Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szomorúnak kéne lennem, mégis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szomorúnak kéne lennem, mégis mosolygok, mi ez az egész?

Figyelt kérdés

Határozott ultimátumot adtam gyermekeim apjának, amibe egész biztos nem fog belemenni, tehát egyedül fogok velük maradni. Mégis miért nem a szívem szakad szét, hanem vmi furcsa megkönnyebbülés félét érzek? Pedig szeretem, tényleg, de egyszerűen nem való neki a család meg a felelősség.

Vissza fog ez még ütni később?

2012. máj. 11. 11:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%
Kedves kérdező! Pont ilyen helyzetben vagyok. 3 gyerek. 3,5 éves, 14 hónapos, 3 hónapos. Egy baj van a párommal. Nem dolgozik. Amúgy minden oké lenne. Én is ultimátumot adtam neki. Eddig reménykedtem. Nincs tovább. Abszolút megértelek.
2012. máj. 11. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

#7!

Az én apám az a fajta volt, aki majdnem minden este részegen járt haza, de ő amolyan "csendes" részeg volt általában. Mormogta a butaságait magának, ha anyukám nem vette fel, akkor nem, ha igen, akkor volt veszekedés. Én voltam, aki mindig megkérte aput, hogy hagyja abba, akkor lefeküdt, és aludt.

Na, szóval szó se róla, az alkohol jelentős mértékben megnehezítette az életünket, mert amúgy meg voltak ilyen 2hetes tiszta korszakok, és őszintén, nem sok boldogabb családot láttam nálunk, amikor apukám tiszta volt.

Lényeg a lényeg, szerintem ha apukám nem ivott volna, akkor is lettek volna veszekedések. Ő azért ivott, mert gondok voltak, tehát nem feltétlenül az ivás miatt veszekedtek, hanem mondjuk szex miatt, meg nemtudom már.

Engem annyira nem zavart a részegeskedés, sokkal inkább a viták.

Úgy gondolom, hogy az állandó veszekedés sokkal rosszabb hatással van a gyerekre hosszútávon. Én költözés után is, évekig felriadtam reggelente, ha anyukám hangosabban beszélt, mert azt hittem megint kiabálás van.

Inkább nőttem fel csonka családban, mint ebben tovább.

Játszani is tudtunk, mert ketten vagyunk testvérek. Persze, eleinte azért hiányzott a törődés, mert nyilvánvalóan kevesebb ideje jutott ránk anyukámnak. De egyikünk sem haragszik rá ezért, sőt, hálásak vagyunk. Ráadásul sokkal összetartóbbak lettünk a húgommal.

17L

2012. máj. 11. 19:45
 13/16 Snapette ***** válasza:
71%
Én is azt hittem, hogy leszek én még szomorú, mikor kijelentettem, hogy vége, eddig, és ne tovább a "sokadik" ultimátum után. Nem lettem. Mikor beadtam a válást, egész nap úgy éreztem magam, mint akiről levettek egy malomkövet, és mikor kimondták olyan érzésem volt, mikor a lufit elengedik és száll a szélben. Nem bántam meg azóta sem, mert tudom, hogy nem lett volna jobb, és ha valaki tíszer megígérte és tízszer nem tartotta be, akkor hidd el, tizenegyedszerre sem fogja. Szerintem ha megkönnyebült vagy, akkor jó a döntésed, és tudod is, hogy jó a döntésed. Azt hiszem már te is túlvagy azon, hogy a valamikor jó kapcsolatot megsirasd, azt ledarálta már a megromlott és javulni nem akaró párod. Nem hiszem, hogy visszaütne.
2012. máj. 11. 22:44
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, láttad már az ellenkérdést? Szánalom: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
2012. máj. 12. 08:11
 15/16 A kérdező kommentje:

14- hát úgy látszik valakinél ez nagyon kiverte a biztosítékot.

Ezek az emberek szerintem csak azt felejtik el, hogy régen, amikor ugye még nem volt egyáltalán elfogadott dolog a válás, az mennyire lehetett "egészséges" a felnövő gyerekeknek, hogy a szüleik vagy csak élnek egymás mellett, vagy mindennap balhéznak, esetleg alkoholizmussal, bántalmazással súlyosbítva mindezt.

Az meg szerintem intelligencia kérdése, hogy normálisan vagy kicsinyes bosszúvággyal rendeződik el a dolog. Én soha nem tiltanám el a gyerekeket az apjuktól, és igazából haragudni sem tudok rá. Kivéve a felelőtlenségéért. Pl ráér a villanyszámla, meg ott a hitelkártya, mert neki új tetoválás kell, meg mert meghívja a huszadik senkit is egy sörre, mert ő úriember. Ez a gyerekekkel szemben nem fair szerintem. Nála pedig ez úgy csapódik le, hogy én vagyok fukar és anyagias.

Az "óvatos terelgetés" nem hozott eredményt, ahogy írta vki, úgyhogy most tényleg megszoksz vagy megszöksz állapot van.

2012. máj. 12. 09:23
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
már írtam, hogy én is ilyen helyzetben vagyok. Engem sem a bosszú hajt. Csak már elegem van hogy a gyerekek vajas kenyeret esznek ő meg ül és netezik. Ezért talán megengedett hogy elküldjem. 2 éve beszélek neki, keressen melót! Meddig beszéljek még? Én is megkönnyebbülést érzek. Szeretem őt, de ő minket nem ha nem akar dolgozni.
2012. máj. 12. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!