Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki lehet fizettetni vkivel a hitel törlesztőrészleteit, amennyiben a házból, melyre fölvették már régen elköltözött?
A hitel két néven van. 2008-ban elváltak, előtte több évig különéltek. Váláskor a férj bíró előtt mondta ki, hogy visszatérés szándéka nélkül elhagyja a házat (persze már évek óta nem éltek együtt) és a lakáshasználati jogról, ill. ellenértékéről lemond.
Jelenleg követeli a volt feleség, hogy ajándékozási szerződéssel adja oda a tulajdonrészt neki, különben kifizetteti vele a törlesztőrészletek rá eső részét? Megteheti?
miért vagy ilyen értetlen?
A hitel törlesztőrészletét a tulajdonjog alapján kell fizetnie.
A többit (gyerektartás, használati jog, stb) ne keverd ide!
Ezektől függetlenül ő tulajdonos, és ha a tulajdonát adósság terheli, azt ő is köteles törleszteni.
Lemondhat a tulajdonrészéről, és akkor nincs tovább fizetési kötelezettség.
Akkor legfeljebb a lakáshasználati jog ellenértékének igényére indíthatunk egy pert, cserébe. Döntsék el, hogy melyiket akarják. Fizessék ki az ellenértéket, akkor mi is fizetjük a törlesztőt. Ennyi.
A személyes megjegyzéseket meg hanyagoljátok, én sem minősítettem senki megjegyzéseit, csak miután engem támadtatok, kényszerültem ilyesmire. Lehet higgadtan is. Ti azt értsétek meg, hogy kapukat keresünk, hogyan lehet a törlesztőrészlet ránk terhelését más üggyel kiütni. Lehet, hogy jogában áll nekik, de nem biztos, hogy megéri majd belefognia.
"Akkor legfeljebb a lakáshasználati jog ellenértékének igényére indíthatunk egy pert, cserébe."
- Erről már egyszer lemondott, nem? Úgy nem sok esély lesz pert nyerni....
"Ti azt értsétek meg, hogy kapukat keresünk, hogyan lehet a törlesztőrészlet ránk terhelését más üggyel kiütni."
Le kell mondani a tulajdonjogról a gyerek javára.
Akkor nem kell fizetni semmit sem. Azt az ingatlan tulajdonrész úgy sem lehet realizálni belátható időn belül, tehát így is úgy is a gyerek öröksége lesz majd egyszer.
Oda kell hát adni neki most.
a gyerek javára hitellel terhelt tulajdonrész nem kerülhet amugy.
És kérdező ha per lesz nem nyerhettek,mert egyszer már lemondott a lakáshasználati jogról, ill. ellenértékéről. Ti jártok rosszul,mert eddig az fizette az egész hitelt aki most benne lakik,holott a másik nevén is van a hitel.
Nem tanultam jogot, de józan paraszti ésszel ez annyira tiszta és világos. A gyerektartásnak és a használati jognak semmi köze nincs hozzá. Van egy ház, amin hitel van fele-fele arányban. Fele-fele tulajdonrésszel. Természetes, h mind a ketten fizetik. Ha letelik a hitel, és értékesítve lesz az ingatlan, fele pénz a párodat fogja illetni.
Miért nem adják el a lakást, és számolnak el úgy és mki tiszta lappal indulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!