Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Viszont látom a feleslegesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Viszont látom a feleslegesen kifizetett gyerektartást? A feleségem és a nagyobbik lányom több mint egy éve csak átvernek!

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van,az egyik a feleségemnél a másik nálam lett elhelyezve. Én munka és a kisebbik lányom iskolája miatt másik városba költöztem. A nagyobbik lányom aki az anyjánál maradt hiába küldtem neki pénzt vonatra,vagy buszra nem látogatott minket. Mikor én mentem a lányommal,akkor volt hogy nem is volt direkt otthon. A két gyerek közt sincs túl szoros kapcsolat így lassan abba maradtak az utazások hogy lássuk a gyereket.( majdnem 4 évig csak mentünk hogy találkozhassunk a gyerekkel és küldtem a pénzt a vonat/buszjegyre) A kisebbik lányom sem volt kíváncsi az anyjára mert elmondása szerint mindig csak piszkálta amiért ő velem akart maradni.

Válásnál próbáltam egyezkedni az a volt feleségemmel hogy ne fizessünk egymásnak gyerektartást hisz nálam is és nála is él egy gyerek. De ő ragaszkodott a 20%hoz. Ő minimálbérre van bejelentve így a gyerektartás havonta 16.000Ft. Persze van még neki egy plussz munkája(feketén) heti 2-3 órás munka és havi 40.000Ft-ot keres vele.

Nekem csak egy munkám van olyan 150.000Ft körül keresek,így a gyerektartás amit fizetek természetesen több,majdnem dupla annyi mint amit a feleségem küld nekem.

Mivel mindig úgy küldöm rózsaszín csekken a pénzt én naivan elhittem hogy a lányom még suliba jár,egyetemre. Azonban egy hete kiderült hogy már több mint egy éve nem is jár. Azért bosszant ez a dolog,mert közbe a kisebbik lányomnak kellett dolgokról lemondani (pl táborok,nyaralás)amiért én tök feleslegesen fizetem a gyerektartás. Hiába keresek jól,nem olcsó fenntartani az albérletet és normálisan élni.

Jövő hónapba nem fogom már elküldeni a pénzt ezt mondtam is a volt feleségemnek,erre kitalálta hogy ha én nem küldöm akkor ő sem. Mondtam hogy azt nem nekem küldi hanem a lányának,erre ő is ugyanezzel jött. de a nagyobbik lányom nem is jár iskolába,nem csinál semmit,én nem vagyok hajlandó azért fizetni amiért ő lusta tanulni,és a munka nem derogál neki. A volt feleségem azzal érvel hogy ha nem fizetek jövő hónapba akkor feljelent mert köteles vagyok fizetni amíg nincs módosító határozat. De nek iis kötelessége lett volna jelezni felém hogy nem jár már iskolába több mint egy éve,nem? Mit tegyek fizessek? Viszont látom majd a pénzt ha meglesz a tárgyalás. Ezek után persze a nagyobbik lányomnak is az eszébe jutottam/jutottunk de csak önző módon viselkedik. Próbál bűntudatot kelteni a kisebbik lányomban és bennem hogy őt nem szeretjük,hogy még ezt a gyerektartást is sajnáljuk tőle. A kisebbik lányomat megviseli ez az egész,hogy nagyobbik lányom arra fogja hogy azért nem járt suliba mert folyton vele kellett versengenie h kivívhassa az én szeretetemet. És az anyja csal őt védte azért nem mondták el hogy már nem jár iskolába. A vicc az hogy se az anyját sem a testvérét nem érdekelte hogy hol tanult tovább a gimi után,hiába hívta fel őket a lányom hogy elmesélje hova vették fel egy "jól van ez nem érdekel minket ám,és nem érünk most rá" mondatokkal elintézték. A majd hívlakról ne is beszéljünk.

2012. márc. 27. 14:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát, mint kiderült, nem szóltak. :(

Nem kell fizetned, de kérd a módosítást, hogy legyen papírod is róla.

2012. márc. 27. 14:53
 12/17 anonim ***** válasza:
7, a közös megegyezes elterhet a törvenyi elöirasoktol!
2012. márc. 27. 15:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Olyant már hallottam elválasztottak testvéreket egymástól,pont azért senkinek ne kelljen gy.tartást fizetni.De ilyent még nem, egymásnak küldözgetitek a gy.tartást.Ha a lány befejezte a sulit,nincs tovább gy.tartás.Ő viszont fizet neked, még ha nem is tetszik neki.Ezután, utána kellene nézned,én ugy olvastam minap családi neten gy.tartás nem követelhető vissza.
2012. márc. 27. 16:50
 14/17 A kérdező kommentje:

A feleségem azért ragaszkodott hozzá,mert mivel nekem több a fizetésem ő hiába küld nekem így is nyer rajta.

Én is nézegettem a neten most,és azt találtam h amig nincs határozat h nem kell fizetnem addig köteles vagyok fizetni. ez igaz? Pénteken tudok csak intézkedni.

2012. márc. 27. 16:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Visszakapni valóban nem fogod. De azért szerintem - bár maximálisan megértelek - ne is ez legyen a cél. Végül is akárhogy nézzük, de a saját gyereked. Ne sajnáld tőle, amit már odaadtál.

Viszont tovább tényleg ne fizesd, pénteken menj akkor, és intézd el a dolgot. Ennyi.

2012. márc. 27. 17:18
 16/17 anonim ***** válasza:

# 14/

Nem kell fizetned.

A törvény szövege teljesen egyértelmű : gyerektartást a gyermek 18 éves koráig vagy 2x éves koráig kell fizetni, HA NAPPALI TAGOZATON tanul. Pont.

Ha NEM TANUL nappali tagozaton (akár közép akár felsőoktatásban) akkor NEM KELL fizetni semmit.

De a feleségednek természetesen kell a másik lányotok után (hasonló kritériumok alapján) fizetni - ha ezt nem teszi azonnal feljelentheted - illetve kérhetsz a fizetésére tiltást vagy végrehajtást.

2012. márc. 27. 21:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Na ne mááár, a gyerektartást nem kell a gyerek 40 éves koráig fizetni!

Szerintem a bíróságon neked fognak igazat adni. A nejed meg egy idióta barom, hogy képes a kisebbik lányához így állni. Basszus, egy anyában azért teljesen más ösztönök élnek, mint egy apában!

Nem is csodálom, hogy elváltál tőle...

2012. máj. 5. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!