Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztás során minden hitel feleződik? Az is amiről az egyik fél évekig nem is tudott?
Amiről nem tudott, az igen.
Csak az nem, amivel szemben kifejezetten tiltakozott, és a lényeg: hogy erről a hitelező is tudott!!! Ez a legfontosabb.
És nem az ügyvédeken múlik, hanem ez a bírósági gyakorlat, mert csak így tekinthető különvagyonnak a passzívum.
Amit a házasság alatt vett fel bármelyik fél, az közös, függetlenül attól, hogy melyik vette föl, sajnos.
Az, amit az elözö irt, hogy akkor nem, ha tiltakozott ellene valamelyik - ezt bizonyitani kellene, akkor lenne csak érvényes. Ha meg nem tudott róla, akkor eleve nem tiltakozhatott volna.
Második vagyok: nem azt kell bizonyítani, hogy a másik fél tiltakozott, mert ez még önmagában senkit nem érdekel. Ha otthon ordítozott, vagy a szomszédnak panaszkodott, az az ő dolga.
Azt kell bizonyítani, hogy a HITELEZŐ tudott róla, hogy a másik fél tiltakozik, és ezáltal az ő adósa kizárólag a hitelt felvevő lesz.
Nyilván itt nem jön szóba, hisz, ha nem tudott róla, ez nem történhetett így. Csak mondtam, hogy ilyen lehetőség van.
Remek!
Ezek szerint vettem egy fél lakást anyósoméknak... :(
Egy esélyed van. Ha tudod bizonyítani, hogy a hitelfelvétel megtörténtekor köztetek már megszakadt a vagyonközösség.
(Viszont ehhez az kell, hogy az ettől az időponttól a férjed szerzett javakra se tarts igényt, nyilván.)
Ezt nem könnyű bizonyítani, de ha igaz, akkor talán érdemes megpróbálni.
Ha nem így volt, akkor ne menj bele inkább.
A lehetőségeidről konzultálj egy házassági vagyonjogban jártas ügyvéddel.
Sajnos igen.
Apám baromi okos volt, és felvett egy egymillás hitelt a nagymamámnak, mert neki nem adtak (nulla bejelentett jövedelem). A nagyi utált minket ami kölcsönös volt, és el is érte, hogy a szüleim váljanak, miután apám egy puhap.cs.
Utána a nagyi röhögve hívott engem, hogy ugye tudja anyád, hogy ennyi meg annyi hitele is van?
Anyukámnak kamattal együtt ki kellett fizetnie a hitel felét, ami megint a nagyi zsebében kötött ki.
Mi költöztünk ki a házból (apué volt), albérletbe kényszerültünk négyen. Aztán nem is fizették, és ráterhelte a bank a házra... ez már egy másik sztori...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!