok öregebb autóval ami az enyém, minthogy hitelt vegyek fel rá. Ha valaki másként tesz, nem lesz gazdagabb, csak eladósodik. Ellene vagyok. Soha, semmire nem vettünk fel hitelt, erre büszke is vagyok. Egyetlen kivétel a lakáshitel, mert azt máshogy nem tudtuk megoldani. F28

2009. júl. 24. 10:49
 9/16 A kérdező kommentje:
Nézd, én nem vagyok a hitel ellen, de ésszerű keretek mellet. Házat akarunk építeni a párommal, és ha nem tudunk elég pénzt összeszedni, akkor mi is hitelt kell, hogy igénybe vegyünk...De én nem 20 milliós terepjáróra vennék fel hitelt...
2009. júl. 24. 11:04
 10/16 anonim ***** válasza:

Háát!

Az utóbbi 5-6 évben a bankok Tv-reklámjai miről is szóltak:"csak ennyi, ezt elengedjük, ráér törleszteni 3 hónap múlva, szinte a nyakába varrták mindenkinek a hitelt, amit persze nem kötelező felvenni, de azért a profi marketingesek mindent el tudnak hitetni, és adni. MOST MEG SÍRNAK A BANKOK, HOGY EGYRE TÖBB A NEM FIZETETT HITEL, ÉS SEGÍTSEN AZ ÁLLAM NEKIK... HÁT ÉN ADNÉK NEKIK LÓ..PISZTOLYT,TUDHATTÁK ÉS SEJTHETTÉK, KÜLFÖLDÖN EZ MÁR LEZAJLOTT 1 ÉVE!!

2009. júl. 24. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!