Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők miért gondolják, hogy attól jó a házasságuk, ha vezetik a háztartást?
Én nem gondolom. Nálunk minden munkát megelőz fontossági sorrendben az, hogy együtt legyünk, hogy legyenek közös programok, hobbik, hogy sokat nevessünk és játszunk, és nem utolsó sorban hogy sokat és jót szexeljünk.
A takarítást is közösen, jókedvűen tudjuk le, amikor szükséges, egyedül a konyhában igyekszek kitenni magamért, mert a finom főztjeimet és sütijeimet is sokra értékeli.
Az a baj, hogy sok nőbe belenevelik kiskorától (belém is próbálták, csak sikertelenül), hogy ez a kötelessége, ettől lesz jó nő és feleség (jobb, mint a többi), és később már akár a férjük sem tudja erről leszoktatni őket.
Ismerősi körömben hallottam én is ilyen barátnőről, aki folyton panaszkodott a házimunka miatt, de kényszeresen takarított-főzött mindig, mondván, hogy ezt tőle elvárják (nem így volt). Szakítás lett a dologból, mert más téren meg nem sokat nyújtott...
Azért, mert ezt nevelik beléjük.
3 éve élek együtt a párommal, 8 hónapos a lányunk. Most voltunk az öcsém ballagásán. A párom nem tudott eljönni, mert dolgozott. Persze rögtön elindult a pletyka, hogy összevesztünk stb.
A nagymamák felváltva mondták, mire figyeljek: legyen rend és kaja, mire hazaért, a gyerek ne sírjon (????) amíg otthon van stb. Hogy esetleg legyenek közös programok, hallgassam meg mi volt a munkahelyén, legyek csinos és hát az sem árt, hogy ha szexelünk - nem, ezt egyikük se mondta. Kaja, tisztaság és mosolygós gyerek: meg van oldva a probléma :-))))
A házimunka olyan sokadrangú dolog nálam ,hogy kifejezetten olyan nőt keresek aki rendetlen ,mert nézni sem bírom az állandó kényszeres porszívózást és leveskavarást.
Egyesek meg otthon ebbe gebednek bele,már előre a melóhelyükön sírnak ,hogy lesz két szabadnap abból másfél elmegy mosásra meg takarításra és főzésre aztán hullaként bedőlnek az ágyba és jönnek melózni.Milyen élet ez?? Nálam ez nem ügy, eszek hideget,nem sírok miatta, rendelek kaját, összedobok ilyen 10perces ételeket, mosást nem is értem ,hogy lehet említeni mert nálam pont 2perc mire beszórom a port a gépbe meg elfordítom a gombot,jó a teregetés 5perc..Takarítás meg nagy ritkán fél óra, mert nem érdekel, ha poros az a polc ahová kb évente 2x nyúlok,meg a szekrény mögött porcica lakik,pont nem érdekel.
Szóval olyan nő aki előbbre valónak tartja a háztartási robotgép szerepet a párjával való testi és lelki törődésnél ,és még rá is tesz egy lapáttal az állandó házsártoskodással: "megint nem vitted ki a szemetet, behordtad a sarat, ledobtad a zoknit" szintű üvöltözéssel, az ne csodálkozzon ,ha otthagyják.
"az állandó házsártoskodással: "megint nem vitted ki a szemetet, behordtad a sarat, ledobtad a zoknit" szintű üvöltözéssel,"
Ha ő kénytelen végezni egyedül a házimunkát, akkor jogosan szól ezekért. Ebből is látszik, mindenképp rossz, ha a nő a kiszolgáló, mert a pasi egy idő után már értékelni sem fogja, és még ez is teher lesz neki.
Kényszeresség szerintem akkor lép fel, ha valaki így vezeti le a frusztrációját, hogy se a férje, se a gyerekei nem segítenek neki. Sokan azért vissza is élnek a helyzettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!