Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bírói gyakorlat tarásdíjnál?
Magas, kiemelkedő keresetnél minden esetben kőbe van vésve a 20%?
Hallok ilyet is, olyat is.
Sajnos az én feleségem is ilyen telhetetlen volt. Most a negyedét kapja, mint amit kért, bár így is háromszorosát, mint ami törvényesen járna. Pattog ő is, de megmondták neki, hogy ha nagyon ugrál és én az ellenkérelemben a leszállítást kérem, akkor nem felemelni, hanem levinni fogják, mert a gyerektartás a gyerekre kell és nem az ő luxusára.
Amúgy pedig szerintem a gyerekenként 60 az kimagaslóan sok. Számolj utána, hogy elvileg ennyit kellene az anyának is hozzátenni, plusz a családi pótlék.Ez két gyereknél összesen 260.000 forint. Ennek töredékéből fel lehet nevelni két gyereket még igen jó körülmények között is.
Javaslom, hogy a perben nyújts be viszontkeresetet és kérd a gyerekelhelyezés megváltoztatását, egyúttal kérjél egy szerényebb, de reális összegű, mondjuk 15-15 ezer forintnyi tartásdíjat.
Ha nagyon ugrál az asszony, akkor mondd azt, te ennyiből is meg tudnád oldani a gyereknevelést, tehát ha neki kevés amit adsz, akkor inkább megoldod magad.
Hidd el, ezen majd elgondolkodik és lehet hogy belemegy egy mégkisebb összegbe is, ha ő tényleg akarja a gyerekeket és nem csak az anyagiak miatt kellenek neki, mint ahogy sajnos ez sok nőnél így van.
"Számolj utána, hogy elvileg ennyit kellene az anyának is hozzátenni, plusz a családi pótlék.Ez két gyereknél összesen 260.000 forint."
EZ IGY nem igaz, az anyának (vagy az apának, akinél van a gyerek) NEM kell ennyit mellétenni, mert akinél él a gyerek, ott rengeteg dolgot természetben kap meg, pl. fütés, lakbér, áramköltség - de van, ami nem pénzben mérhetö, pl orvoshoz vitel, segités a házifeladatokban, napi 24 óra "ügyelet", stb.
SZóval a gyerekre a gyerektartás és a családi pótlék mellett már nem sokkal többet KELL az anyának biztositania.
Köszönöm a válaszokat. Kértük a gyermekelhelyezést nálam. Ez úgy történt, hogy volt egy félév amikor a bíróságot kihagyva, úgy nézett ki, hogy meg tudunk állapodni. Ekkor voltak olyan hónapok amikor pl. 360 ezer ft-ot utaltam feleségemnek, volt olyan mikor 240 ezer ft-ot. Így telt el kb fél év. Ekkor feleségemnek valami szöget ütött a fejébe, hogy ő szeretne még pluszban 80 ezer ft-ot havonta. (Ne kérdezzétek, hogy mire, csak szeretett volna)
Ekkor húztam be a kéziféket, és kerestem egy ügyvédet,aki felvilágosított, hogy nagyon megvoltam vezetve eddig. Ekkor kezdődött a per. Ügyvédem hatására ajánlottunk fel 60.000 ft-ot gyermekenként. Feleségemnek nem volt vissza út, a bíróság helyben is hagyta az ajánlatunkat. ezek hatására feleségem szépen, folyamatosan megőrült. Beleőrült abba amit elveszített. Az idegállapota teljesen elborult, ezt tettekkel is bizonyítja a mai napig. Gyermekek lelki betegek már amiket művel. Szóvalitt tartunk most, hamarosan jön a pszichológiai vizsgálat, ami döntő lesz a perben. Már nagyon várom, hogy végre kiderüljön, hogy gyermekeim hol is érzik biztonságban magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!