Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos?
3 éve elváltunk az exfeleségemmel, Ő neveli a két lányunkat. Én azóta megnősültem és neki is van egy vállalkozó élettársa akivel együtt élnek.
Mi a feleségemmel nagyon rosz környéken élünk, nincs munkalehetőség sem. Nekem 3 szakmám van, a feleségem pedig diplomás, mégsem tudunk munkát találni. Én február végén mentem ki ausztriába dolgozni és a feleségem is jön ajd ki májusban. Az ex feleségemből közben vállalkozó lett, hitel nélkül élnek vígan. Én 20 ezer ft gyerektartást fizetek havonta és állandóan panaszkodik, hogy akdjak többet. De egyszerűen nem megy, alig tudunk megélni, most kapom meg az első kinti fizumat is, abból is sok minden t ki kell tisztázni. Azzal fenyeget, hogy bíróságra megy és ott fog kérni többet. Most a bíróság által megítélt minimumot fizetem. Még nem tudok neki többet fizetni, mert így is éhezek kint a feleségem meg otthon. Alig tudunk megélni. A tárgyalásra nem tudok elmenni, mert még nem kapok szabadságot, próbaidőn vagyok. Nem érti meg az ex a helyzetemet. Pedig ha azt vesszük a válás óta neki is változott a helyzete, talált párt magának, akivelegyütt él.
Kedves utolsó...szövegértelmezés 1-es!
Csak haladékot kért, mert jelen pillanatban kajára sincs pénze...
Én is úgy gondolom, oka van, hogy nem ad haladékot. Eddig rendesen fizettél az igazi fizetésed után, vagy be voltál jelentve minimálbérre? Ez sem mindegy....
Az meg, hogy mész külföldre még ront a helyzeten. Utána ugyanis gyakorlatilag lehetetlen behajtani a gyerektartást, csak azt kapja, amit te önszántadból fizetsz.
A számolásod meg kicsit naiv, már bocs.... nem tudom, hány évesek a gyerekek, de fontos nekik a gyümölcs, zöldség, rendes hús. Amit az óvodában/iskolában kapnak az általában minőségileg és mennyiségileg is kevés egy fejlődésben lévő szervezetnek. És hát ugye "jó apaként" megfordulhatna a fejedben, hogy menjenek hétvégén erre-arra, ami nem mindig ingyenes. Persze ez általában annak a költsége, akinél a gyerek van, pedig nem így lenne természetes szerintem.
Ennek ellenére ha eddig rendesen fizettél, szerintem is járna egy kis haladék. Már csak azért is, mert ha még együtt élnétek, akkor sem adnál többet.
Én megértem az apukát, az én párom ex felesége is ilyen, ráadásul olyan mérhetetlenül gusztustalan a stílusa, hogy komolyan hánynom kell néha.
Egyik hónapban 2.án felhívta a párom és közölte vele hogy most azonnal adja oda a gyerektartást...párom mondta, hogy csak 10-én tudja akkor lesz fizetése. Erre a nő: Inkább dögöltél volna meg, többet kapnék a gyerekek után...
Szóval nem mindig az apuka hozzáállásával van a baj...
16-os kommentedhez: talán látogatni kéne őket, akkor tudnál róla, hogy mi van velük. És néha felhívni őket; mondjuk legritkábban 2naponta. Ha az ex-feleségednek tényleg cége van, emellett ellátja a háztartást és 4 gyereket, naná hogy nem az neki a legfontosabb, hogy téged tájékoztat.
Van egy rossz hírem: le tudják tiltani. Bankban dolgozom, bíróság által a nem fizető hitelesek EU-s számláiról is be tudjuk szedni a tartozásokat. Mondjuk nem 2 nap a procedúra, de nem is lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!