Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos?
3 éve elváltunk az exfeleségemmel, Ő neveli a két lányunkat. Én azóta megnősültem és neki is van egy vállalkozó élettársa akivel együtt élnek.
Mi a feleségemmel nagyon rosz környéken élünk, nincs munkalehetőség sem. Nekem 3 szakmám van, a feleségem pedig diplomás, mégsem tudunk munkát találni. Én február végén mentem ki ausztriába dolgozni és a feleségem is jön ajd ki májusban. Az ex feleségemből közben vállalkozó lett, hitel nélkül élnek vígan. Én 20 ezer ft gyerektartást fizetek havonta és állandóan panaszkodik, hogy akdjak többet. De egyszerűen nem megy, alig tudunk megélni, most kapom meg az első kinti fizumat is, abból is sok minden t ki kell tisztázni. Azzal fenyeget, hogy bíróságra megy és ott fog kérni többet. Most a bíróság által megítélt minimumot fizetem. Még nem tudok neki többet fizetni, mert így is éhezek kint a feleségem meg otthon. Alig tudunk megélni. A tárgyalásra nem tudok elmenni, mert még nem kapok szabadságot, próbaidőn vagyok. Nem érti meg az ex a helyzetemet. Pedig ha azt vesszük a válás óta neki is változott a helyzete, talált párt magának, akivelegyütt él.
Szerintem 20ezer forint az egy reális összeg. Sok ismerősöm még ennyit sem kap.
Az exnej meg pattogjon nyugodtan, a bíróság nem fog többet megállapítani, ha tényleg nem keresel többet. Viszont ha kint jobban fogsz keresni, akkor annak a 20%-át kell fizetned, és már az első haviból is, függetlenül attól, hogy milyen kiadásaid voltak.
A tárgyalással kapcsolatban meg írd meg, hogy miért nem tudsz hazamenni, és ha hazamnennél, akkor az exed elvesztené azt a lehetőséget is, hogy a kinti magasabb fizetésed miatt majd többet kapjon.
Húú elolvastam a válaszokat. Teljesen levagyok döbbenve, hogy milyen rosszindulatú a olt feleséged. Felejtsük már el azt a fajta általánosítást, hogy biztos okkal ilyen. biztos oka van arra amiért így szemétkedik. Értsétek már meg, hogy nem csak akkor lehetnek szemetek az anyukák, amikor őket hagyták el. Pont fordítva is lehet. Anyuka ment félre éveken át, azt hitte megtalálta élete szerelmét, aztán nem így lett. Felrúgta a házasságát, hogy az új férfival lehessen. De sajnos nem jöttek be a számításai. viszont édesapukának igen. párra lelt, és boldogságban élnek az új párjával. Szerintetek egy irigy, boldogtalan anyukának nem elég ez ahhoz, hogy szemétkedjen?? De igen.
Kérdésre válaszolva. nyugodj meg kérdző. menjen nyugodtan bíróságra a volt feleséged. Jól kifogják röhögni. A bíróság sem jós. Ha egyszer igazolni fogod, hogy ennyi a bevételed(illetve hogy nincs bevételed) akkor nem fog semmit sem emeltetni. Sőt ha még azt is látja a bíróság hogy tisztességesen fizeted a mimimumot, hidd el, senki nem fog elmarasztalni téged.
Átutalással fizeted a tartásdíjat ugye? Tégy így, legyen mindennek nyoma.
Most fogtok engem megkövezni, de ha ilyen a volt feleséged, ne haragudj de én biztos, hogy eltitkolnám a fizetésemet(persze majd ha kicsit jobban fogsz keresni)DE! vannak esetek amikor igenis trükközni kell. Ez szerintem egy ilyen eset.
Nő vagyok én is, abszolút egyetértek azzal, hogy egy apa igenis fizesse azt amit rá kiróttak. Én párom is tisztességesen fizette a havi 110 ezer ft tartásdíjat 1 gyermeke után. Nem bíróság határozta meg, hanem párom önként. Anyukának ez nem volt elég, többet akart, így bíróságra ment. Bíróság kiröhögte az édesanyát, és lecsökkentette 60 ezer ft-ra. Édesanyuka szépen lassan ebbe beleőrült, gyermek lelki beteg lett stb. ugrunk egy nagyot, lassan fél éve nekünk ítélte a bíróság a kislányt. Ennyi.
Tehát vannak esetek amikor igenis egy édesanyuka nem méltó arra, hogy akár 1 ft-ot is kapjon. És ha vannak kiskapuk igenis játsza ki az apuka. (Persze csakis akkor ha ezzel a gyermek nem kerül veszélybe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!