Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt kérjek a volt férjemtől gyerektartásra?
Egy gyerekünk van,mindketten egy cégnél dolgozunk mint operátor.( 70-80 ezer ft között a fizetés) Én miután szét mentünk a szüleim költöztem haza a gyerekkel,volt párom a munka és a gyerek miatt maradt ebbe a városba,és keresett egy olcsóbb albérletet. 35.000 ft rezsi. Kb 50.000 ft-t kell majd fizetnie. Tisztába vagyok vele mennyit keres hisz én is annyit kapok,és nem akarom lehuzni sem,de jól jönne a pénz,ha a 20%ot kérem akkor neki nem sok marad h megéljen. Ő azt mondja ha nem kell a 20% akkor mndjak én egy összeget,a többit meg majd megoldja magának.
Én sajnálom mert nem sok pénze maradna h ételt,ruhát,stb-t vegyen magának. A testvérem,és több (elvált) barátnőm azt mondja ne foglalkozzak ezzel mert lesz neki uj nője és akkor meg majd ugy él mint egy kiskirály.
De mégis csak a gyerekem apja,nem nézhetem h addig is éhenhal,vagy ha nem is de éhezik.
Nálunk miután elváltak a szüleim volt egy fix. összeg havonta amit adott apu (ebből kifizettük a sulis kaját bérletet, meg ami maradt különórára ment), ezen felül rakott még félre apu és ha pl. ruhát kell venni és anyunak nincs pénze, akkor ő fizet, vagy a könyvek felét évkezdéskor, stb.
Szerintem jó megoldás lenne átmenetileg nálatok ha megegyeznétek egy összegben ami fedezi mondjuk a gyerekek menza pénzét, plusz bérletét (ha kell) és ezen felül hó végén úgyis látja az apjuk ha marad a fizujából, azt el lehet rakni a gyerekeknek. Így ha táborba szeretnének menni nyáron, vagy ruhát, cipőt kell venni akár felesben, akár egészben hozzá tud járulni ő is. (amit leírtál azok alapján gondolom, hogy megvalósítható lenne)
Ha pedig jön majd egy új nő, vagy akár mi és megváltozik a volt férjed hozzáállása, akkor úgyis "csetepaté" lesz, ezt sajnos nem tudod elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!