Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonmegosztás során minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonmegosztás során minden hitel feleződik? Az is amiről az egyik fél évekig nem is tudott?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 12:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez az ügyvédeken múlik.
2012. márc. 6. 12:47
 2/12 anonim ***** válasza:
61%

Amiről nem tudott, az igen.

Csak az nem, amivel szemben kifejezetten tiltakozott, és a lényeg: hogy erről a hitelező is tudott!!! Ez a legfontosabb.

És nem az ügyvédeken múlik, hanem ez a bírósági gyakorlat, mert csak így tekinthető különvagyonnak a passzívum.

2012. márc. 6. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Amit a házasság alatt vett fel bármelyik fél, az közös, függetlenül attól, hogy melyik vette föl, sajnos.

Az, amit az elözö irt, hogy akkor nem, ha tiltakozott ellene valamelyik - ezt bizonyitani kellene, akkor lenne csak érvényes. Ha meg nem tudott róla, akkor eleve nem tiltakozhatott volna.

2012. márc. 6. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:
67%

Második vagyok: nem azt kell bizonyítani, hogy a másik fél tiltakozott, mert ez még önmagában senkit nem érdekel. Ha otthon ordítozott, vagy a szomszédnak panaszkodott, az az ő dolga.

Azt kell bizonyítani, hogy a HITELEZŐ tudott róla, hogy a másik fél tiltakozik, és ezáltal az ő adósa kizárólag a hitelt felvevő lesz.

Nyilván itt nem jön szóba, hisz, ha nem tudott róla, ez nem történhetett így. Csak mondtam, hogy ilyen lehetőség van.

2012. márc. 6. 13:04
 5/12 A kérdező kommentje:

Remek!

Ezek szerint vettem egy fél lakást anyósoméknak... :(

2012. márc. 6. 13:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Hitel felvételnél kell aláírás is. Ha aláírta, tudott róla. Ha nem írta alá,és mégis szerepel a neve, az már büntető kategória.
2012. márc. 6. 13:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem írtam alá semmit és ő sem hamisított oda semmit, csak "elfelejtett" szólni, hogy hitelt vesz fel.
2012. márc. 6. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy esélyed van. Ha tudod bizonyítani, hogy a hitelfelvétel megtörténtekor köztetek már megszakadt a vagyonközösség.

(Viszont ehhez az kell, hogy az ettől az időponttól a férjed szerzett javakra se tarts igényt, nyilván.)

Ezt nem könnyű bizonyítani, de ha igaz, akkor talán érdemes megpróbálni.

Ha nem így volt, akkor ne menj bele inkább.

A lehetőségeidről konzultálj egy házassági vagyonjogban jártas ügyvéddel.

2012. márc. 6. 13:23
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos igen.

Apám baromi okos volt, és felvett egy egymillás hitelt a nagymamámnak, mert neki nem adtak (nulla bejelentett jövedelem). A nagyi utált minket ami kölcsönös volt, és el is érte, hogy a szüleim váljanak, miután apám egy puhap.cs.

Utána a nagyi röhögve hívott engem, hogy ugye tudja anyád, hogy ennyi meg annyi hitele is van?

Anyukámnak kamattal együtt ki kellett fizetnie a hitel felét, ami megint a nagyi zsebében kötött ki.

Mi költöztünk ki a házból (apué volt), albérletbe kényszerültünk négyen. Aztán nem is fizették, és ráterhelte a bank a házra... ez már egy másik sztori...

2012. márc. 6. 13:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Valahogyan bizonyítani kéne, hogy mire lett költve a pénz, hogy te nem részesültél belkőle. Ha jól tudom, jogilag az ajándék visszakövetelhető. Ha a férjed a vagyonközösség fennállásakor a a szüleinek pénzt ajándékozott, akkor nem a saját pénzével tette, hanem a közössel. Talán visszaigényelheted, vagy pedig lemondasz róla, de akkor a hitelt se akarják rajtad behajtani. Kérdezz meg erről egy ügyvédet mindenképpen!
2012. márc. 6. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!