Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Mit tehetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Nemrég sikerült végre elválnom a feleségemtől.Van egy 10 éves kislányunk,akit nála helyeztek el közös megegyezés alapján,mert ugye egy gyereknek az anyja mellett a helye,de azóta is folyamatos lelki terror alatt tartja.

Szeretném ha mégis velem élhetne a lányom,mert teljesen tönkre fogja tenni,pusztán önzőségből és bosszúból,eszközként használja ellenem a gyerekemet!

Tud valaki segíteni?

2009. jún. 11. 21:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%
jogiforum.hu jogaszok valaszolnak
2009. jún. 11. 21:19
 2/15 anonim ***** válasza:
40%
Szia,én is elváltam a férjemtől és úgyan ezt mondogatja mint te hogy lelki terolban tartom a gyermeket,de az már nem jut eszébe hogy gyerektartást fízessen és jó lenne ha békünket hagyna.De amikor velünk élt az volt az igazi lelki terror.Sajnos az a gond hogy felnőttünk és még sem úgy gondolkozunk mint a felnőttek.Nem akarlak letőrni de előbb-utóbb a gyereket ellened fogja nevelni és ez ellen nem tudol semmit tenni.De ha leszel olyan tűrelmes mint apám volt annak ideén,mert én is csonka családban nőtem fel most felnőtként már mindent másként látok és hiábba volt anyám apám ellen nevelés jobban szeretem apámat mint anyámat és jobban tartom a kapcsolatott apámmal mint anyámmal.Csak még idáig nagyon sok idő fog eltelni amikor már nem lehetlesz befolyásolni a gyermeket.Sajnos legtöbbszőr bizony neked kellesz engedni a volt feleségeddel szemben,vagy pedig marad az örökös harc aminek szinte soha nincs vége és ezt bizony megint a gyeremek issza meg.Légy türelelmes a gyermekkel,megértő,hallgasdmeg,nyugtasd meg,segíts neki amikor szüksége van rá és egy szerető apuka kire mindig számíthat.
2009. jún. 11. 21:36
 3/15 A kérdező kommentje:

Kedves 2. válaszoló!

Én azt is teljesen megértem,amit Te most leírtál,de írok én is valamit,hogy nagyjából pontosíthassuk a helyzetet:

olyanokat mond a lánynak,hogy ha ő majd meghal,mármint az anyja,akkor nem marad senkije,mert rám már soha nem számíthat;folyton azzal riogatja szegényt,hogy ha bárki megpróbálná elvenni tőle,akkor abba belebetegedne,meg belehalna,vagy megölné magát;ugyanez vonatkozik arra a helyzetre is ha esetleg az élettársamat meglátná bármilyen iskolai rendezvényen,vagy hogy együtt vittük haza;azért kell apát szeretni,mert rendesen fizeti a gyerektartást;a legújabb az,hogy a köv. tanévre máshova akarja iskolába vinni,csak hogy én ne vihessem haza ha lekési a buszt,mert neki azt nagyon nagy keserűség látni,a legrosszabb az egészben,hogy a lányom ezt nem akarja,de NEM MERI megmondani az anyjának,mert idézem!:

"így is sír mindenért"

Ez itt már nem az ellenem-neveléről szól,hanem arról,hogy érzelmileg zsarolja a gyereket,akit állítólag mindennél jobban szeret.

El tudod képzelni,milyen érzés lehetett,mikor a kislányom sírva kért,hogy hagyjuk őt ki a felnőttek dolgaiból?!Gondolhatod,hogy nem én vagyok az a fél,aki minden jogi ügyet megvitatok vele...

2009. jún. 11. 21:55
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Én a helyedben pszichológussal, vagy gyámhatósággal venném fel a kapcsolatot, hogy mi lenne a helyes megoldás. Amit a volt feleséged csinál, az egy utolsó szemét dolog. Teljesen mindegy, hogy milyen körülmények között váltatok el, megcsalás, elhidegülés, akármi, egy gyerekkel ilyet nem lehet csinálni. Szegény gyerek nem egy fegyver, aki az apu elleni harcban remekül bevethető.

Próbálkozhatnál gyerekelhelyezési perrel is.

2009. jún. 11. 22:05
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Előző vagyok, még annyit, hogy magam is nő vagyok, két gyerek édesanyja, és sajnos küszöbön a válásunk. Utolsó szemétládának tartom azt, amit a férjem velem szemben megtett, de soha a gyerekek egy rossz szót nem hallottak tőlem az apjukról, és ez így is marad. (az egyik lány pont 10 éves, mint a tiéd.)
2009. jún. 11. 22:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos így ez elég kevés jó lenne bővebben tudni, hogy a bíróság hogyan döntött a kapcsolattartás kérdésében. Mert ha meg van határozva milyen időpontokban találkozhatok és a másik fél ezt megakadályozza, akkor ez alapján indítható per az elhelyezés megváltoztatása érdekében. Meg szerintem mivel előzetesen közös megegyezéssel történt az elhelyezés indíthatsz pert amiatt hogy a körülményekben beállt változás miatt hozzád kerüljön. DE természetesen a gyámhatósághoz is lehet fordulni.Persze az elhelyezést csak általában akkor változtatják meg ha a gyermekre nézve hátrányos a másik szülővel való élés.
2009. jún. 12. 00:46
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom, te hagytad el és ő nem tudja ezt feldolgozni és depressziós.Nem kéne ennyire keményen megítélni.Legyetek vele egy kicsit megértőek.Te boldogan élsz a kedveseddel, ő meg elárulva érzi magát és nyomorultul.Adjatok neki időt.ha elvennéd tőle a gyereked, abba végképp belerokkanna.Légy vele tapintatos és az új kedvesedet hagyd ki a játékból, ne szembesítsd a volt nejed újra és újra a saját értéktelenségével.Friss a válás, és ahogy kivettem, ez a helyzet a te "hibád".ne csodálkozz, hogy szarul érzi magát és a gyerek marad az egyetlen kapaszkodója.
2009. jún. 12. 07:03
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok.Köszönöm a lepontozást azért mert más szemszögből próbáltam megmutatni a helyzetet.A nőknek külön köszönöm, hogy ennyire képesek együttérezni egy másik asszonnyal.
2009. jún. 12. 08:09
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes az is, hogy más esetben azt írták volna a kérdés feltevőjének, hogy micsoda mocskos gazember, hogy megcsalta a feleségét,elhagyta a családját egy másik nőért.Ki érti ezt?
2009. jún. 12. 08:11
 10/15 anonim válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy számít bármit is ebben a helyzetben a megcsalás. Ami ráadásul nem biztos, hiszen lehet, hogy a válás után lett a barátnő! De ami viszont fontos szerintem az az , hogy a volt feleségnek semmilyen mentsége nincs arra ahogy viselkedik. Lehet, hogy a kérdező nem volt jó férj, de ettől még JÓ APA lehet. Az pedig, hogy a gyermeknek milyen törést okoz a viselkedésével az anya, na az felháborító! A gyermek ugyanúgy szeretheti az apját, mint az anyját. Szemét dolog választás elé állítani, főlleg egy anyától aki állítólag szereti a gyereket.
2009. jún. 12. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!