Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szüleim elváltak. Nagyon hiányzik egy anya. Mit tegyek? 13/L
Hát, szóval akkor elmesélem.. Most 13 éves lány vagyok és még 7 éves koromban elváltak a szüleim, mivel anyámnak volt(van) valami pszichés betegsége. Azóta apámmal élek..
Apukám 1 évvel a válás után megismerkedett egy nővel, akinek van 2 fia. Apukámmal lett egy közös gyerekük. Rá egy fél évvel, nagy viták indultak el(ordibálás,verekedés,törés-zúzás,fenyegetőzés..stb., még rendőrségi eset is volt belőle),amelynek nevelőanyám volt a kezdeményezője. Rájöttünk, hogy ez a nő borzalmas és utál minket(engem és nővéremet). Apukám nem tud mit tenni, mivel van egy közös gyerekük, akit nem akar elveszíteni..(Azaz nem tudja elküldeni, meg semmi, csak eltartja ezt a házisárkányt.)
Szóval ezek után nincs anyám(mivel a rendes anyám annyira nem foglalkozik velem, ahogy vagyok), apám egy idegroncs és semmit nem lehet vele megbeszélni és nővérem fejére meg nem akarok zúdítani semmit(meg amúgy is ő elég érdekesen áll hozzá a dolgokhoz).
Most akkor mit tegyek? Mert nem tudok kivel beszélgetni, elmondani a gondjaimat, érzéseimet, meg semmi!
A válaszokért előre is nagyon hálás vagyok!:)
Elhiszem, hogy hiányzik egy anya. De anya csak egy van. Senki sem pótolhatja. Hiába találnál egy anyát magadnak, az elmúlt éveket, az elmaradt törődést senki sem pótolhatja. Ha ezt az elmaradt szeretet pótlását üldözöd, szar életed lesz. El kell tudni fogadni ezt a veszteséget.
mivel 13 éves vagy, gondolom suliba jársz. A magyar törvények értelmében minden oktatási intézményben dolgozik iskolapszichológus. A pszichomókusokat arra képzik, hogy az emberek gondjairól, bajairól, érzéseiről beszélgessenek velük. Járj utána, hogy mikor tudnád elérni az iskolapszichológusodat, keresd meg, kopogj be hozzá, nézd meg, mikor van fogadóórája, stb. Segíteni fog, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!