Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki lehet fizettetni vkivel a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki lehet fizettetni vkivel a hitel törlesztőrészleteit, amennyiben a házból, melyre fölvették már régen elköltözött?

Figyelt kérdés

A hitel két néven van. 2008-ban elváltak, előtte több évig különéltek. Váláskor a férj bíró előtt mondta ki, hogy visszatérés szándéka nélkül elhagyja a házat (persze már évek óta nem éltek együtt) és a lakáshasználati jogról, ill. ellenértékéről lemond.

Jelenleg követeli a volt feleség, hogy ajándékozási szerződéssel adja oda a tulajdonrészt neki, különben kifizetteti vele a törlesztőrészletek rá eső részét? Megteheti?

2012. ápr. 4. 19:52
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

a gyerektartásdíj ettől teljesen független, az a jövedelmedtől függ.

A lakás az feleségeddel történő vagyonmegosztás része, nem a gyerektartásé

2012. ápr. 4. 21:46
 12/39 A kérdező kommentje:

Igen ezt balekságnak hívják, de nekem a férjem és imádom, mert nagyon jóindulatú ember.

tulajdonjogról nem mondott le, erről nem is lehet, csak ugy lemondani. csak a lakáshasználatról ill. annak ellenértékéről.

szóval ha követelik rajta a törlesztést, akkor azt mondjuk, hogy mégis kérjük a lakásnálat ellenértékét.

2012. ápr. 4. 21:51
 13/39 A kérdező kommentje:

az nem járja, hogy lakáshasználat ellenértékéről is lemondott, a tulajdonrészt is odaajándékozza, meg a gy.tartást is fizesse. én úgy tudom, hogy a tulajdonrésszel megváltható a gy.tartás. csak azt nem tudom, hogy abban esetben is, ha még van rajta hitel.

végülis, ha mindezt már váláskor is igy lehetett volna intézni (ahogy nem intézték), nyilván akkor is rajta volt a hitel még, mégis megváltható lett volna még akkor a biróság előtt, ha jól tudom.

2012. ápr. 4. 21:54
 14/39 anonim ***** válasza:

Leegyszerűsítve.:Fizet x össze gyerektartást. ; Felvettek EGYÜTT(!) még hitelt.A ház fele kell de egy fillért nem óhajt belefeccölni a fenntartásába,se a hitel törlesztésébe hogy ne ússzon el a ház? Ennek tetejében még a gyerektartástól is megakar szabadulni és ,nemelég hogy asszony a közös gyerekeket tartsa el de egyedül fizesse a törlesztőt?

Hát nagyon jólelkű egy f*szi...Igazi gusztustalan kapzsi ,,apuka"...

2012. ápr. 4. 23:27
 15/39 anonim ***** válasza:
Ja de az járja hogy asszony kigürizi a lelkét és akkor a haszon AZAZ a ház fele kész p*csa meleg... ölbe hullik x év után.
2012. ápr. 4. 23:28
 16/39 A kérdező kommentje:

A részleteket itt sajnos nem fogom közölni, a páromat egy rossz szó sem érheti.

Nekem szakszerű megjegyzésekre van szükségem.

Az utóbbi 'eszes' megjegyzésekre csak annyi, hogy egy házassághoz két ember kell. Ez elég elcsépelt mondás, mégsem érti meg a tisztelt célközönség.

Csak azok irjanak, akik nem a házsártos fajta, 'fogalmamsincsmitcsináljakestetízkor' típusú hozzászólásokat irogatják. Köszönöm.

2012. ápr. 4. 23:37
 17/39 anonim ***** válasza:
A gyerektartást azzal lehetne megváltani ami nem a feleségé.De ha ő fizeti a hitelt akkor alakás másik felel is neki jár. Ezzel a gyerektartást nem lehet megváltani.Ha tehermentes lenne, akkor kiválthatná a gyerektartást,de ezt nem nagyon szokták megítélni,mert a gyerek jár vele rosszul.
2012. ápr. 4. 23:40
 18/39 anonim ***** válasza:

éskieg.

Nem lenne nagy véleményem arról a férfiról aki nem akar gyerektartást fizetni.Az ismerősi körömben még többet is fizetnek. A gyerek miatt.Mert az ő gyerekük és szeretik.

2012. ápr. 4. 23:42
 19/39 A kérdező kommentje:

Értem. És az az összeg amit beletett, míg ott élt, továbbá a tulajdonrész ténye? Elvész? Azonfelül a használati jog ellenértékéről is lemondott.

Nyilván nem kell nekünk az a tulajdonrész, de bizonyos körülménye nem engedik, hogy ebből is ő jöjjön ki rosszul. Ezért szeretnénk ezt megoldani, immáron az ő érdeke szerint.

Köszi az érdemi hozzászólásokat.

2012. ápr. 4. 23:45
 20/39 A kérdező kommentje:

Ezt a 'szeretik és ezért fizetnek' dumát hagyjuk már, a kettő köszönő viszonyban sincs.

Rengeteg összetevője van sajnos egy válásnak, ismeretlenül ne ítélkezzünk már, köszi.

Szándékosan nem szedem ízekre a volt feleséget, pedig minden okom meglenne rá. Nincs értelme.

2012. ápr. 4. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!