Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság alatt barátnő. Jelent valamit a váláskor, ha "elvileg" barátnő miatt szakad meg a házasság?
Persze előtte már évek óta rossz a házassági közösség. Barátnő csak úgy jött. Válás még nincs. Majd lesz.
Titkolni kell a barátnő létezését vagy lehet nyíltan mutatkozni vele? Mit számít ez a váláskor?
A zasszonnyal? Van 2 gyerek. 9 és 11 évesek.
Miért?
Magyarországon az számit, hogy legalább az egyik fél azt nyilatkozza, hogy szerinte a házasság helyrehozhatatlanul megromlott - ez elég ahhoz, hogy elválasszák öket. Olyan, hogy ki a hibás, nincs.
A vagyonmegosztásnál meg az számit, hogy mi az, amit a házasság alatt szereztek - ez felezödik, és mi az, ami valamelyik félnek megvolt már elötte is, mert az saját vagyon marad továbbra is.
Semmi mást nem vesznek figyelembe.
Bírom azokat, akik úgy ítélkeznek, hogy semmit nem tudnak egy helyzetről.. Persze, van olyan is, aki tényleg tetű, bár én azt gondolom, minden kapcsolat két emberen múlik.
A párom exfelesége pénzért ment hozzá, mindig ellene volt mindenben és kretén módon viselkedett vele, ennek ellenére a párom évekig próbálkozott nála, de ki csinálná ezt élete végéig? Tetűzni könnyű...
De hogy a kérdésre is reagáljak: bíróság szempontjából tényleg tök mindegy, viszont a barátnőnek lehet jobb, ha nem ő az ok.
Meg a gyerekek szempontjából is jobb, ha nincs anyázódás, mert az jobban megviseli őket mint maga a válás.
Aki tetűzik azt biztos megszívatta az ex-e. De nem is kicsit. Lépjen már tovább és legyen nő, mert biztos nő az illető.
Köszönöm a válaszokat.
Ha egy házasság amúgy is halott, akkor jobb minél előbb kilépni belőle így vagy úgy, mert nem csak egy ember nem lehet boldog, hanem kettő. Sokan nem merik ezt meglépni.
Na mindegy is, ez nem kapcsolódik a témához.
Semmit nem számít a váláskor, hogy van-e barátnőd, ill. a vagyonmegosztásnál sem, amit házasság alatt közösen szereztetek, az feleződik. A gyermekek elhelyezése pedig sok esetben egyértelmű, mivel a legtöbb bíróság az anyának ítéli meg, ahhoz nagyon durva dolognak kéne történnie, hogy ne így legyen.
Előző! Ne ítélkezz már látatlanban!
Az én helyzetem pl. nem illik bele az elméletedbe! A házasságom évek óta megromlott. Van gyerek, ezért megpróbáltam helyrehozni (csak én, a férjem semmit nem tett!). Szakemberről hallani sem akar, a kapcsolatunkat felfrissíteni nem akarja. Neki jó így, ahogy van! Megszokta, neki ez jelenti a családot, amihez ragaszkodik. Az, hogy élünk egymás mellett, mint két testvér, nem érdekli egyáltalán. Nem csal meg, jól elvan azzal, hogy a munkahelyén a kolléganői körülrajongják, ez épp elég neki ahhoz, hogy férfinak érezze magát.
Én már eljutottam oda, hogy válni szeretnék. Nincs senkim. Ő nem akar válni, mert neki ez baromira kényelmes.
Akkor itt szerinted mi a teendő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!