Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválnak a szüleim!?
Nem adják a gyerekeket olyan könnyen nevelőszülőhöz. Ha csak lehet, a családban maradnak. Ha anyukádnak van állandó munkája, jó eséllyel nála maradtok. Az őkeresetéhez még hozzá lehet számolni a családi pótlékot, meg a gyerektartási díjat. Remélem, hamarosan rendeződik az életetek.
Azt azért hozzátenném, hogy meg kellene hallgatni apukád verzióját is az ügyről, ha hajlandó beszélni róla. A dolgok általában nem feketék vagy fehérek.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, de azért nem ilyen durva. Anyunak akkoriban azt hiszem, munkája sem volt, ezért 14 éves koromtól tudatosan vállaltam mindenféle napszámot és diákmunkát, úgy, hogy az ne ütközzön tanulmányaimmal, azért, hogy ezzel is segítsek anyukámnak. Nem azt mondom, hogy neked is ezt kell tenni, csak ez is mód, hogy csurranjon-cseppenjen. Faterom nem volt ilyen, mint a tied, nem játszott és megcsalás sem volt, más volt az ellentét oka (nem italozott). A lényeg, hogy mikor oda került a sor, megkérdeztek és én anyut mondtam.
És ez így el is lett rendezve, mert apám nem ragaszkodott hozzám, volt gyerektartás, ennyi.
24/L
16 évesen a bíróság be fog idézni, ha lesz gyermekelhelyezési per. Valójában, ha jól tudom úgy szól a családjogi törvény, hogy a 14. életévét betöltött gyermek beleegyezése nélkül nem születhet döntés csak abban az esetben, ha az általa választott szülő veszélyezteti a testi szellemi értelmi és erkölcsi fejlődését.
Magyarul ha a választott szülő alkohol, drog függő ilyesmi. És ez nálad nem áll fenn.
Egyébként a testvéreket csak nagyon indokolt esetben szedik szét, és mivel a húgod még kicsi így nem hiszem hogy elvennék az anyukájától.
Előző vagyok.
Ha apukád olyan jól keres, akkor gondolom nem lesz akadály a gyermektartás kifizetése általában 15.000,-/gyermeket ítél meg a bíróság az 30.000,-/hónap. Anyukádnak egyedülálló szülőként jár emelt családi pótlék 30.000,-/hó.
A bejelentett munkabérében ha eddig nem vettek figyelembe gyermekkedvezményt akkor azért is szólni kell a munkahelyén hogy vegyék figyelembe az is 12.000,-/hó.
Emellett ingyenesen kaphatsz majd tankönyvet az iskolába és ha esetleg menzásak vagytok az ingyen étkezés is jár a menzán és így anyukádnak több pénze maradhat ha a suliba esztek. Más most nem jut eszembe, de ha van még valami, akkor írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!