Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi a gyakorlat az eljegyzési...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sweet clementine kérdése:

Mi a gyakorlat az eljegyzési gyűrűkkel kapcsolatban? Ki veszi, milyet vesz, stb (bővebben lent).

Figyelt kérdés

A gyűrűvásárlásnak mi a szokása? Csak a lány kap, vagy mindenki megveszi a másiknak, vagy hogy van ez? Aranyból kell lennie, vagy lehet ezüstből is (párommal mindketten utóbbit preferáljuk)? Egyformának kell lennie? Mármint nyilván nem teljesen, de stílusban... Készíttetni illik, vagy boltban vásárolni is oké? Valaki világosítson fel egy részletes útmutatással! :S Fiatal vagyok, barátom megkérte a kezem, de gyűrű nélkül, mert igazából impró volt (ilyenek vagyunk), szüleinket meg nem akarjuk kérdezni, mert csak akkor mondjuk el nekik, ha lesz gyűrű.

Ja, és nem egy meggondolatlan, ostoba kiscsaj vagyok, aki szórakozásból jár jegyben a barátjával, csak még fiatal vagyok és tudatlan, és még nem kellett eljegyzési gyűrűről gondolkoznom korábban, tehát rutinom sincs :)

2011. jan. 13. 21:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Nincs megszabva hogy milyenek kell lennie.Boltba is lehet venni nyugodtan. Amilyet ti akartok. És általában a lány hord csak az ujján gyűrűt de ha ti szeretnétek mindketten hordani azt is csinálhatjátok.

Megkérdezhetem hány évesek vagytok?

2011. jan. 13. 21:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyományosan mindketten vesznek karikagyűrűt és az eljegyzésen ezt húzzák fel az ujjukra. Lehet arany vagy ezüst is. (Pénztárca és ízlés függő).

A lány kaphat mellé köves kísérő gyűrűt.

Ma viszont az amerikai divatot szokás követni. Eljegyzéskor csak egy kövesgyűrűt kap a lány, a karikagyűrűt csak az esküvőkör.

2011. jan. 13. 21:43
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Semmi gond! Az eljegyzés egy dolog, a másik pedig az, hogy mindenki másképp csinálja. 10 jegyesből 10 mást fog mondani... Nálunk nekem a párom vette, egy kis aranyos aranygyűrűt, én pedig neki egy vékony helyes pecsétgyűrűfélét, amit a bal gyűrűsujjon hordtunk. A karikagyűrű klasszikus lett, azt pedig jobbra húztuk, de azt csak az esküvő napján vettük fel először, mikor a jegy- gyűrűinket már több mint egy éve hordtuk a másik oldalon.

Van, aki ezüstöt kér, és hallottam már fa, gyöngy, kagyló gyűrűs eljegyzésről is.

Ahogy a szívetek súgja, ez nem forgatókönyv, a lényeg, hogy Ti boldogok legyetek!!!

2011. jan. 13. 21:43
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha nektek az ezüst tetszik, akkor vegyetek azt. De szerintem akkor jelképezi igazán az összetartozást, ha mind a kettőtöknek van, és nekem az tetszik ha egyforma.
2011. jan. 13. 21:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Általában a vőlegény veszi meg, és aranyból készül. A boltokban lehet kapni, már több fazonból lehet választani, nem kell csináltatni. Úgy 30 ezer körül kezdődik a legolcsóbb pár.Persze, ha nem szeretitek az aranyat, úgy lehet ezüst gyűrűt is viselni. Az a lényeg, hogy szeressétek egymást, nem a gyűrű anyaga, és a drágasága számít.
2011. jan. 13. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

hát elég ha a lányon van és teljesen mindegy miből van. és elég ha csak üzletben veszitek, vagyis veszi mert meglepiként sokkal jobb :) itt nem kell olyan nagy felhajtás mint a házassági gyűrűnél ;)

L*-*

2011. jan. 13. 21:45
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Miért divat mostanság külön eljegyzési gyűrűről és házassági gyűrűről beszélni?

Azt eljegyzési gyűrű azt jelzni,hogy egyikük sem szabad,hanem már vőlegény vagy menyasszony! Ha csak a nő kezén van gyűrű,főleg ha az köves,akkor csak annyit jelent,hogy kapott egy ékszert valakitől, Semmi nem utal arra,hogy ő már menyasszony. Igaz,igy vőlegénynek az esküvő előtt nem kell lehúzni az ujjáról semmit,ha szabadnak akarja magát mondani.

2011. jan. 13. 22:02
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

Klasszikusan én úgy tudom, hogy egy pár gyűrűről beszélünk. Az eljegyzéskor ezt a gyűrűpárt a jegyesek a bal kezük gyűrűsujján hordják, majd esküvőkor átkerül ugyan ez a gyűrű a jobb kézre.

De szerintem lehet egy másik olcsóbb gyűrűpár eljegyzésre és esküvőre a drágább. (pl.: ezüst-arany)

Szerintem

2011. jan. 13. 22:25
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk a férjem vett nekem egy gyűrűt, amikor megkérte a kezem. Ezt nevezhetjük kísérőgyűrűnek, de eljegyzésinek is, szerintem mindegy. Aztán esküvő előtt közösen megvettük a karikagyűrűket! Arany volt mindkettő, de lehet bármiből. Nem mindenki szereti az aranyat. Barátnőméknek pl. platina van!
2011. jan. 14. 08:01
 10/12 Tubarózsa ***** válasza:
100%

szia! ahány ház, annyi szokás! mi párommal közösen vettük meg a gyűrűket párban, mivel nem szeretem az aranyat igy ezüstöt össz. 13.e ft volt. egyszerű és nagyon szép, az enyémben van 3kő. mindketten balkézen hordjuk, és az esküvöre veszünk majd vszinű fehérarany karikagyűrűket.

(attól még hogy közösen vettük a gyűrűt, az eljegyzés meglepi volt:))

az nekem se tetszik, ha csak a lánynak van gyűrűje, ha mindkét félnek van, akkor látják, hogy összetartoznak.:)

üdv, 20L

2011. jan. 14. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!